Тромбофилия

• 170 529
  • 769
  •   1
Отговори
# 660
deyalia моите са:
Хетерозиготен носител на R506Q
Хетерозиготен носител на 20210GA
Хомозиготен носител на 4G/4G
Хетерозиготен носител на C/T
Спокойно, според мен с профилактика всичко ще си е наред. По-страшно ще е ако имаш предишни тромбози, а в момента с тези фактори имаш проосто предразположеност. Слагай си фраксито след положителния тест и всичко ще е наред. Просто при теб ще се изисква по-често проследяване на дозата-примерно през месец-два според мен. Всичко ще е наред, изобщо не се отчайвай. Моя съвет е да отидеш на консултация при Сигридов. Той ще те посъветва как да постъпите добре и за теб и за бъдещото ти бебче. Успех и пиши bouquet

# 661
Момичета благодаря за подкрепата.
LLolitka можеш ли да ми кажеш повече за Сигридов и къде преглежда той?

# 662
Сигридов преглежда в Медицински център "Св. Петка" в Борово, до 20-то ДКЦ.

# 663
Момичета има ли някой желаещ да ми разкаже на лично,  за да не спамим групата. Как протича един преглед при Сигридов. Каквиизследвания назначава? Трябва  ли е да нося някакви предварителни изследвания? Трудно ли се запазеа час. Какви са цените на прегледите и стандартните изследвания, които назначава, за да преценя ще бъде ли по силите ми финансово. Мога ли да следя цялата си бременност при него? Работи ли със ЗК? И т.н. .....

# 664
Ще ти отговоря тук, за да може да прочете и друг интересуващ се.Прегледът при Сигридов, ако си бременна, протича между 30 и 40 мин., понякога и повече. Ако не си,приема само пациентки с тромбофилия, аборти, т.е.такива с проблемни бременности.
Час за преглед се записва за поне месец напред.
Не работи с касата, но можеш да пускаш изследвания с ваучер към лаборатория или направление. Има изследвания, които държи да се пуснат в конкретна лаборатория, но те са малко.
Задължително на първи, а и всеки последващ преглед носиш всички изследвания, които имаш. А това, което той назначава е индивидуално за всеки пациент. Има еднакви изследвания за всички, но като цяло на едни посочва едни неща, които иска при всеки преглед на други-други.
За следене на цяла бременност,той преценява и казва дали да се виждате всеки месец, или само на ФМ.

# 665
Arizona благодаря ти! Утре ще се обадя да видим за кога ще успея да запазя час. Днес цял ден съм с едно странно опъване и много леки болежки ниско долу. Точно около датата на цикъл съм, но тези придърпвания доста ме притесняват. Как мислите, опасно ли ще е да пия едно нош-па превантивно. Пък ако утре продължава да е така ще търся лекарско мнение. Колко е опасно нош-пато за тробофилиите. Понеже чувствам това опъване като някакви спазми и ме е страх да не стане нещо, а до колкото знам нош-пато помага.

# 666
  • пазарджик
Момичета имам едно питане към по-запознатите от вас-има ли според вас значение и какво е то за прием на аспирин или фраксипарин веднага след положителен тест и нормалното развитие на бременността в ранните седмици при установен 4g/4g ?

# 667
Arizona благодаря ти! Утре ще се обадя да видим за кога ще успея да запазя час. Днес цял ден съм с едно странно опъване и много леки болежки ниско долу. Точно около датата на цикъл съм, но тези придърпвания доста ме притесняват. Как мислите, опасно ли ще е да пия едно нош-па превантивно. Пък ако утре продължава да е така ще търся лекарско мнение. Колко е опасно нош-пато за тробофилиите. Понеже чувствам това опъване като някакви спазми и ме е страх да не стане нещо, а до колкото знам нош-пато помага.
Можеш да пиеш но шпа без проблем, едно-две няма да ти навредят, много момичета пият през цялата бременност, но ако болките продължават задължително се консултирай. Успех!
Данито, определено има значение кое от двете ще приемаш. Двата медикамента имат различно действие-едното разрежда кръвта, другото е по-скоро съдоразширяващо. Не твърдя, че съм компетентна, но мисля, че няма двама лекари на едно мнение по въпроса с тромбофилиите, камо ли да търсиш мнение тук. По-добре разчитай на терапията назначена от лекар, на който имаш доверие.
П.П. личното мнение е, че трябва да се внимава с АП

# 668
Дани, аз винаги пия аспирин протект след овулацията, но търся по-малкия грамаж (американския бейби аспирин).
 Пия го до положителен тест и си започвам инжекциите.
 Две естествени забременявания.

# 669
  • София
АП съм пила до положителен тест от 15 до 25-тия ден на МЦ. Следа това само фраксипарин 0.4  по препоръка на следящия ме гинеколог, в началото всеки ден  после през ден и сега през два дена, оказа се че АПТТ-то ми е доста високо и ми намалиха фраксипарина. Към момента съм в 20 г.с и всичко е наред с бебето и мен. Даже бебето върви доста добре.

# 670
АПТТ какво беше?

# 671
  • София
Активирано парциално тромбопластиново време (АПТТ) с този показател доц. Русев следи  как ми влияе фраксипарина. Правя контроли  всяка трета седмица  и сега съм за две седмици  на през ден фраксипарин 0.4(предишната контрола  пак  се оказа над норма). ббето е добре кръвотока към него е добър, то се развива ОК.

# 672
 newsm78 Всичко е много хубаво, но той не е ли специалист по имунология, вече и терапията на нмх ли коригира?
 Аз знам, че дозата на нмх се променя от резултатът на антиХа.
А изследванията къде ги правите?

# 673
  • София
Можеш да пиеш но шпа без проблем, едно-две няма да ти навредят, много момичета пият през цялата бременност, но ако болките продължават задължително се консултирай. Успех!
Данито, определено има значение кое от двете ще приемаш. Двата медикамента имат различно действие-едното разрежда кръвта, другото е по-скоро съдоразширяващо. Не твърдя, че съм компетентна, но мисля, че няма двама лекари на едно мнение по въпроса с тромбофилиите, камо ли да търсиш мнение тук. По-добре разчитай на терапията назначена от лекар, на който имаш доверие.
П.П. личното мнение е, че трябва да се внимава с АП
Нито едно от двете не е съдоразшеряващо. И двете "разреждат" кръвта, но влияят върху различни фактори на кръвосъсирването!
Активирано парциално тромбопластиново време (АПТТ) с този показател доц. Русев следи  как ми влияе фраксипарина. Правя контроли  всяка трета седмица  и сега съм за две седмици  на през ден фраксипарин 0.4(предишната контрола  пак  се оказа над норма). ббето е добре кръвотока към него е добър, то се развива ОК.
аПТТ не се влияе от нискомолекулни хепарини, а от "прост" хепарин!
Единствения показател, който носи информативно значение пре терапия с НМХ е анти-Ха!

# 674
Абсолютно съм съгласна с Герда и Нандин.

Общи условия

Активация на акаунт