Тромбофилия

• 170 510
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
Момичета запазих час при Сигридов.
Дамата на телефона ми каза, че било най-добре да отида около 12 седмица и ми запази час за 02.02. Аз я попитах не може ли по-рано 12 седмица не е ли късно, ако е необходимо някакво лечение да се започне най-скоро и тя каза, ами съжалявам ама то така или иначе чак за тогава има час.
Знаете ли защо е най-добре около 12 седмица?

# 676
Защото тогава е и първата ФМ, на която гледа за Синдром на Даун.

# 677
Демек ако АГто ми назначи ФМ не е нужно да си записвам такава, защото той ще ми я направи?

# 678
Когато звънях в Св.Петка ме попитаха час за какво искам и аз казах, че искам за БХС(той включва и ФМ) при определен доктор. Нямам представа дали като е запазен час в 12 г.с то той е задължително за БХС, най-малко заради цената на прегледа. При БХС е 140 лв за 1 плод.

# 679
Да, мисля че ще ти я направи, щом отиваш в тази седмица.

# 680
Сега като гледам ще съм по скоро точно в 11та. Ама нищо ако се наложи в 12 пак ще отида.

# 681
На мен Сигридов също ми коригира дозата на клексана на през ден. Знам, че действа 24 часа, но и на мен аптт-то и фибриногена бяха на границата на референтните стойности. А на това, че съм приемала и АП през ден по предписание на друг ми казах, че с моите стойности на аптт съм можела да си докарам много сериозни проблеми. Паскалева препоръча минаване на 0,6 клексан през третото тримесечие, а Сигридов каза,че това са глупости и че е важно да се наблюдава и стойностите на доплера на кръвотока към бебето. Две противоречиви мнения от двама специалисти.

# 682
  • пазарджик
Според вас има ли отношение приемането на аспирин или фраксипарин в ранна бременност (5-6 г.с.)към това дали ще се развие правилно ембриона при установен 4g/4g pai ,аз не приемах нищо и когато трябваше в 8 с.да чуем пулс док.каза,че е много малко и е изостанало с развитието,плодния сак беше с неправилна форма.

# 683
Лолитка, антиХа как ти е?

# 684
Лолитка, антиХа как ти е?
0,37, като професорката ми е заградила реф. Ст-сти на нис. Проф. Област (0,2-0,4) дефакто е ок уж

# 685
  • София
Според вас има ли отношение приемането на аспирин или фраксипарин в ранна бременност (5-6 г.с.)към това дали ще се развие правилно ембриона при установен 4g/4g pai ,аз не приемах нищо и когато трябваше в 8 с.да чуем пулс док.каза,че е много малко и е изостанало с развитието,плодния сак беше с неправилна форма.
Ъъъ, хомозигот си 4/4 g и не взимаш нищо? Съжалявам да го кажа, но не е очудващо, че си загубила плода ooooh! От деня на трансфера трябва да почнеш Фракси или Клексан, а още от началото на стимулацията аспирин протект вечер, как може да не изпишат нищо, престъпление е това...Аз съм със съшата мутация и имам загуба на близнаци в 12 гс, тогава не знаех, че има тази мутация, но пиех профилактично аспирин, който не ме спаси, трябва си Фракси.Синът ми го износих с ежедневни инжекции.

# 686
По време на стимулацията и до 13 г.с. бях на АП, това ми изписа Персенска. След ФМ-то Сигридов беше категоричен, че трябва да съм на фраксипарин до края. Така че подкрепям, че терапия си трябва дали ще е Фраксипарин, Клексан, или Зибор, но трябва да я има отпреди бременността.

# 687
На мен Сигридов също ми коригира дозата на клексана на през ден. Знам, че действа 24 часа, но и на мен аптт-то и фибриногена бяха на границата на референтните стойности. А на това, че съм приемала и АП през ден по предписание на друг ми казах, че с моите стойности на аптт съм можела да си докарам много сериозни проблеми. Паскалева препоръча минаване на 0,6 клексан през третото тримесечие, а Сигридов каза,че това са глупости и че е важно да се наблюдава и стойностите на доплера на кръвотока към бебето. Две противоречиви мнения от двама специалисти.

Братовчедка ми почина с бебето седмица преди термин от тромб, за това не е коректно това, което твърди д-р Сигридов!
 Клексанът не се бие само заради бебето, а кръвта на бременни с тромбофилия с високорискови  фактори се сгъстява  и образува тромби.

# 688
  • София

Братовчедка ми почина с бебето седмица преди термин от тромб, за това не е коректно това, което твърди д-р Сигридов!
 Клексанът не се бие само заради бебето, а кръвта на бременни с тромбофилия с високорискови  фактори се сгъстява  и образува тромби.

Абсолютно подкрепям Герда Peace А Сигридов ако ми каже, че навън е светло, първо ще погледна дали наистина е така. В 11гс ми каза, че бебето ми е с Даун, от най-обикновен ехографски преглед, и не поиска да ми даде снимка, цитирам " няма да ти давам снимка, да не се привързваш". Същото бебе с Даун е живо и здраво момче на почти 4 години Wink

# 689
  • София
 Буена Shocked

Общи условия

Активация на акаунт