Тромбофилия

• 170 509
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Страшни неща се случват.Герда,буена това е ужасно.
На мен пък моя док. ми каза,че ще си бия клексан 0,4 до края без да ми прави изследвания.Защото той не можел да се предозира.При различни мнения е много трудно само да преценим кой да послушаме.
Аз пък току що си видях,че TSH ми е 2,77 в средата на 7-ми месец.Утре ще видя какво ще каже доки,но в нета на места пише,че трябва да е до 2,а другаде до 3.
Герда,сигурно ти е напрегнато при тази случка с братовчедка ти,аз лично настъхнах от ужас  Sad

# 691
Извинявам се за спама, но
Скрит текст:
Този маниер на много лекари да раздават категорични мнения ми е страшно противен. Каквото и да е светило, винаги може да допусне грешка, но колкото и да му е добра статистиката, пациентът, при който е сбъркал - ако ще и само на думи да е - е човешко същество, чийто живот зависи от това...
Кати12, по принцип наистина се смята, че не са нужни изследвания за дозирането на НМХ, освен в наложителни случаи. 0,4 веднъж дневно е стандартната профилактична доза и действително на практика няма как да предозираш по този начин. Изследването за антиХа се прави най-често за преценка дали не трябва да се увеличи дозата. Но да, много трудно е да прецениш кого да слушаш, още повече че медицинските специалности вече са много диференцирани, а голяма част от лекарите продължават да имат мнения в области, различна от своята. Аз лично от години ходя при различни специалисти за различните проблеми и после сама си засичам пресечните точки в мненията им Simple Smile

# 692
В редки случаи при промяната  на килограмите на бременната се налага и промяна на дозата, защото има малък процент жени, на които дозата им става недостатъчна.

Проф. Паскалева имаше  публикувано много хубаво изследване по този въпрос. Бях го пускала назад из темите, но ще го потърся и ще го пусна отново.

# 693
Герда, пусни го, ще ми е интересно да го прочета.

# 694
Добре де... Като ми излезнаха резултатите от изследванията, че не усвоявам ФК, защо още тогава (преди два месеца) генетичката не ме насочи към метилираната й форма!?
Хем я питах дали не е по-добре да пия от нея, а тя каза, че нямало значение. Един месец пих по 4 таблетки обикновена, добре че сте вие тук и си я смених.
Утре ще си взимам направление от личния доктор и ще ида на един преглед при АГ-то.
Той още не ми е виждал изследванията, та да видя какви ще ги измъдри Wink

# 695
Нови подходи за перорална
антикоагулация –
ще се промени ли стратегията?

http://publishing.arbilis.com/wp-content/uploads/2013/09/NK_2011_5_5.pdf

# 696
  • София
Герда е права, аз до към 25гс бях на 0,3 плъс АП вечер, скед това минах на 0,4 но без АП.
А тая генетичка, дето ти е казала, че няма значение дали е метилирана фкто дето пиеш да си скъса веднага дипломата.

# 697
Антикоагулация при бременни
http://medicine-bg.net/the-ancient-art-of-the-treatment/dr-kehay … eme-na-bremennost

Мониториране на нискомолекулярен хепарин при бременни на проф. Паскалева - статия е на английски имаше я и на български, но не мога да я открия в момента.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25098102?report=abstract& … _campaign=Private

# 698
Аз до 13 г.с. бях на АП, след това до раждането на Фраксипарин 0.3.

# 699
Съгласна съм със всички вас, но нали се сещате, че аз не съм медицинско лице и колкото и да съм чела по даден въпрос, не мога да съм убедена в правотата си, защото най-малкото няма единно мнение по въпроса. Колкото и лекари да съм посетила, просто няма две еднакви мнения. Незнам вече наистина можеш да се побъркш. Всеки си изказва някакви доводи и от устата на всеки, те имат смисъл, а после започва едно блъскане по главата -„последно какво да правя?!? ” и кое е по-малкото зло. Посещавала съм двама хематолози, 4 аг-та, една имуноложка. Аз съм просто едно момиче на 24 години, което се сблъска с повече от колкото трябваше. newsm78 Неволята ме накара да ровя, пък то какво стана. Аз вече наистина спирам да чета и да търся мнения.  ooooh!

# 700
Аз търся ттесни специалисти, дипломирани,лекари със специалности.
Много ги проверявам.

# 701
  • София
Здравейте момичета аз съм с PAI 4G/4G, имам 2 спонтанни аборта и 1 моларна бременност и/завърши с химиотерапия метотрексат/. Та се чудя при една следваща бременност, кой ще да е този специалист който би ме следил в София. По принцип съм се насочили към Сигридов, ама нещо чета в групата, че има май доста не особенно доволни.
Споделете къде да се насоча, а не да се лутам като муха без глава  Grinning/като е за благозвучие  #Crazy/. Предпочитам сега да знам от колкото да се панирам като разбера, че съм бременна.

# 702
  • София
Здравейте момичета аз съм с PAI 4G/4G, имам 2 спонтанни аборта и 1 моларна бременност и/завърши с химиотерапия метотрексат/. Та се чудя при една следваща бременност, кой ще да е този специалист който би ме следил в София. По принцип съм се насочили към Сигридов, ама нещо чета в групата, че има май доста не особенно доволни.
Споделете къде да се насоча, а не да се лутам като муха без глава  Grinning/като е за благозвучие  #Crazy/. Предпочитам сега да знам от колкото да се панирам като разбера, че съм бременна.

Др Колева в Токуда се занимава с такива бременни на терапия и е адекватна Peace Да разбирам,ч е естествено си забременявала? Ако е така, аз лично бих правила възможно най-ранни тестове и веднага, щом е положителен почвам Фраксито, а преди това си на АП. Ако се касае за инвитро, аз съм за поставяне на Фракси от деня преди ЕТ или от самия ден Peace Така успях със сина ми.

# 703
  • София
Буена, MTHFR rs 1801133 (c.1298 A>C, p.Glu429Ala) C/C  Хомозигот по мутантния алел ми е предаден и от двамата ми родители. Доц. Русев изписа Фракси през ден след положителен тест. Ти сега ме вкарваш в размисли, защото в написаното от теб има логика.

# 704
  • София

Др Колева в Токуда се занимава с такива бременни на терапия и е адекватна Peace Да разбирам,ч е естествено си забременявала? Ако е така, аз лично бих правила възможно най-ранни тестове и веднага, щом е положителен почвам Фраксито, а преди това си на АП. Ако се касае за инвитро, аз съм за поставяне на Фракси от деня преди ЕТ или от самия ден Peace Така успях със сина ми.

Да естествено  са ми и трите пъти. Като при третия път знаех вече за тромбофилията и бях на фракси 0,3 всеки ден, но тогава пък се получи моларната.

Общи условия

Активация на акаунт