Тромбофилия

• 170 480
  • 769
  •   1
Отговори
# 15
Виолетче, всички сме така  Tired

fatoumata, понеже вече  за съжаление съм половин съдов лекар, да ти кажа, че точно тромбофилията е причина за ранното раждане. Аз също родих в 32 гс. и слава богу детето ми е живо и здраво. Ама можеше и да не е така.

# 16
fatoumata, понеже вече  за съжаление съм половин съдов лекар, да ти кажа, че точно тромбофилията е причина за ранното раждане. Аз също родих в 32 гс. и слава богу детето ми е живо и здраво. Ама можеше и да не е така.
При мен имаше и допълнителен елемент.
Скрит текст:
Седмица по-рано големият ми син изкара стомашно-чревна инфекция и зарази и мен. Аз я изкарах много тежко и след това ми се появиха контракциите. Тъй като не им обърнах особено внимание и ги броях за подготвителни, няколко дни по-късно ми изтекоха водите.
Със сигурност тромбофилията е улеснила нещата, но дали преждевременното раждане се дължи на нея или на стечение на обстоятелства, никога няма да разбера. От пети до края на седми месец нямах оплаквания и си живеех много безгрижно, ходех на работа...
И аз родих в 32 седмица и синът ми е добре, слава Богу ще кажа и аз като теб.

# 17
Профилактиката не бива да се подценява. Изобщо не бих спорила с цитираното лекарско мнение, но се чувствам длъжна да споделя опит. Имам същата мутация (PAI) и още една нискорискова, открити след две ДВТ при двете ми бременности - т.е. в моя случай тромбофилията засегна мен, иначе и двете си деца износих без проблем докрай, без никакви проблеми за самите тях. Горчиво съжалявам за спестяването на фраксипарина втория път. Подведох се по един много спокоен и авторитетен съдов хирург, който по време на втората бременност успя да ме убеди, че първата ДВТ е била "случайна" и няма нужда ни от изследване, ни от профилактика.

# 18
здравейте момичета , аз искам да питам за моето малко момченце на 3 г , днес ходихме за профилактични кръвни изспедвания и се оказа ,че му се съсирва кръвта (почти веднага ) ,а три пъти го боцнаха ....Случайно напористата му баба му беше записала час в ИСУЛ за трета сливица и след прегледа го изпратили на хематолог , който ни е написал бележка да му направим изследвания за тромбофилия...Но и ,че не се установяват данни за хематологично заболяване ...Та леко съм се спекла и звънях в Майчин дом и мисля Понеделник да го заведа ,но забравих да им кажа ,че там съм си правила Амниоцентеза като беше в корема  ми (ако има значене това ).Малко хаотично пиша , но мисля за 100 неща ....Ако може някой добър човек да ми обясни какво може да означава това бързо съсирване ? И се извинявам ,че така нахълтвам в темата ....Мерси

# 19
здравейте момичета , аз искам да питам за моето малко момченце на 3 г , днес ходихме за профилактични кръвни изспедвания и се оказа ,че му се съсирва кръвта (почти веднага ) ,а три пъти го боцнаха ....Случайно напористата му баба му беше записала час в ИСУЛ за трета сливица и след прегледа го изпратили на хематолог , който ни е написал бележка да му направим изследвания за тромбофилия...Но и ,че не се установяват данни за хематологично заболяване ...Та леко съм се спекла и звънях в Майчин дом и мисля Понеделник да го заведа ,но забравих да им кажа ,че там съм си правила Амниоцентеза като беше в корема  ми (ако има значене това ).Малко хаотично пиша , но мисля за 100 неща ....Ако може някой добър човек да ми обясни какво може да означава това бързо съсирване ? И се извинявам ,че така нахълтвам в темата ....Мерси
Поискай разяснения за какво става дума. Тромбофилията не е болест, а състояние, което в много случаи не създава никакви проблеми, а в други се контролира успешно.

# 20
Отидете в Св.Екатерина. Там има кабинет за протромбиново време. Търсете д-р Димитрова- началник е на лабораторията. И е прекрасен човек и лекар.

# 21
  • Варна
Грози ме реална опасност от преждевременно раждане. Всички бяха на мнение, че 4G/4G не е кой знае какъв проблем, но при мен тромбофилията започва да си показва рогата все по-осезаемо.
Имате ли наблюдения - лични или пък не, дали голям процент от децата на жени с тромбофилия "издържат" до термин или поне до безопасни седмици? Не, че подобна статистика би помогнала на мен с нещо, но поне да прочета обнадеждаващи новини.

# 22
  • Враца
В коя седмица си? Тази мутация е контролируема, ако са взети мерки. Ти как разбра, че си носител и защо мислиш за преждевременно раждане?

# 23
Грози ме реална опасност от преждевременно раждане. Всички бяха на мнение, че 4G/4G не е кой знае какъв проблем, но при мен тромбофилията започва да си показва рогата все по-осезаемо.
Имате ли наблюдения - лични или пък не, дали голям процент от децата на жени с тромбофилия "издържат" до термин или поне до безопасни седмици? Не, че подобна статистика би помогнала на мен с нещо, но поне да прочета обнадеждаващи новини.

Не е статистика, но както писах и по-горе, и двете си деца износих до планирано секцио в 38-ма седмица. Стискам палци  всичко да е наред и задължително изисквай достатъчно профилактика и за себе си, вкл. поне месец след раждането.

# 24
  • Варна
В 30 седмица съм, на фраксипарин и АП от самото начало. Януари лежах в болница за задържане, на последния преглед се оказа, че околоплодните води са силно намалели.
От снощи съм в болницата пак.

# 25
Тайга, за съжаление повтаряш моята история. 29 седмица намалели води, 32 раждане.
Дано не успееш да издържиш още поне 4 седмици. Стискам палци  Hug

# 26
  • Варна
Дано.

# 27
Все пак да те успокоя. Виждала съм с очите си жени с намалели води да добутат почти до термин. Водите не се възстановяват, но ако могат да не намаляват.

# 28
Здравейте,

включвам се в темата заради мое притеснение, а може би внушение. Бременна съм в 36гс (първа бременност), нямала съм някакви специфични проблеми, освен доста неразположения с червата, някакъв изострен колит след ядене на повече плодове и зеленчуци в началото. Нямала съм аборти. Всички показатели са били в норма (кръвотоци винаги отлични, свежа плацента, води в норма). Няколко лекари са ме гледали на 4Д и мненията винаги са били, че всичко е нормално. Проблемът е че от 7месец някъде бебето не качва много... по килограми върви с около седмица назад. Не мога да си обясня на какво се дължи. Откриха че бебето е направило възел на пъпната връв, най-вероятно в по-ранните месеци. Следим кръвотока на възела и винаги е много добър. Последно се видя че бебето си е омотало пъпната връв и около вратлето... а можело да има и на други места.
От около месец пия Дузодрил, не знам дали помага, но поне няма да навреди. Гледах си и кръвните изследвания, тромбоцитите са ми винаги средни стойности.
Според вашия опит, възможно ли е по-ниското тегло да се дължи на тромбофилия при мен, въпреки, че захранването изглежда винаги много добре. Или може би да има проблем с това заплитане на пъпната връв?
Последно като споделих за тромбофилията на лекаря си, той ми каза, че това е абсурдно. Него не го притеснява, че бебето е по-малко, защото всичко изглежда ок..но мен не ми дава мира, че може да има проблем до края.
Благодаря предварително за споделените мнения!

# 29
Имате ли наблюдения - лични или пък не, дали голям процент от децата на жени с тромбофилия "издържат" до термин или поне до безопасни седмици?
С едното стигнахме до 40-та седмица, с другото - до 32. Голяма статистика, няма що. При мен околоплодните води втория път бяха повече от нормалното.

Zoline, не знам. Хубаво е, че вече му се вижда краят. Със секцио ли ще раждаш?

Общи условия

Активация на акаунт