Тромбофилия

• 171 243
  • 769
  •   1
Отговори
# 45
Стискам палци. Не знам дали има връзка с тромбофилията - аз като бях от самото начало на инжекции, в седмия месец бях с увеличено количество води и лекарката го отбелязваше при всеки преглед, без да разяснява на какво се дължи. Щом си в болница, това вече е добре, ще те наблюдават  Hug

# 46
Честно си признавам, че така и не попитах дали тромбофилията и намалените води са във взаимовръзка.
Иначе на какво се дължи...плодът употребява повече, отколкото организмът произвежда, най-лаишки обяснено. И наистина, тази загуба на води въобще не е нужно да се чувства и подозира от майката.

Аз пък като съм на терапия от деня след теста, нямах една седмица без грижи и тревоги.

Изкарах до 38 седмица, с тромбофилия, до предизвикване на раждането. За леко намалели води към края ми препоръчаха пълна почивка. Пиенето на вода няма отнощение към количеството води (разбира се не трябва да се дехидрираш). Почини си и се успокой, ще ви се отрази добре. Успех!

# 47
Тайга, докъде го докара?

# 48
  • Варна
Влязах в 32-ра. Водите не са още намалели засега, в смисъл - малко са си, но на старото ниво.
Борим постоянните ми контракции с най-високите дози магнерот и нифедипин, напоследък имам едни придърпващи болки и постоянна тежест при ставане и движения (защото почти постоянно лежа).
Бебето е с омотана пъпна връв, но записите са добри.
Имам официална дата за секцио в края на април, но нещо не ми се вярва да стигна до нея. И се притеснявам ако се наложи спешно секцио, няма ли да се отрази това, че не съм спряла предварително фраксипарина и АП newsm78

# 49
Здравейте. Накратко моята история на 29г. с 2 мисед аборта в 6 - 8 г.с една нормално протекла бременност и раждане и сега отново бременна в 9 г.с.  Вчера разбрах че съм носите на хромозомен генотип 4G/4G за PAI. Първия мисед 2009 г. беше съпроводен с изследвания които показаха че съм се срещала с Цитомегаловирус и според лекарите това е причината. 2012 година забременях отново и износих и родих напълно здраво дете от нормално протекла бременност. 2014г. отново забременях и отново мисед. Според докторите причината най вероятно е кърменето и яйцеклетката не е била годна. Сегашния док ми назначи генетични изследвания за всеки случай и те установиха Тромбофилия. Изследвахме и Фактор V Лайден протромбин и MTHFR - всичко в норма. Според док трябва да пия Аспирин протект. Аз съм в чуденка обаче нужно ли е при положение че имам една нормално протекла бременност и никой не дава гаранция че именно Тромбофилията е причина за абортите. Не е ли по уместно по често да се следи развитието на плода на ехограф отколкото да се приемат лекарства без да е нужно. Ако все пак нямам проблем със съсирването на кръвта приема на такъв медикамент не е ли опасен?
Извинявайте за дългия пост обаче така ме стреснаха вчера и такива ужаси прочетох в нета че съм адски притеснена.

Здравей, аз също имам гените на тромбофилия и антифосфолипиден синдром, имам и един мисед в 8 г.с. през 2013, миналия път бях само на аспирин протект, но този път до 4 месец съм на аспирин и от 4 месец съм на фраксипарим 0.4, по скоро поитай лекарите защо не си на фраксипарин, а само на аспирин протект.
Пожелавам ти успех и стискам палци Simple Smile

# 50
Не се притеснявай за фраксипарина, лекарите със сигурност ще те успокоят, че няма да си първият случай на секцио при такива условия. Дано да мине още малко време. Аз родих в 32-ра седмица и въпреки че в крайна сметка всичко беше наред, стояхме 1 месец в болницата и имахме какви ли не тревоги. Тогава имах възможност да оценя разликата между моето и други недоносени, родени 1-2-3 седмици по-късно. Макар и близки на килограми с моето, те бяха много по-зрели и си тръгнаха от болницата доста преди нас.

# 51
За фраксито не се притеснявай. Последната ми инжекция беше в 7 вечерта. В 12 ми плиснаха водите. Доктора каза, че преди 7 сутринта няма да ме реже. Е, реда ми дойде чак в 2 следобеда. Така, че спокойно.

# 52
Привет момичета, пуснах една нова тема във връзка с фраксипирина, но някъде изчезна. За първи път пускам тема и може би се чака одобрение.
На кратко да обясня за какво става въпрос. В момента съм в Италия,но на 2 април идвам в България за около 20-тина дена. Има голяма вероятност да ми спрат фраксипирна( тук е клексан), но аз за всеки случай се запасявам от сега, та да имам поне за месец. Тоест,ако ми го спрат,ще имам около 30-тина дози, така че някой,ако има нужда с удоволствие ще ги подаря. Също така и Проджефик(прогестерон) 200 мг. Пиша предварително, за да има време евентуално да се организираме,докато съм в БГ.

# 53
  • София
Фраксипарин и клексан са два различни препарата с едно и също действие Simple Smile

А за нова тема не се чака одобрение, явно някой те е докладвал на модератор и са я махнали, въпреки, че желанието ти е благородно, т.е не продаваш лекарствата.

# 54
  • Варна
Пак съм в болница, вероятно със спукан мехур и частично изтекли води. Опитват да задържат положението с гинепрал и съм на висока доза магнерот. С готовност са да включат антибиотик, ако изтичането продължава и за секцио, ако се наложи.
Бебето е около два килограма, слагат ми пак и кортикостероиди за дробчетата му.

# 55
Тайга, голямо е бебето. Каквото и да стане, знай че вече в безопасна седмица. Щом и кортикостероиди слагат, значи ще го бъде  Hug

# 56
  • Варна
Да, Сигме, освен от секциото да ме е страх, друго не остана вече.

# 57
Секциото пък въобще не е страшно. Ако можех още 5 деца бих родила така.
В коя болница си?

# 58
  • Варна
В Майчин дом, Варна.

Последна редакция: сб, 21 мар 2015, 14:58 от Тайга

# 59
Ох, бе жено, казвай ги тия неща   Hug Видях коя си.
Не се притеснявай- всичко ще е наред. А и си на добро място с добра неонатология.

Общи условия

Активация на акаунт