Тромбофилия

• 171 457
  • 769
  •   1
Отговори
# 165
 easy rider  Благодаря ти  bouquet

Мен по -скоро ме интересува, дали ако мъжът има тромбофилия, това може да попречи при евентуално инвитро или естествено забремяване и съответно износване на плода, както това е пречка при жената  Thinking

# 166
Здравейте, да попитам как се съхранява фраксипарина? Благодаря.

# 167
  • София
Зимата го държах в помещение под 25 градуса. Лятото в хладилника.

# 168
Зимата го държах в помещение под 25 градуса. Лятото в хладилника.
Благодаря.

# 169
Записвам се в темата със следните резултати :
PAI-1 4G хетерозиготно носителство
MTHFR C677T  хетерозиготно носителство
MTHFR A1298C хетерозиготно носителство

Предстои ми първи опит ин витро този месец и приемам вашите съвети и препоръки  Hug  Утре ще се видя с док да коментираме изследването  Crazy

# 170
Защо вливките с октагам са противопоказни при  фактор 5 тромбофилия?

# 171
Съсирва кръвта. Поне това прочетох в листовката.
http://www.bda.bg/images/stories/documents/bdias/38101s.pdf

# 172
След като приключи прегледа с док ме догони акушерката и ми каза да си запазвам час за вливка с октагам.
Тази вливка с октагам ми беше назначена на мейла, след като изпратих резултатите от тат и мат,( а нк клетките са ми гранични 11), но не беше уточнено кога трябва да  я правя.След телефонно обаждане до доцентката, лаборантката ми каза, че тази вливка ще се прави 7 дни преди трансфер.
  Акушерката ми каза да си запазвам час за вливане на октагам, и да си го взема отманипулационна.Първосигналто тръгнах да изпълнявам, казаното. Но после попитах - Каква вливка?Никой не ми каза да правя вливка докато ме преглеждаха. Тогава тя ме попита нямам ли зелен лист за октагам, да ида при имунолозите да ми дадат зелен лист за вливката.
 Отидох при имунолозите и им казвам аз съм за вливка с октагам дайте ми зелен лист. Но те не ми дадоха и ме накараха да изчакам. И мепривикаха върте и започнаха да ме разпитват.

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 21:57 от Анонимен

# 173
След толкова естроген който се поема във формата на стимулация и естрофем, тоя вливка може да се направи с висока доза фракси. Иначе друг начин не виждам.

# 174
Имуноложката ми каза, че за това ми ставало лошо от естрофема, заради фактор 5.
Като чуха че има смъртен случай на родилка с бебето преди термин от роднините и скъсаха листа с назначението на октагам. Казаха, че е щяло да стане голяма грешка, ако са ми го назначили.
 Казаха, че не е добре да се назначават неща на пациент без досието му да се движи с него.
 В смисъл, че ме пратиха при тях без досието ми.  Heart Eyes
Иначе докато стигнем до уточнението, че съм с фактор 5, ми бяха предложили да си го взема този октагам да ми го слагат на други места, то на опаковката си пишело как трябва да се слага. И като си помисля, че можех да накарам леля ми да ми го сложи.

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 00:05 от Анонимен

# 175
Ми значи не е толкова фатална,  ако не я направиш. Малко медрол и се готова.

# 176
Медрола и октагама не са еднотипни. Но и медрола ми е противопоказен на мен, заради варицелата.
Какво ли щеше да стане ако я бях направила тая вливка стана ми любопитно? Laughing
Даже ми я даваха някъде другаде да ми я сложат. В къщи или в друга репродуктивна клиника. На опаковката си имало ясни указания, как трябва да се сложи октагама. Laughing

# 177
е все някакво свалящо имунитета лекарство трябва да вземеш.
Тая варицела от къде ще я хванеш  newsm78 Тя си има инкубационен период- 21 дни. Ако дотогава не я хванеш, после няма страшно.

# 178
Щели РВМС да ми дават или правят.То не е ли такова лекарство.
Но мисля, че този месец го пропуснахме.

# 179
Това е кръв, която е като лепило. Няма нищо общо.

Общи условия

Активация на акаунт