Тромбофилия

• 171 466
  • 769
  •   1
Отговори
# 390
По принцип увеличаването на количеството обикновена ФК не води до положителни резултати, възможно е тъкмо обратното. Би трябвало да се пие същото количество (400 мкг), но метилирана ФК.

# 391
  • София
точно това щях да питам.. защо пиете обикновена фолиева киселина а не метилирана- неофолик мета, например. Аз съм с 4G/4G  на  PAI и хетерозигот на MTHFR . на фраксипарин съм 0.4 вечер и неофолик мета 2 по 1 на ден.

# 392
Здравейте, момичета! След като прочетох темата, реших и аз да питам. Имам дете на 4години, бременността ми беше лека, деветия месец бях много подута и с високо кръвно,но родих нормално около термина. След втора безпроблемна бременност, родих мъртво бебенце в 39 седмица - 3900гр 52см,всичко изглеждаше добре, плацента, пъпна връв, околоплодни води. Този път и кръвно нямах и не бях така подута. Сега чакам хистологичния анализ. Според вас трябва ли да си пусна изследвания за тромбофилия?  И можете ли да ме насочите към добри специалисти във Варна, и гинеколози също. В моя град няма кой да ме насочи и да ми помогне.

# 393
  • Пловдив
Пусни си тромбофилията. В лаборатория геника основния пакет струва 160,а пълния 340.Аз пуснах основния и бе достатъчно,за да мина на инжекции с клексан.И аз имам дете на 4г и после мъртво раждане.За добри специалисти да се включат мами от твоя град.

# 394
  • София
На мен съшо ми излезе тромбофилия след 1 дете, 1 мисед и 1 кухо яйце. 4-тата бременност беше на фраксипарин и завърши успешно. Тромбофилията се асоцира с невъзможност кръвта да преминава добре и загива. Но ти си нямала изоставане в теглото на плода, между другото аз също нямах в 1-вата бременност. Дали е възможно да е нещо инцидентно, което да не са ти казали-напр. възел на пъпната връв, който води до загиване точно за секунди? Съжелявам, че спекулирам, но просто просто прочети и помисли за всички варианти.

Трябва ти много добър диагностицик, към който да си занесеш изследванията и от двете бременности. Мога да ти препоръчам за София, ако за Варна няма наистина добър, по-добре да пътувате няколко пъти.

Наистина много съжалявам, знам, че няма никакъв смисл да ти го казвам, не се самообвинявай  Hug

# 395
rose91green, LLolitka благодаря за подкрепата  Hug
Искам да попитам за вашето мнение, като хора запознати с тромбофилията и проблемите произтичащи от нея - според вас тя дали може да е причината за двете ми биохимични бременности? Моят доктор (който е известен специалист по патогенна бременност) смята че нямам нужда от повече изследвания и спокойно мога да си правя опити, изписа ми АП всеки месец + фракси при евентуален положителен тест. Вчера обаче се консултирах с генетик и според него тромбофилията категорично не е причина за биохимична бременност, каза ми по-скоро да търся проблема в някакъв хормонален дисбаланс. Обърках се, а просто искам да съм сигурна че съм открила проблема преди да пробваме пак, не искам да си правя експерименти  Thinking

# 396
  • София
 аз съм с една нормална бременноста преди 6.5 години и после 3 миседа.  Диагностицирана тромбофилия след това. Проблема ми беше обяснен по следния начин:  При тромбофилия кръвта е по-сгъстена от обикновено и тя не достига в достатъчно количество до плацентата и бебето, поради което то ен получава нужните вещества за развитие и спира развитие. Определено  мнението на гинеколога  ми, както и на имунолога е че това е причината за  абортите ми.

# 397
За биохимична не мисля,  че е проблем. Но за мисед да. От моят доктор знам,  че тромбофилията в изключително редки случаи пречи за забременяване,  по-скоро проблемите произлизат при развитието на плода в по-нататъчен етап.

# 398
nuschinka Обяснението на генетика с когото се консултирах беше същото, но с допълнение че при биохимична бременност е невъзможно да се говори за ембрион, тъй като реално такъв все още не съществува - нещата са се объркали преди да се види ембрион. Думите му бяха: биохимичната бременност не е спонтанен аборт и на този толкова ранен етап тромбофилията няма влияние, а по-скоро нисък прогестерон или нещо от сорта. Обясни ми го доста подробно и звучеше много убедително, просто се разминава с мнението на моя си док.(който пък въобще не е по подробните обяснения) и затова се чудя какво да си мисля  newsm78
Organza да, точно така твърди генетикът...

# 399
Разгледах изследванията от епикризата, след раждането и там пише: време съсирването 330сек.; време кървене 90сек.; протромбиново време 96сек.; INR 1.05; фибриноген F-I-4.25g/l. Тези показатели имат ли отношение към тромбофилията или не?

# 400
  • София
deyalia, извинявай, не бях обърнала внимание че става въпрос за биохимична бременност. Да там  може да друг проблема. Съпругът ти правил ли е изследвания - спермограма ДНК и от този род?

# 401
deyalia, извинявай, не бях обърнала внимание че става въпрос за биохимична бременност. Да там  може да друг проблема. Съпругът ти правил ли е изследвания - спермограма ДНК и от този род?
Не, според моят док. няма нужда от спермограма защото цитирам: "ти си забременяваш от раз (2 от 2 опита), значи всичко му е ок на мъжа ти" , а според генетикът няма нужда от генетични за него защото какъвто и да е резултатът му, лечението няма да се промени. Изобщо, аз все се опитвам да ги накарам да го пратят и него н някое изследване, а те се дърпат все едно ги е подкупил  Grinning

# 402
  • София
амии моето скромно мнение не на специалист е че.. ти си забременяваш ама с некачествен плод, т.е нещо се обърква още при оплождането и вместо да се търси  проблема само в теб, е хубаво и мъжът ти да се изследва. Може ако искаш да ти кажа точно какви изследвания назначиха на Моя съпруг, нищо, че при мен вече се знаеше проблема- тромбофилията, но определено искаха да изключат и проблем при него.
Ние правихме консултация с доц. Конова  в Плевен  Пловдив. Тя е имунолог и бяхме при нея за тромбофилията, но точно тя искаше изследвания и от партньора.

После резулатите гипратихме отново в медицинския център в Плевен към друг доктор по имейла и тя ни върна становище.  Пр съпруга ми нямаше  проблеми,но по предпса малко витамини и фолиева киселина и на него.

# 403
Определено ще се радвам да споделиш какви изследвания са му назначили на твоя мъж?
На мен току-що ми излезна резултата от прогестерона и противно на очакванията си е много добре, така че може би това ще отпадне като вероятна причина и ще почна да търся макар и на своя глава проблем при мъжа. Предпочитам да направим куп изследвания без причина, отколкото да приема че е просто лош късмет.  Crossing Arms

# 404
  • София
 Определено е така.. трябва да  се намери причината. На мен така два пъти умни глави ми обясняваха ооо то е на късмет, следващия път ще стане и след третия път решихме че така не може....

Изследванията, назначени на съпруга ми са следните:
-   Актуална PC
-   МБ посявка на еякулат
-   PCR на урогенит. Микоплазми
-   SDI

Те не се поемат от здравна каса, така че дали ще ти ги назначат или не яма особено голямо значение. Ако решиш ги правиш. Мъжът ми ги прави в  клиника Малинов, излязоха около 300лв ако не се лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт