Тромбофилия

• 170 500
  • 769
  •   1
Отговори
# 720
Аз пия аспирин протект в малките дози от 81 мг. , на Баер,  той се нарича американския бейби аспирин.
Става за по-дълга употреба.

# 721
Да, има даже и от 75 мг.

# 722
Да, и от 75 мг съм пила.
Предпочитам го, защото при по-дълга употребя нямам синини и тромбоцитите ми не падат под 140.

# 723
Ами не съм имала други проблеми, които да "напомнят"  по някакъв начин за тромбофилия и не съм имала проблеми с бременностти предишни. Тоест това ми е първа бременност, случи се след 1 месец опити. Пробвахме през август, през септември се случи. А четох в нета, че се препоръчва и на жени с няколко предишни спонтанни аборти. Изследването си го направих по мое усмотрение за по-голяма сигурност, защото вече не знам на кой лекар да се доверя.

# 724
Здравейте момичета, искам да попитам следното:пуснах си изследване за тромбофилии в Майчин дом, знаете ли дали резултатите излизат преди определяния от тях срок от 2 седмици?
Благодаря ви предварително

# 725
Аз изкам да напиша тази единствена дума - благодаря на др. СИГРИДОВ. След два спонтанни аборта в 18 и10г.с., с двурога матка, високи NK клетки, тромбофилия/която откри др.СИГРИДОВ/, вътрематочни инфекции, моята дъщеря НИКОГА НЯМАШЕ да стигне до 31г.с. Този човек направи всичко, за да запази бременността, с терапии и серклаж с пролабирал мехур в 21г.с., както и прегледи по всяко време, когато нещо я притеснява. Сега се чувства добре и чака деня, в който ще види това дълго чакано бебе. Благодаря Ви, др. СИГРИДОВ. Вие сте най-добрият лекар! Докаснати от Бога са тези жени, които ви срещат по пътя за мечтаното бебе!

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 12:27 от Аля

# 726
  • София/Севлиево
Момичета,аз пък искам да ви попитам какво показва т.нар.среден обем на тромбоцитите.И много ли е лошо ,когато е над горна граница?Ровя се в нета,но само се обърквам.Сигурна съм,че тук ще има някой,който да ми го обясни .

# 727
Здравейте дами на мен ми беше открита тромбофилия и неусвояване на ФК предписаха лечение което все още не съм почнала... просто ми е трудно явно ми трябва време след последния аборт които беше в 18г.с но имам един въпрос . Скоро прочетох коментар на една дама относно тромбофилията жената беше написала ,че на жени с тромбофилия  е противопоказно лежането и стоенето. Според вас така ли е ?

# 728
Тромбофилията е изявява при бременност.
А тогава, ако си на терапия няма нищо страшно да лежиш.

# 729
При мен още в 5гс имаше леко зацапване заради което известно време лежах, освен това нямам сили и никак не съм физически активна, минавам макс 100м пеша на ден, само седя или лежа. Специално питах док. това проблем ли е с оглед на тромбофилията и той каза: "не е чак проблем, но е хубаво като се пооправи времето да пробваш леки разходки, недей да се залежаваш, че почнеш ли - после цялата бременност ще изкараш така".

# 730
Тромбофилията НЕ се изявява САМО при бременност. Тя е предразположеност на организма към образуване на тромби. Кръвта във вените се движи единствено и само от мускулите. Покоят води директно към застой на кръвта, а това - към образуване на тромби. Всяко залежаване, заседяване и пр. е рисков фактор сам по себе си. Разбира се, при профилактика с НМХ рискът значително се намалява. Не ви карам да вярвате на думите ми, но моля, прочетете повече сериозни материали в нета - има предостатъчно.

# 731
  • София
Светле,
ако си си дала мейл като си попълвала бланката, ще ти пратят резултат по мейла.
Мойто изследване стана за 7 дни, беше в началото на юни 2016.
Възможно е сега да са по-натоварени, не зная.

Здравейте момичета, искам да попитам следното:пуснах си изследване за тромбофилии в Майчин дом, знаете ли дали резултатите излизат преди определяния от тях срок от 2 седмици?

# 732
Светле,
ако си си дала мейл като си попълвала бланката, ще ти пратят резултат по мейла.
Мойто изследване стана за 7 дни, беше в началото на юни 2016.
Възможно е сега да са по-натоварени, не зная.

Благодаря delisardeli Simple Smile Не съм давала мейл, но утре ще им звънна да ги питам

# 733
  • София
Момичета,аз пък искам да ви попитам какво показва т.нар.среден обем на тромбоцитите.И много ли е лошо ,когато е над горна граница?Ровя се в нета,но само се обърквам.Сигурна съм,че тук ще има някой,който да ми го обясни .
Еритроцитните индекси имат инф. Значение при анемии. Сами по себе си нищо не носят ката информация, а и товя са изчислени стойности. Не се вглеждай толкова.

# 734
Здравейте,  момичета!
Радвам се, че намерих тази тема.
Имам два миседа в 5г.с. и 9г.с. миналата година в рамките на 4 месеца. При втория аборт ми пробиха матката и се наложи спешна лапаротомия. Отвориха ме през корема и ме зашиха. Казаха ми да изчакам 6мес. и преди да запопнем опити отново да изследвам тромбофилия. Това и ще направя. Но бих искала да попитам ако някоя от вас знае дали синините, които получавах много лесно и дълготрайно докато бях бременна са признак за тромбофилия? Споделих го с АГ-то ми, който ми беше назначил да пия аспирин протект, и той каза, че било от аспирина. Вие какво мислите по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт