АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 521
  • 775
  •   1
Отговори
# 465
Напълно подкрепям jasmin_veni, като изключим твърдението за проблеми в брака след всяко дете. При нас появата на детето се отрази още по-сплотяващо (ама ние нямаме и брак, де, може и за това да е  hahaha)

Чай салвия (градински чай)
Чай маточина (с мента)
Само да предупредя всички, избрали да приемат този начин на лечение, че след раждане, ако кърмите е добре много да се внимава със салвията, защото намаля много кърмата. Включително се ползва и за спиране на кърмата(примерно при по-рязко отбиване).

Ментата също намаля(различните жени имат различна толерантност), но като цяло има по-слабо действие от салвията.

# 466
Да попитам момичетата, които вече са мами Simple Smile)) Еднократни подложки за смяна на пелена разбрах, че ползваме на път и когато сме навън - но много ме объркват  Embarassed тези за многократна употреба, т.нар. многократни подложки какво представляват и защо виждам такива от бамбук? Ползвали ли сте ги, ползвате би ги, полезни ли са?  Ето тези имам предвид http://www.peleni.bg/index.php?route=product/category&path=124_121_122 ... или има други? Simple Smile

# 467
Смехорани
аз предпочитах еднократните, понеже като стане някоя авария и мятам в коша.
Това се случваше рядко, така че и еднократните при мен се ползваха многократно  Laughing
А тези многократните вършат същата работа, просто ако се напишкат и наакат се перат  Laughing

# 468
Gelato85 къде го намери този откачалник! То по принцип може да го смениш, ама нз колко доктори биха те взели на този етап от бременноста..иначе мисля, че 2 пъти за една бременност имаш право на такъв талон от личния лекар за ЖК.
И освен това той е длъжен да ти издаде всички документи, а пък ти вече и на луната де'се вика може да ходиш с тях, ако искаш!!!

# 469
Да попитам момичетата, които вече са мами Simple Smile)) Еднократни подложки за смяна на пелена разбрах, че ползваме на път и когато сме навън - но много ме объркват  Embarassed тези за многократна употреба, т.нар. многократни подложки какво представляват и защо виждам такива от бамбук? Ползвали ли сте ги, ползвате би ги, полезни ли са?  Ето тези имам предвид http://www.peleni.bg/index.php?route=product/category&path=124_121_122 ... или има други? Simple Smile
Конкретно тези, които си показала в линка са подложки за многократни пелени - те се слагат вътре в самата пелена, за да увеличат попивността и (или пък според пелената се разчита само на тях да попиват).

Ако правилно съм те разбрала какво имаш предвид, ето това е многократният еквивалент: http://www.peleni.bg/index.php?route=product/category&path=124_129 Аз съм ползвала, но съм ползвала и многократни пелени, та не знам доколко моят опит ще ти е полезен. Най-малкото е удобно за у дома, аз лично предпочитам да не го слагам директно върху повивалника, а и не винаги ползвах повивалника въобще.

# 470
Много интересни отношения имате с приятелите си. Аз такова неразбиране съм срещала само от хора, които не са ми близки и не ме впечатляват с изказванията си. Още като се събрахме с ММ направих една голяма цедка на приятели и познати и останаха много малко, но качествени хора около мен. И аз първа се обебих от нашата компания, но може би защото всички са по големи от мен и някак влизат в положение. Отделно не излизаме често по дискотеки и клубове, предпочитаме да сме туристи Simple Smile, макар и често да е само за един уикенд.

Но от друга страна ако ММ иска да отиде някъде не бих го спряла ( сигурно защото той е по домошар от мен и рядко ще тръгне на някъде Laughing). Ние сме канени май месец на бал на неговия племенник, разбира се извън София Crazy. Сега го убеждавам да отиде сам и че ще се справим за 3-4дни сами с бебето и каката, но май няма да се измъкна и ще трябва и ние да ходим Crazy.

Смехорани При мен е както при Карамел - ползвали сме многократно еднократните Mr. Green. С другите не ми се е занимавало.

А аз май ще ви бия по всички параграфи - спя по корем Shocked. Нямам представа как точно и кога се случва, но колкото и пъти да се събудя през нощта все в такава поза се намирам. Знам че не бива, ама освен да се вържа за леглото да не се въртя по време на сън, за друго не се сещам. Но пък учудващо не ми е неудобно, не ми пречи корема... много странна работа newsm78

# 471
А аз май ще ви бия по всички параграфи - спя по корем Shocked. Нямам представа как точно и кога се случва, но колкото и пъти да се събудя през нощта все в такава поза се намирам.
ЕВАЛА!!! Мечтая си за това спане по корем + едно Блъди Мери с мн маслинки!!!  bouquet

# 472
  • Перник
amy, ти направо ме разби!  Shocked
Най-искрено ти завиждам, на мен най-удобно ми е по корем, но от един месец не мога да спя така.

# 473
ada_smiles,  дааа, това явно съм искала да покажа Simple Smile))) Благодаря на теб и другите момичета - значи да си купя две такива за всеки случай и да карам с еднократни Hug
Amy много кефиш  Peace Все така да ти е удобно и на бебенцето, дано!

# 474
Удобно, удобно ама не е ли притеснително? Знам че няма как да го "смачкам" бебето в буквалния смисъл, но все пак Rolling Eyes Не посмях да питам АГ-то днес, защото честно казано и да ми каже " недей спи така" не знам дали ще успея. Вечер се въртя поне един час докато заспя, не ми е удобно на никъде, но все пак не лягам по корем. След малко се будя до WC-то и хоп - завъртяла съм се както аз си знам Crazy Mr. Green

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 22:15 от amy_lee

# 475
  • София
jasmin_veni е права. Да не говорим, че майката е в доста по-неизгодна ситуация, животът й се преобръща на 180 градуса - 24/7 вкъщи или по градинки с бебето, а таткото поне ходи на работа, вижда се с хора, вървят някакви социални контакти. Представям си да ми цъфне вечерта, да метне един душ и да излезе с "приятели", а аз да продължа да се гърча. Направо не виждам как ще стане.  Mr. Green
Даже доста по-нормално ми се струва обратното - да се прибере, пък аз да изляза някъде. Хасан и той е човек.

Ейми, не зная как го правиш тоя номер. Сигурно защото си висока. Аз съм вече като глътнала футболна топка, дори не се опитвам да легна по корем, сигурно ще ми висят ръцете и краката във въздуха. Crazy

# 476
  • София
Giada - именно:)
Той моя мъж поне много мрази да ходи по почивки без мен (като изключим някое друго пътешествие с момчетата), ама аз просто осъзнавам как на мъжете, на които бебето им е за пръв път още им е като... Абе не могат да го възприемат. То и аз не осъзнавам в момента какво се случва, навивам се че ще ми е странно, ново, трудно сигурно, но като цяло съм на принципа "Нямам търпение да видя какво ще се случва". То че ще трябва да си нагодим, ще трябва, ама от всички около нас дето са с бебета, само едно семейство са по-обсебени и са се "сбабичосали".
Абе, ще бъде интересно.

За приятелите - и аз сега се изумявам. От определени "субекти" в обкръжението ми очаквах включвания, но не сме си и толкова близки, че да ги отразя, но има и 2-3 дето не съм очаквала да са толкова несъобразителни.

Amy lee - как ти завиждам! Изцяло ли се обръщаш?

Смехорани - ние сме взели една нногократна и то без да искаме:) Мислех си, че е хавлия, пък то излезе повивалник:)

# 477
  • Бургас
Само аз ли не виждам драма (сори за израза) в разказа на Рози? Не би ми направило впечатление на мен въобще.

# 478
  • София
То и аз след като го написах и прочетох веднъж се чудих въобще що ви занимавам, ама, на - хормони:)

# 479
Даже доста по-нормално ми се струва обратното - да се прибере, пък аз да изляза някъде. Хасан и той е човек.
Подкрепям и твърдо смятам да практикувам!!!
И точно в тон с тези мисли, днес взех ММ на училището за родители в болницата да слуша за ваксините,кърменето и упойките. Толкова му харесва, че сега обмисля за следващия месец да си поиска почивен ден, за да дойде с мен отново, а и това ще е грижи за новороденото! Толкова съм горда с него! Heart Eyes Само се надявам да не му спадне ентусиазма като се роди малкия! Thinking
Днес уредихме коритото! Успях да хвана и последните дни на промоцията в Била и купих бебешкото одеалце, много е сладичко!
Спането - спя както ми е удобно, иска ми се хубаво по корем да се разпльокам, ама не мога, с една възглавница долу-горе го докарвам, ама не е точно както преди! Crazy
За приятелите - днес се видях с тази, която пропусна РД ми ден и от нейна страна никакъв коментар, дори и днес не получих поздрави на "патерици", но гледах да не ми личи силното разочарование. Просто аз бях дистанцирана и тя така, може да се е усетила ... Ама и мене ме дразни брат му на ММ, който в момента е сам и само банкети, мачове и излизания са му в главата и пуска фитили на ММ. А аз цял ден стоя и го чакам да си дойде, а той мисли как да се забавлява с др хора... #2gunfire
Като цяло приятелите толкова сме ги разчистили... а и аз не се съобразявам вече с никой, като ме дразни някой и не се виждам с него, или го правя по моите правила. ММ и бебо са ми най-важните  в момента. Наште, ваште, тия и ония - на втори, трети и т.н. план, защото дори и родителите ни първо себе си гледат, после за нас мислят - което според мен на този етап вече дори е нормално и здравословно и за тях и за нас!  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт