За изневярата

• 111 231
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 1 470
Аз говорех за двама с 0 стотинки в джоба  Laughing

# 1 471
  • Бургас
е, те това е лИбоФ ... Laughing

# 1 472
Вероятно има и такива. С по 0 стотинки. Без собственост. Без родители с дебело наследство. Без доходоносни професии. Абе, без нищо Simple Smile

Вероятно има Simple Smile

И такива са около 0.0000000000001% от сключващите граждански брак в света.

Но ги има, няма спор. Затова коригирам "всички бракове са по сметка" на "99.999% от браковете са по сметка".

# 1 473
Аз значи съм много наивен човек...
Ама пък така се живее по-спокойно  Mr. Green

# 1 474
Аз значи съм много наивен човек...
Ама пък така се живее по-спокойно  Mr. Green
Как се живее по-спокойно? С по 0 ст. в джоба ли? Wink

# 1 475
С наивност  Laughing

# 1 476
И такива са около 0.0000000000001% от сключващите граждански брак в света.
Но ги има, няма спор. Затова коригирам "всички бракове са по сметка" на "99.999% от браковете са по сметка".
     В България са повечко. Бракове, сключени заради илюзии, необяснима любов и липса на реална преценка. Най-често сексът се бърка с брака. Достатъчно е да влезеш в подфорума на самотните родители или дори тук - в темите за свекърви, за оплаквания от партньора, за да се убедиш колко много жени се омъжват, като им дойде "сляпата неделя".  За мъжете не мога да кажа какви мотиви ги водят в тези случаи, но едва ли са доходите на жените или имането на родителите.  
      А като дойде разочарованието, идват и изневерите.

# 1 477
Сметката не е задължително да е пари. Някои се женят за да не останат сами, други за да се "издигнат" в очите на обществото, т.е. да не се срамуват, че са останали "стари" моми и ергени, трети по някаква си тяхна причина. Не е задължително парите да са водещ мотив.

# 1 478
  • Пловдив
Да, Човечето пак е права, вече в днешно време няма мъж жена. Щом Мадонна си хвана 20 годишен любовник.
То само Мадона да беше. Дженифър Лопес и ... Каспър?!, Деми Мур и плеядата по-млади гаджета.

# 1 479
Да, Човечето пак е права, вече в днешно време няма мъж жена. Щом Мадонна си хвана 20 годишен любовник.
То само Мадона да беше. Дженифър Лопес и ... Каспър?!, Деми Мур и плеядата по-млади гаджета.

Да, ама ме домързя да ги пиша другите. Точно така е.  bouquet

# 1 480
В днешно време мъжете станаха по-продажни от жените. Ама нали на жените им е излязло име... Rolling Eyes

# 1 481
В днешно време мъжете станаха по-продажни от жените. Ама нали на жените им е излязло име... Rolling Eyes
2-3000 години трупана репутация трудно се оправя. Пък и всички медии ги държат мъже. Една пиар кампания дори няма как да направите, жалните Simple Smile

# 1 482
Не е чак толкова рядко срещано наследството и от двете страни да е по едно апартаментче, така че нещата са сравнително равностойни.
Но че има хора, които го правят за това - факт.

# 1 483
С по 0 стотинки в джоба и той, и тя?
Без недвижима собственост?
Без родители с недвижимо наследство или осигуряващи месечни финансови инжекции?
Без професии и доход?
Колко отговарящи на тези условия младоженци познавате?
    Много, но параметрите не са като твоите, ето ги:
     С доход по една заплата (като за провинцията оп 500-700 лева) и нито стотинка спестена.
     С родители с по един апартамент (често панел) и работещи за същия размер заплата. Може да се намира някоя стара къща от баба и дядо в някое селце, но обикновено или баба и дядо живеят в нея или е сънаследствена с чичо, вуйчо, леля и тя конкретни доходи не носи.
     Месечните "финансови" инжекции от родителите най-често се изразяват в пет лева за пакет памперси до заплата, или десет лева за урока на детето. Ако има село или двор - в кило домати, връзка магданоз и пет кила картофи.
     Живеят си хората, създават деца, обичат се. Примерите ми по-горе са условни, може би малко неточни откъм придобивките в натура, но дават представа как живеят много млади хора, които създават семейства и са избрали да не отидат в чужбина или София, Пловдив, Варна, Бургас.

# 1 484
И ние се взехме с по 0 стотинки в джоба - току-що дипломирани, намерили работа, живеещи на квартира в София, която сами си плащахме. Имам много познати двойки с подобна история. Да, на някои родителите им дадоха първоначалните 10-30% за жилище, но те сключиха ипотечни заеми, плащат ги и си гледат децата.

Общи условия

Активация на акаунт