Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 173
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря за информацията Simple Smile

# 226
Една от мамите беше писала,че добавя овесена каша към всякакво зеленчуково пюренце,за по хранително.Те са неутрални на вкус и би трябвало да си ходят с всичко,пробвай!

Аз понеже давам каша сутрин и следобед, в пюрето слагам почти всеки път картоф, за да е по-хранително, а в дните, в които не слагам прибавям сурово намачкано авокадо. Супер полезно и хранително е. Прави ми впечатление, че като яде авокадо огладнява по-бавно.

# 227
Една от мамите беше писала,че добавя овесена каша към всякакво зеленчуково пюренце,за по хранително.Те са неутрални на вкус и би трябвало да си ходят с всичко,пробвай!

Аз понеже давам каша сутрин и следобед, в пюрето слагам почти всеки път картоф, за да е по-хранително, а в дните, в които не слагам прибавям сурово намачкано авокадо. Супер полезно и хранително е. Прави ми впечатление, че като яде авокадо огладнява по-бавно.

Какви каши даваш сутрин и вечер? аз давам овесена с плод и АМ сутрин и оризова с плод и АМ вечер ?

# 228
Писала съм по-напред. Сутрин лимец, овес или ечемик, грис т.е. глутеновите със сирене и масло, следобед ориз, елда, просо, царевица с плод и АМ.

# 229
Момичета, как приготвяте пюре от манго и авокадо и с какво ги съчетавате? На 6мес.и се чудя какви плодове още да въведа освен ябълка, круша, слива и банан.

# 230
И аз искам да знам за авокадото с какво го съчетавате? Simple Smile

# 231
  • Варна
Аз досега съм го съчетавала с банан, а веднъж добавих и готово пюре от праскова.

# 232
Мами кога въведохте прасковата? Имам пюрета в които има праскова и се чудя дали пак по 1/2 лъжички да опитам или да дам направо половин бурканче?

# 233
И аз искам да знам за авокадото с какво го съчетавате? Simple Smile
С банан,круша,извара. Правила съм и детско гуакамоли.

# 234
За прасковата аз въведох на 6 и половина,като добавих в кашата.Ако ще даваш от готово пюре има в комбинация с ябълка например и количеството на праскова е по-малко.Може дададеш половин бурканче.Нашето педи каза първо да въведа плодовете,които растат у нас :ябълка,круша,слива,праскова,кайсия.После вече може цитрусите,като банана и мангото също спадат към тях!

# 235
За прасковата аз въведох на 6 и половина,като добавих в кашата.Ако ще даваш от готово пюре има в комбинация с ябълка например и количеството на праскова е по-малко.Може дададеш половин бурканче.Нашето педи каза първо да въведа плодовете,които растат у нас :ябълка,круша,слива,праскова,кайсия.После вече може цитрусите,като банана и мангото също спадат към тях!
http://bebemoe.bg/products/%D0%91%D0%95%D0%97%D0%9C%D0%9B%D0%95% … %D0%95--HIPP.html ето такава е кашата

# 236
Авокадото го слагам в зеленчуковото пюре. С банан не го иска. Неутрален вкус е и върви с всичко, стига да се хареса на бебето. За нас правя "пастет" от него и става много вкусно.

Мами кога въведохте прасковата? Имам пюрета в които има праскова и се чудя дали пак по 1/2 лъжички да опитам или да дам направо половин бурканче?

Аз я въведох още в началото. Твоето дете не е ли голямо, за да се чудиш още кое кога да въвеждаш? Още малко и ще е на обща храна.

# 237
Авокадото го слагам в зеленчуковото пюре. С банан не го иска. Неутрален вкус е и върви с всичко, стига да се хареса на бебето. За нас правя "пастет" от него и става много вкусно.

Аз я въведох още в началото. Твоето дете не е ли голямо, за да се чудиш още кое кога да въвеждаш? Още малко и ще е на обща храна.
на 9 месеца сме сега въвеждам глутена , не съм давала бобови, спанак , млечни каква обща храна?!предпочитам да изчакам поне 10 месеца. знам, че мъхестите се въвеждат по- нататък за това питам за прасковата

# 238
В друга тема четох, че бебето ти е на 10м., а повечето на 10м. вече са на кухня. Както и де, ти си знаеш на колко е. Мъхестите плодове се въвеждат по-късно, но сурови, за в пюре може и в началото. А защо сте се забавили с глутена? Според новите проучвания 6-8м. е най-добре да се въведе, а и млечни след 8м. са ОК.

# 239
Съншайн, как го правиш пастета? ако искаш ми го дай на лични, да не спамим с рецепти за възрастни

Общи условия

Активация на акаунт