Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 186
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, приготвих домашно пюренце от морков, картоф, тиквичка и зелена чушка, но се оказа, че съм сложила повече зеленчуци и излезе двойна доза. Мога ли според вас да съхраня в хладилник едната порция и да я дам за хапване утре?

# 241
Здравейте, приготвих домашно пюренце от морков, картоф, тиквичка и зелена чушка, но се оказа, че съм сложила повече зеленчуци и излезе двойна доза. Мога ли според вас да съхраня в хладилник едната порция и да я дам за хапване утре?

Може, разбира се. Сега и аз вече готвя и понякога ми излиза повече. Преди варях зеленчуците на пара за едно хранене, но сега понякога не мога да преценя. Слагам в бурканче с винтова капачка, обръщам докато е горещо и така го употребявам до няколко дни.

# 242
Мамахола давай смело тази кашичка,тя прасковата е процент!
И аз като направя повечко затварям в бурканче и в хладилника!
Ох, имам питанка!Днес бяхме на консултация ама що да потам педи,напоследък къде ми е главата незнам!По спомен от баткото първо се дава жълтък и после се въвежда месото или бъркам?И колко след даването на жълтъка беше месето?Аз ще и звънна утре де ама и вас да чуя как сте дали?
Днес бяхме на спанак с картоф,грах и пащърнак.За следобед каша от елда и кайсиики!

# 243
Месо дадох в началото на 8 ми месец, жълтък ще дам другата седмица на границата на 9ти и 10ти. Навсякъде където съм чела, първо е месо, после жълтък

# 244
Четвърт жълтък дадох в началото на 7ми месец. Две седмици по-късно въведох пилешко. Като цяло рядко правя жълтък...и аз не знам защо  Laughing А е полезен за дребните.

# 245
Аз още не съм въвела жълтък, ХБ и е добре и реших да не бързам. Месото го въведох, сега въвеждам млечните и после жълтъка. Не съм чела кое е по-добре, така, че всичко си е до дете и най-вече когато реши мама. Grinning След 6м. жълтъка си е ОК.

# 246
Мами как си приготвяте пилешко месо за пюретата, че тия на Хип ми идват доста солени. Знам, че месото хубаво се сварява, но по колко слагате в зеленчуците и как го съхранявате? Колко време може да се съхранява в хладилник? Мисля, да купя гърди и от тях да варя по малко

# 247
Е сега вече се обърках  CrazyНа 27- ми правим 7 м.Ще изчакам още около две седмици,през които ще вкарам още някой зеленчук и плод и тогава ще дам месо или жълтък(ще питам педи:)).ХБ и е много добре120.Ние вкъщи не сме фенове на месото,но реших,че няма да лишавам малката от него,пък после сама да си решава ще яде или не.Хм,то и риба трябва,забравила съм:).
За месцето Мамахола мисля,че по една чаена лъжичка на бурканче беше дозата!Ако греша да ме поправят другите мами!
И се дава веднага,аз не бих рискувала да седи наготвено в хладилник!

# 248
Месо слагам на око. Да кажем едно средно голямо кубче около 5х5см. Честно казано съм щедра с месцето. Не съхранявам за следващия ден, изяжда го. Веднъж оставих за другия ден само месо, но тъй като е сварено, изсъхва в хладилника и не ми хареса вкуса.

# 249
Месо слагам на око. Да кажем едно средно голямо кубче около 5х5см. Честно казано съм щедра с месцето. Не съхранявам за следващия ден, изяжда го. Веднъж оставих за другия ден само месо, но тъй като е сварено, изсъхва в хладилника и не ми хареса вкуса.
а добре едно малко кубче 5x5 ли сварявате за яденето?Колко време и в камерата ли трябва да съхранявам суровите гърди?

# 250
а добре едно малко кубче 5x5 ли сварявате за яденето?Колко време и в камерата ли трябва да съхранявам суровите гърди?
Месото предварително нарязвам и замразявам направо на парченца за едно готвене. Така си вадя по едно парче и си го прибавям към зеленчуците Wink
Сурово пилешко може да се съхранява във фризер 9 месеца, сварено 4.
Аз лично сурово съхранявам.

# 251
  • Sofia
Аз варя прясно месо, пасирам и замразявам във формички за лед, после прехвърлям в пликче. Давам по едно или две кубчета, но детето ми е на 1,3 г.

Каква годност има замразено пиле. Дадоха ми го още лятото домашно, с уговорката да ми го дадат прясно. Те обаче го замразили вечерта и ми го носят на другия ден. Така си и остана въвв фризера. За нас ще го сготвя де, ама дали е редно на детето да дам newsm78

# 252
Аз замразих сварен заек на порции и ми се струва, че си промени вкуса. Сега пилешките гърди и аз ги направих на малки кубчета около 3х3 и ги замразих сурови. Днес ще яде пилешко с грах, картоф, морков и домат.

Замразено пиле до 9м. сурово, зависи от кой месец на лятото е. Grinning То от май до септември все си е лято. Така, че си пресметни и давай на детето спокойно. Ето какво намерих:
http://--reklamen-spam--/n5-29504-%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE … D0%B7%D0%B5%D1%80

# 253
Не мога да разбера - защо всичко напоследък излиза като рекламен спам? Rolling Eyes Пишеше това, което всъщност е казала Радева по-горе за пилешкото.

# 254
и аз не успях да го отворя Simple Smile а как въведохте домата? Sunshine виждам , че вече даваш домат?

Общи условия

Активация на акаунт