Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 187
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
Домата го въведох на 8м. от доматено пюре, не ми се взимат домати сега, защото са ужасни. Слагам от доматеното пюре по 1ч.л.

# 256
Домата го въведох на 8м. от доматено пюре, не ми се взимат домати сега, защото са ужасни. Слагам от доматеното пюре по 1ч.л.
предполагам става и с пюре купено в което има домат?

# 257
Разбира се, че може и с пюре. Обаче аз пюрета не купувам. Tired

# 258
Разбира се, че може и с пюре. Обаче аз пюрета не купувам. Tired
To по-добре и че не купуваш и аз не купувам само ако нещо не мога да си го приготвя.

# 259
Мами как си приготвяте пилешко месо за пюретата, че тия на Хип ми идват доста солени. Знам, че месото хубаво се сварява, но по колко слагате в зеленчуците и как го съхранявате? Колко време може да се съхранява в хладилник? Мисля, да купя гърди и от тях да варя по малко

Аз като давам месо на малкия обикновено го предлагам във супа. Приготвям супа за нас с различни зеленчуци и месо с много малко подправки и от нея давам на малкия, като я пасирам и добавям хляб.
Иначе за домата го въведох с домат от домашни буркани - просто взех да прибавям към другите зеленчуци и към ориза.

# 260
когато добавяте домати в пюрето/ супата по колко слагате?

# 261
Зависи какви домати имаш предвид. Аз прибавям 1ч.л. доматено пюре.

# 262
Да от доматено пюре,  а в зеленчуците когато се варят ли го слагаш или след това

# 263
Доматите винаги слагам към края на готвенето, независимо какво готвя. Ако се сложат в началото всичко се вари по-бавно. Даже ако има картофи си остават сурови.

# 264
Мами днес свекърва ми  приготви каша, която се състои от обикновенно бяло брашно(така пише на етикета) , като го загря на печката без вода без нищо и го бъркаше,  докато брашното покафенее и след това ми го даде да приготвям каша и ми каза как става с вода ама изобщо не се сетих, някой правил ли е подобна каша и как става?

# 265
  • Плевен
Едно време така са ни захранвали-с брашняната каша.За мен тя не е нищо друго освен напомпваща без никаква хранителна стойност.Нали сте чували за белите убиийци-бяло брашно,бяла захар,сол?тогава наистина не е имало какво да ни дават и е било един вариант на разнообразие.В днешно време има толкова много зърнени култури смляни по здравословните магазини,че е направо грехота да даваш това на детето си.От един път едва ли ще му стане нещо,но по-добре не му давай.Купи от здравословните магазини брашна от различни смляни зърнени култури-елда,киноа,амарант,царевица и си му прави кашите.После след запарване добавяш еди плод или сирене в зависимост какво си въвела или какво предпочита детето.Освен това съдържа много глутен,а не знам дали твоето дете вече е захранено с него.

# 266
Мами днес свекърва ми  приготви каша, която се състои от обикновенно бяло брашно(така пише на етикета) , като го загря на печката без вода без нищо и го бъркаше,  докато брашното покафенее и след това ми го даде да приготвям каша и ми каза как става с вода ама изобщо не се сетих, някой правил ли е подобна каша и как става?

Леле майко, не знаех, че в 21 век има бебета, които се хранят с брашнена каша. ooooh! Свекърва ти нали си е отгледала децата, защо сега не те остави ти да преценяваш с какво да храниш своето? При такова разнообразие от зърна - бяло брашно Shocked То аз почти не го ям, какво остава да давам на децата си.

# 267
Действително така са ни захранвали едно време, когато не е имало разнообразие. Аз не бих дала точно от бяло брашно. По-добре си купи някакво друго. Дори и да не е био. Все пак био-брашната и бебешките каши са по-скъпи.

# 268
М дааа миналата седмица моята свеки ми обяснява как така изпечено бялото брашно се запържвало с олио и се добавяло захарчица и така се правели бебешки каши навремето Shocked  ooooh! #CrazyНаправо онемях!Щот мегледа сега,че бъркам разни кашички от черни брашанца на малката и ме пита жената.Добре,че не ми се меси само споделя какво е давала ако питам аз де!Сега и е много интересно как се хранят днешните бебета!Представете си ни нас след 20 години с нашите внуци  Crazy

# 269
Мами днес свекърва ми  приготви каша, която се състои от обикновенно бяло брашно(така пише на етикета) , като го загря на печката без вода без нищо и го бъркаше,  докато брашното покафенее и след това ми го даде да приготвям каша и ми каза как става с вода ама изобщо не се сетих, някой правил ли е подобна каша и как става?

Леле майко, не знаех, че в 21 век има бебета, които се хранят с брашнена каша. ooooh! Свекърва ти нали си е отгледала децата, защо сега не те остави ти да преценяваш с какво да храниш своето? При такова разнообразие от зърна - бяло брашно Shocked То аз почти не го ям, какво остава да давам на децата си.
няма значение, че сме във 21 век сигурно има бебета, които се хранят с такава каша мамите,  на които нямат възможност и средства да купуват киноа,  лимец,  спелта и т.н.  Дори и аз на скоро се запознах с тези непознати за мен зърнени култури,  а тук в малкия град изобщо не са чували за тях и е невъзможно да се намерят.  Да свекито си е хранела може би децата с такава каша и да ти кажа нищо им няма, а аз не бих я давала всеки ден,  по- скоро бих я включила за разнообразие,  все пак моето дете няма да успея цял живот да го храня със елда,  киноа и т.н, ще яде и бяло брашно няма как. А след,  като не ядеш бяло брашно как правиш запръжки, кекс, тестени изделия и разни заливки?

Общи условия

Активация на акаунт