Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 051
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
Граха е страхотен!Накисвам го от вечерта и после за 10 мин се сварява.Леко сладни и е много приятен на вкус,малката много го хареса.Днес го дадох в комбинация с пъщърнак и картоф. Hug

# 76
Накратко, бурканчета с капачки на винт са ок. Аз събирам от лютеница, гъби и т.н неща в буркани, които купуваме.
Днес сме на една елементарна манджа, която дребната най-много обича.
2 картофа, 2 моркова, резен лук, 1/2 червена чушка (имам замразени печени чушки от есента), с.л. зехтин, когато всичко се свари добавям фиде и след 10 мин. махам от печката. Може да се добави сварено месце (редувам пилешко и заешко) или твърдо сварен жълтък. Хубавото е, че ако се остави повече бульонче става крем супичка, а по-гъсто е хранително пюренце Simple Smile
Да отбележа, че фидето се добавя само ако бебока вече е захранен с глутен.
Аз имам печени чушки от буркан направени за зимнина, мога ли да използвам от тях и трябва ли да я варя заедно с другите зеленчуци?

# 77
Да може да ползваш,без да вариш допълнително!Аз също имам печени,но замразени във фризера в пакетчета.Измивам ги добре и пасирам заедно със сварените зеленчуци!Стават чудни пюренца!

# 78
Ако в бурканите не сте слагали аспирин или някакъв консервант, можеш да ги позваш. Аз също не ги варя.

# 79
И сол също.Това ме е яд,че не сетих да си оставя печени чушки във фризера.

# 80
Здравейте мами Simple Smile
Предстои ни захранване след 2 месеца и вчера и днес правих бурканчета с пюре от тиква, които стерилизирах.
Искам да попитам дали сте правили пюре от броколи или от пащърнак, което след това да сте стерилизирали? Ако може да споделите отзиви.
Също ме интересува и как постъпвате при консервирането на спанак ?
Благодаря предварително Hug

# 81
stef87, аз броколи и тиква не съм правила на пюре, защото тиквата е продукт който мога да приготвя на момента, а броколите са ми прибрани бланширани във фризера. За спанака също го прибирам бланширан във фризера и след това го доприготвям.

# 82
Здравейте мами Simple Smile
Предстои ни захранване след 2 месеца и вчера и днес правих бурканчета с пюре от тиква, които стерилизирах.
Искам да попитам дали сте правили пюре от броколи или от пащърнак, което след това да сте стерилизирали? Ако може да споделите отзиви.
Също ме интересува и как постъпвате при консервирането на спанак ?
Благодаря предварително Hug
Броколи, тиква, карфиол директно в торбички във фризера. Спанак бланширан във фризера.
Пащърнак винаги пресен

# 83
Благодаря ви за отговорите  Hug
Може би аз не се изразих както трябва. Търся изпитани рецепти, които да ги направя, да ги сложа в бурканчета, да ги стерилизирам (а не да ги замразявам). Искам да ми бъдат готови за ползване - отварям и давам, тогава, когато пътуваме, разхождаме се или просто няма време да приготвя.
Ако някой е наясно, моля да сподели.

# 84
Много уважавам продуктите на Гербер, но ми направи впечатление тази супа http://www.zabebo.bg/products/zelenchukova-supa-s-pileshko-meso-gerber Уж не съдържа млечен протеин, а има пълномаслено сухо мляко?! А и нали в месните пюрета не се слага мляко?

# 85
Благодаря ви за отговорите  Hug
Може би аз не се изразих както трябва. Търся изпитани рецепти, които да ги направя, да ги сложа в бурканчета, да ги стерилизирам (а не да ги замразявам). Искам да ми бъдат готови за ползване - отварям и давам, тогава, когато пътуваме, разхождаме се или просто няма време да приготвя.
Ако някой е наясно, моля да сподели.
Не мога д помогна с рецепти. Каквото правя е за ден-два и не стерилизирам. Вижте какво съдържат купешките пюрета. Моят съвет е да не правите огромни количества еднокомпонентни и фини пюрета. Особено пък след като искате да отворите и да ви е готовонза ядене. Бебетата минават бързо на многокомпонентни и ке толкова фини пюрета. Ако ще давате и месо, съвсем няма да стане.
Честно казано, не виждам полза да затваряте в буркани несезонни плодове и зеленчуци, но Вие си знаете

# 86
Готвя на момента. Някои продукти са ми замразени сурови. Отначало бебето изяжда буквално по 3-4 лъжички. Тоест цяло бурканче е излишно. Просто ще се развали, повече от 2 дни не бих държала в хладилник. Бях си замразила кубчета сурова 1/2 тиква и приготвях по 1-2 кубченца за обяд. Картоф варях 1 малък, от който тя изяждаше половината. Морков едно резенче.
Ако приготвяте нещо, не правете някакви огромни количества, просто няма да се изяде. Wink

# 87
Само да добавя, че не всяко бебе яде всичко. Много бебета отказват броколи и други зелени неща. Някои не ядат тиква.

# 88
Имам една каша на Блевит царевица и ориз на нея пише 8 с.л се разтварят в 200 мл вода или мляко, но става твърде много за детето ми. Винаги прибавям и плодово пюре и 1 лъжичка Ам и става още повече. Може ли да ми кажете как да направя така, че да слагам по-малко каша например 4 с.л в колко мл вода да ги разтворя? Имам и друг въпрос- може ли към зеленчуковото пюре на обяд да прибавям по 1 супена или чаена лъжичка готова оризова каша?

# 89
Много уважавам продуктите на Гербер, но ми направи впечатление тази супа http://www.zabebo.bg/products/zelenchukova-supa-s-pileshko-meso-gerber Уж не съдържа млечен протеин, а има пълномаслено сухо мляко?! А и нали в месните пюрета не се слага мляко?

Имам една каша на Блевит царевица и ориз на нея пише 8 с.л се разтварят в 200 мл вода или мляко, но става твърде много за детето ми. Винаги прибавям и плодово пюре и 1 лъжичка Ам и става още повече. Може ли да ми кажете как да направя така, че да слагам по-малко каша например 4 с.л в колко мл вода да ги разтворя? Имам и друг въпрос- може ли към зеленчуковото пюре на обяд да прибавям по 1 супена или чаена лъжичка готова оризова каша?

Тук се коментира Домашно приготвена храна.За такива въпроси тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=820387.0;topicrefid=19

Общи условия

Активация на акаунт