Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 066
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Много уважавам продуктите на Гербер, но ми направи впечатление тази супа http://www.zabebo.bg/products/zelenchukova-supa-s-pileshko-meso-gerber Уж не съдържа млечен протеин, а има пълномаслено сухо мляко?! А и нали в месните пюрета не се слага мляко?

Имам една каша на Блевит царевица и ориз на нея пише 8 с.л се разтварят в 200 мл вода или мляко, но става твърде много за детето ми. Винаги прибавям и плодово пюре и 1 лъжичка Ам и става още повече. Може ли да ми кажете как да направя така, че да слагам по-малко каша например 4 с.л в колко мл вода да ги разтворя? Имам и друг въпрос- може ли към зеленчуковото пюре на обяд да прибавям по 1 супена или чаена лъжичка готова оризова каша?

Тук се коментира Домашно приготвена храна.За такива въпроси тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=820387.0;topicrefid=19
За това първия въпрос съм го публикувала и където трябва, за втория мисля, че може и тук да си остане тъй, като кашите пак се приготвят по един или друг начин 

# 91
Имам една каша на Блевит царевица и ориз на нея пише 8 с.л се разтварят в 200 мл вода или мляко, но става твърде много за детето ми. Винаги прибавям и плодово пюре и 1 лъжичка Ам и става още повече. Може ли да ми кажете как да направя така, че да слагам по-малко каша например 4 с.л в колко мл вода да ги разтворя? Имам и друг въпрос- може ли към зеленчуковото пюре на обяд да прибавям по 1 супена или чаена лъжичка готова оризова каша?
4 С.л в 100 мл вода или мляко

# 92
Stef87 аз също готвя на момента,но доколкото разбирам искаш идеи за комбинации на тези продукти.Пащърнака много се харесва при нас.Правя го с картоф+чушка+грах,картоф+чушка+тиквичка,може и само с два зеленчука.Броколито не го харесваме ,а и доста пръцкаме от него,но може с картоф и чушка с ориз.Спанак не съм давала още,но най- върви с картоф и с ориз+чушка.Всичко това може да си го направиш на отделни бурканчета и да завариш .Вариш,пасираш,пълниш затваряш и заваряваш.Дано съм била полезна.

# 93
  • Варна
Здравейте!  bouquet
Тези, които сте вкарали царевица и грах как махахте люспичките!?!

# 94
Веднага ти казвам. Вариш, пасираш,взимаш една цедка по-голяма изсипваш царевицата и бъркаш с лъжицата. Така съдържанието пада през цедката под формата на сос а люспите остават в цедката.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 04:14 от Tanya and Alex

# 95
Грах продават замразен без люспа. Царевицата ако е замразена, първо накисвам в гореща вода. Като се отпусне, взимам зрънце по зрънце, като го стиснеш в горния край, люспата остава в ръката. По-лесно става с царевицата от кутийка. Аз вече не пасирам, затова така процедирам.

# 96
Грах продават замразен без люспа.

На коя марка има без люспи - досега не ми се е налагало да купувам и не съм се заглеждала

# 97
Аз вече не беля нищо.Граха го пасирам и го яде без проблем.Синът ми го научих с белено после белех до 2г.грах.Сега не. Naughty

# 98
В по -предни страници съм писала за граха.Аз купих сух грах на Ноел от Кауфланд.Вътре зрънцата са жълти и БЕЗ ЛЮСПИ.Накисвам го малко предварително и после варя с другите зеленчуци.Става супер,леко сладни и е много вкусен.Царевица още не съм давала.

# 99
Аз не съм белила изобщо. Още от началото си ги пасирам с люспите и не съм имала проблеми.

# 100
Здравейте мамиии  Peace Синът ми е на 4 месеца и след няколко седмици ни предстои захранване. Поръчах си уреда на Авент за приготвяне на бебешка храна и възнамерявам сама да си му готвя. Интересни мнения споделяте тук, затова се записвам да ви следя  baby_neutral baby_neutral Hug  bouquet

# 101
Грах продават замразен без люспа.

На коя марка има без люспи - досега не ми се е налагало да купувам и не съм се заглеждала

Не съм заглеждала марката, самия грах стои жълтеникав. Пише си че е без люспа. От метро го беше донесъл мъжа ми. В момента нямам, иначе щях да погледна. Като купим пак ще пиша. Иначе търсих в Кауфланд, но нямаше там. Взех обаче в пакет боб без люспа. Бобът е хубав, марката е Крина.

# 102
  • Варна
Благодаря, момичета.
 Hug Hug Hug
Ще потърся такъв, но по-скоро първо ще си купя по-едра цедка да пробвам така, защото имам домашен грах.

# 103
Споделете, ако може как приготвяте каша с царевично брашно?  Simple Smile

Здравейте, много хубава тема.

Бих искала да отбележа, че царевичното брашно, освен ако не е от сертифицирано биологично земеделие, със сигурност е ГМО. Сигурно знаете, но да напомня, че 90% от царевицата в света е от ГМО производство. Както и соята (вкл. нейните производни - соев сос, тофу, мляко и пр.), а вече и някои видове ориз.

Оризът, от своя страна, изисква киснене - 12-24 часа. Той, както и повечето бобови, съдържа ензимни инхибитори, които пречат на човешките храносмилателни ензими. Една накисната леща, става наистина превъзходна.

Относно нитратите и пестицидите - поръчала съм си един уред, "озонатор"  Grinning , който би трябвало да озонира плодове, зеленчуци, бобови, ядки, месо, риба и да премахва всички гадости от тях (дори антибиотиците от месото!).

Още нямам впечатления, но го чакам с нетърпение. Simple Smile

# 104
Здравейте и от нас!  Hug За граха, аз го давам добре сварен и с люспите си го пасирам, хапва си и нямаме проблеми. Да питам някой, ако има рецепти за домашен хляб и бебешки бисквити, че мисля да давам попара и ми се ще да не й купувам сухари. Мерси  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт