Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 166
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Момичета елдата как действа на перисталтиката?Днес ще давам най- накрая и да знам с какъв плод да комбинирам,че се запичаме!

# 196
Момичета елдата как действа на перисталтиката?Днес ще давам най- накрая и да знам с какъв плод да комбинирам,че се запичаме!
По принцип разхлабва. Дано действа при вас... Sad

# 197
Мерси Гени и аз така четох,но да питам  как е при другите   bouquet

# 198
Така ми казаха, че моята все запечена ходи, но нямаше успех при нея
Винаги я давам с плод, не с млечни, заради желязото, уж се усвоява по-добре, ако няма калций. Та, комбинация сини сливи + елда = едно малко нищо в тоалетната  Mr. Green

# 199
  • Италия
На моята хубавица днес забърках първата кашичка по рецепта на госпожа докторката и стана нещо като течно повръщано.  Sick - сварих в литър вода морков, картоф и тиквичка за около час. Отцедих и към топлия бульон добавих 4 суп. лъжици от прахообразната каша (ориз, царевица и тапиока). Добавих лъжичка зехтин и лъжичка настърган пармезан. Пробвах да го дам с лъжичка и дъщеря ми, сигурно понеже беше гладна, взе да опитва, но й изтичаше през устата. Докторката беше казала, че може да слагам от сухата каша до момент, в който не се получи по-гъстичко. Сложих още 3 лъжици и се сгъсти леко, но не достатъчно. В крайна сметка го сложих в бутилка с биберон, който срязах, за да тече повече, понеже въобще не течеше и детето си хапна около 70-80мл. И после стана голям рев и взе дори да ми посяга  #Crazy да ме бие. Направо домашно насилие настана  Confused Панирах се, понеже не знаех дали се е нахранила достатъчно. Успокоих я с бибката и сложих 1 мерна лъжичка АМ в остатъка. Пак й предложих да хапне на глътки и остана съвсем малко. Накрая заспа милата. От утре слагам м...айната на докторите и почвам да й давам зеленчуково пюре с обикновен сварен ориз и 2 лъжици от сухата смес + АМ. Разбърквам хубаво и се надявам да й хареса, понеже с тези изгъзици със захранването детето ми взе да пие по-малко мляко през останалите хранения и това не ми харесва. Може да е временно, незная. По-добре да я захранвам с по-гъстички пюрета, понеже тях ги хапва, а течните гадости, които педиатърката ме съветва да давам, въобще не ги долюбва.  ooooh!

# 200
Тя докторката сигурно така е хранила децата си? Почвай си зеленчука и и тегли една.

# 201
Що не си караш по БГ схемата,зеленчук след зеленчук?Щом и малката и харесва по-твърдичко!А за млякото не се тревожи и моята откак е захранена предпочита пюрето пред мляякото.Явно с лъжица и допада повече.Слагай в пюретата Ам и така ще наваксаш!

# 202
Моята скромна философия е, че храната трябва да е вкусна. Стремила съм се още от първите лъжички да поднасям храна,която и аз бих яла. Започнахме с малко картофче с кърма, после картофче, морковче и кърма и т.н. Честно казано да сваря картоф и морков, да изхвърля зеленчука и да дам бульона дори не ми е хрумвало. Пък и с другите добавки....какъв вкус е имало? Ползвай продуктите, които те съветва лекарката, но в някакви приемливи като вкус комбинации. За количеството никога не съм я насилвала за някакъв грамаж. Яде, колкото яде и кърмя после. Ето така спокойно и кротко вече е на почти 11 мес. и сама си изяжда по 200-220 грама храна. Така че, води се по индивидуалния ритъм на детето Wink

# 203
мамчета мога ли да сгъстявам домашните плодови пюрета, като към тях добавя 1 мерителна или чаена лъжичка от кашата(сухо вещество без да е разтварям във вода) например оризова, овесена или царевица?

# 204
Можеш,но трябва да е затоплено инъче става на бучки!И разбивай с вилица по -лесно се разбърква!

# 205
Направо не си представям каква е тази ексцентричност да хвърлиш зеленчуците и да слагаш сто лъжици каша, за да сгъстиш бульона. С каква цел се прави? да се угои детето ли?
Аз слагам по лъжица каша, но към зеленчуците, за да не хрупа гол зеленчук. Бульонът от зеленчуците си го замразявам и после си го ползавам, точно за да си разтварям кашата или да размеквам сухарчето, което дробя.

# 206
Една рецепта, която много ни хареса и е доста свежа. Крем супа от моркови и портокал. Сваряват се морковчетата, може да се добави кус кус или фиде, като се свари всичко, добавя се портокал и се пасира. Предложих за следобедна закуска, лека и приятна комбинация Simple Smile

# 207
Ще я пробвам днес тази рецепта.Благодаря!

# 208
Направо не си представям каква е тази ексцентричност да хвърлиш зеленчуците и да слагаш сто лъжици каша, за да сгъстиш бульона. С каква цел се прави? да се угои детето ли?
Аз слагам по лъжица каша, но към зеленчуците, за да не хрупа гол зеленчук. Бульонът от зеленчуците си го замразявам и после си го ползавам, точно за да си разтварям кашата или да размеквам сухарчето, което дробя.
Никой не е казал, че хвърля зеленчуци,(попитала съм за плодово пюре) но когато приготвя пюре от сварена ябълка и круша сместа става доста течна и до устата на бебето отиват няколко капки, а и причината не е само сгъстяване , а и разнообразие. И на мен не ми се ще да яде голи плодове или зеленчуци. Тук става въпрос за 1 лъжица каша, не за 100 ако са 100 на това му викам каша с добавен плод или зеленчук Wink

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 08:38 от mamahola

# 209
Никой не е казал, че хвърля зеленчуци, но когато приготвя пюре от сварена ябълка и круша сместа става доста течна и до устата на бебето отиват няколко капки, а и причината не е само сгъстяване , а и разнообразие. И на мен не ми се ще да яде голи плодове или зеленчуци. Тук става въпрос за 1 лъжица каша, не за 100 ако са 100 на това му викам каша с добавен плод или зеленчук Wink

Явно е имала предвид това:

На моята хубавица днес забърках първата кашичка по рецепта на госпожа докторката и стана нещо като течно повръщано.  Sick - сварих в литър вода морков, картоф и тиквичка за около час. Отцедих и към топлия бульон добавих 4 суп. лъжици от прахообразната каша (ориз, царевица и тапиока). Добавих лъжичка зехтин и лъжичка настърган пармезан.

И аз не мога да разбера - да не се дава зеленчука, а само бульона Rolling Eyes. Аз също бих теглила една на тази педиатърка.

Общи условия

Активация на акаунт