Работа, CV-та, HR-и, съвети - 41-та тема

• 56 952
  • 701
  •   1
Отговори
# 660
Махни интернет и уиндоус. И според мен  не ползвай готови формати. 2 страници е максимума за автобиография и ако имаш с какво да ги запълниш, си ги ползвай. Ако можеш да се вместиш в 1, също е добре.
Имаш ли място при предишните работни места, където отбелязваш с няколко фрази, какво точно си правила.

# 661
Не съм работила досега в склад, а и нямат задължително изискване да съм.
Освен това, не кандидатствам само за склададжия, а и за онлайн магазини, където искат владеене на графични програми, затова съм ги упоменала. Там пък нямат изискване за художническо образование, а и не предлагат заплата като за такова Wink
Много са ми странни някои обяви. Хем нямат големи изисквания, но все търсят хора над обявенаат квалификация.

# 662
Аз съм работила на 6 места и CV-то ми е на една страница.

# 663

Sunglasses Ама ти сериозно ли??? Лелеее! Извинявай, ама ти знаеш ли какъв процент от БВП в Щатите е сектора на услугите? 78%. Преди над 25 години е бил около 68%. Гледам - справят се. Ако искаш иди да си направиш ноктите и косата и недей да спориш на теми, по които демонстрираш очевидно непознание.

Силно съм обезпокоена за Гугъл как едва крета. А пък тия техни служители... как издържат?!?

http://hiconsumption.com/2013/02/contemporary-google-office-head … -tel-aviv-israel/
http://moocva.com/extraordinary-google-office/step-inside-google … oh-entertainment/
http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/googles-luxury-london-hq-is … sentially-1227343

Сериозно. Wink Щатите не ги гледай ти. Те в последните години започнаха да аутсорсват, преди това, а и сега си имат производство. А и нали се сещаш, че американците плащат данъци в САЩ независимо в коя част от земното кълбо се намират? Не виждам нашите числа да са сродни с техните. Сама набута тази тема - хайде кажи сега, щом твърдиш, че производителността ни в сектора на услугите е еднаква с тази в Щатите, що такава разлика в БВП на глава от населението (нали говорим за една и съща сфера )? Thinking

П.С. Вземи си направи ноктите и косата, та да си подобриш настроението.

Относително оправени са ми ноктите и косата, а и нямам идея защо би трябвало да съм в лошо настроение, но щом казваш Wink
Ти наистина не разбираш.... Основнито ми твърдение е, че ако знаеше как се формира производителността, нямаше да отдаваш ниските й показатели на мързел и липса на квалификация. И го казвам бе за да застана срещу теб, а защото е широкоразпространени грешно схващане и едно класическо fallacy.

# 664
  • София
Моето СВ е на 2 стр. Освен това, ЧРите гледат и 2 рата страница.
Аз имам 5 варианта на СВ, по принцип - 2 български, 2 английски и това на Джобс.

# 665
Аз имам кратко и дълго на български, едно на английски и това на джобс.

# 666
Аз, значи имам 8, защото и в джобс и в джобтайгър имам по 2.Е, те не са на 1 страница, но аз не ги ползвам. Само от там могат да ми ги разглеждат.

# 667
  • София
Е, какво има да се пише какво точно си правила на Word например.
Лично за мен един от белезите за "можене" са правилното изписване на MC Office, а не най-честото "работила съм на уърд" примерно. Задължително на кирилица. 
Според мен в случая не става дума за Word и тогава има значение какво си правил,

Принципно говоря на мен какво ми прави впечатление в СВ-тата, а не за случая.
Иначе когато от човек се изискват по-специфични неща със сигурност то не е запиано просто като "компютърна грамотност".

Сигурно има много хора, които не са ползвали компютър на работа, но вкъщи се справят много добре не само с фейсбук.

Със сигурност и със сигурнос тима такива, които на работа им се налага да използват САМО мейл и гугъл и НЕ могат да го правят, въпреки наличието включително и на домашен компютър. Познавам такива.

# 668
Искам да споделя, че ми се повръща от тази корупция и това връзкарство за започването на работа.
Вие срещали ли сте се пряко с такива случаи?

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 13:10 от celika

# 669
  • София
Да, в понеделник, в Община, заместник-кметска съпруга. Гнус.

# 670
Със сигурност и със сигурнос тима такива, които на работа им се налага да използват САМО мейл и гугъл и НЕ могат да го правят, въпреки наличието включително и на домашен компютър. Познавам такива.
По мои наблюдения там, където работя, повечето са такива. Сега например е много модерно всеки браузър да идва с някаква търсачка, която не става за нищо в сравнение с Гугъл, но може да откажеш точно тя да ти е основна. И се почва - "Кой пак е сядал тук, че се отваря това Yahoo". Има някаква цикличност, която не знам на какво се дължи (в смисъл, не знам къде успяват да пипнат). Когато започнат оплаквания, сменям търсачката с гугълската. След 2 дни доволно ползване пак се чува "Кой пак е сядал тук...". Ами никой друг не сяда, всеки си има компютър, на който работи. Първо си мислех, че браузърите са някакви своеволни, но то просто няма как да стане, без някой да натисне Yes/ОК, където не трябва.
И понеже аз нямам този проблем, се чудя какво правят, че успяват да разбъркат настройките.

# 671
  • Асеновград
Вчера получих официален отговор , на запитване до Общината как е избран човека за позиция екскурзовод на определен обект.Отговора беше официално нагъл.Одобрения кандидат е завършил : бакалавър -учител по биология и химия, - с магистърска степен- екология и еко системи. На въпроса не смятат ли,че трябва да се спазва изискването в ЗТ за професионална квалификация? Отговора бе : Промяната в закона влиза в сила от април, до тогава не сме задължени да спазваме каквито и да било изисквания............................. И това е по програма, като избора се предполага да се следи от две министерства отговарящи за програмата.
Става въпрос за археологически обект .
Извода всеки може да си го направи сам.............

# 672
  • София

След 2 дни доволно ползване пак се чува "Кой пак е сядал тук...". Ами никой друг не сяда, всеки си има компютър, на който работи. Първо си мислех, че браузърите са някакви своеволни, но то просто няма как да стане, без някой да натисне Yes/ОК, където не трябва.
И понеже аз нямам този проблем, се чудя какво правят, че успяват да разбъркат настройките.

Е, хайде де! Ето това е прост пример. И е досадно.
Мен един цяла година се опитва да ме излъже, че може да работи на компютър, а това което не може ще го научи. Ами цяла година е това. На мен ми е ясно, че той не може. В момента, в който видях мейла му написан на кирилица разбрах. Кого лъже - не знам. Ако имах избор и когато имам избор няма и не работя с него. Налага му се САМО да си чете мейлите и от време на време да праща някой друг файл/отчет.

Вчера получих официален отговор , на запитване до Общината как е избран човека за позиция екскурзовод на определен обект.Отговора беше официално нагъл.Одобрения кандидат е завършил : бакалавър -учител по биология и химия, - с магистърска степен- екология и еко системи. На въпроса не смятат ли,че трябва да се спазва изискването в ЗТ за професионална квалификация? Отговора бе : Промяната в закона влиза в сила от април, до тогава не сме задължени да спазваме каквито и да било изисквания............................. И това е по програма, като избора се предполага да се следи от две министерства отговарящи за програмата.
Става въпрос за археологически обект .
Извода всеки може да си го направи сам.............

Пусни жалба. Имаш основание. Те трябва да спазват тези изисквания, защото НЕ са нещо ново и изключително. Виж класификатора на професиите. За съжаление не мога да ти помогна с точни членове от Законите.

# 673
Е, да, ама те нали казват, че този закон не е влязъл в сила?

Няма да ме е яд, ако изберат другия кандидат (нищо, че ще загубя много време в четене),но ще ме е яд, ако работата е нагласена. Много ще ме яд а въпросно загубено време.

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 14:23 от celika

# 674
celika, подготви се за тест, в който и трите отговора могат да ти се струват верни, гадни са тестовете и конкретни, обикновено отговорът е точен цитат от закона. Запомни особено вярно тези със срокове, цифри и тн.

Общи условия

Активация на акаунт