Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 222 859
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 75
  • MI
Детройт фалира преди 2 години, никой не го поддържаше и сега е един необитаем град.
Да, политика неолибералистка. Само дето покрай Фиат може и да живне  Laughing Пак глупавите американци (тяхно условие) и Ентелигентните европейци.

И Обама се усети преди нашите политици че не може вечно да продължава така - вижте му последните изказвания по темата... Чак сюрреалистично ми звучи САЩ да се усетят преди Европа с нейните социални традиции  Laughing

# 76

Но за комунистите - не се заблуждавайте, че има разлика някъде. Живяла съм в Гърция и имам достатъчно поглед върху техния комунизъм и анархизъм. Просто те си мислят, че това искат. И защо да не опитат.

Има огромна разлика между анархисти и комунисти  Laughing огромна

Този знаеш ли кой е? Дали е като нашите?
Скрит текст:
(между другото и аз не мисля, че е осъществима идеята, но да отричаме всичко...)
http://it.wikipedia.org/wiki/Enrico_Berlinguer
А този?  Laughing
http://it.wikipedia.org/wiki/Giorgio_Napolitano

А, разлика че има, има - питай Ленин какво е мислел за Троцки Simple Smile Но не мисля, че гърците правят голяма разлика, не и в момента Simple Smile

Италианските комунисти не са ми известни, нито анархистите им. Но засега властта в Италия не са я взели те, а в Гърция вече я взе комунист. Дали ще остане такъв и как ще действа, ще видим, но Ципрас няма никаква друга квалификация или знания освен да е комунист и да е хубав мъж.

Не ми се влиза в идеологически спорове за или противи комунизма като идея. В момента положението в Гърция и света е такова, че тези разговори нямат смисъл. Ако гърците искат комунизъм, ще трябва изцяло да си сменят икономическия модел, а за целта ще трябва д аизмислят цяла нова политическа икономия, след като марксовата бе тотално отречена. Или пък де да ги знам, може да искат да я прилагат нея. За целта, обаче, ще трябва да си внесат икономисти от държави, където това вече е правено, ако изобщо в тях са останали живи такива де, - иначе ще настъпват едни и същи гребла много пъти  Laughing

Това са дивотии - за да тръгне да прилага сега марксистка или каквато и да било комунистическа политикономия, Гърция трябва да има ресурса и мащаба на СССР, което изобщо не го виждам как ще стане. Че то дори Китай вече не е такъв, ами се води "авторитарен капитализъм"

А, относно италианските и нашите комунисти - нека не забравяме, все пак, че в Италия комунизмът не е бил изпробван на практика, както в България - така че техните комунисти не са имали възможност да се покажат на практика като единствени управляващи, за да можем да правим паралели. Щото  дрънкането е лесно, особено като си красавец като Ципрас и когато знаеш точко какво искат да чуят масите, (то дори и въоръженият преврат е по-лесен, отколкото "след това") - трудното идва после Wink

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 17:03 от Анонимен

# 77
И Маргарет Тачер няма икономическо образование, ама какво от това. И двете с Меркел са феноменални.
Питай шотландците какво мислят по въпроса  Laughing

Скрит текст:
Ми не знам какво да ги питам. И двете са с по три мандата. Тачър е най - дълго управлявалия премиер от 18 и незнам си коя година. Меркел пък е третия човек, който има три мандата след Конрад Аденауер и Хелмут Кол и най - дълго управляващ Християндемократическата партия - над 14 години. Те хората са си го казали на изборите. А колко пъти беше втория най - влиятелен човек в света, не ми се брои.

Цитат
но Ципрас няма никаква друга квалификация или знания освен да е комунист и да е хубав мъж.

Абсолютно.

# 78
Гери ги разпертушини,национализации,приватизации,пенсиите им намали ,колко злоба и глупост има по тая наша българска земя
Ооо, ти да знаеш Герри руснаците на какво ги направи,
не знам ако ги застигне всичко, което им предвеща тя и оня от Америка, дето не е много тамандан...

# 79

Цитат
но Ципрас няма никаква друга квалификация или знания освен да е комунист и да е хубав мъж.

Има физиономия на абсолютен мошеник, който ти обещава какво ли не и ти сваля звездите... което и прави. Grinning

# 80

Цитат

Има физиономия на абсолютен мошеник, който ти обещава какво ли не и ти сваля звездите... което и прави. Grinning

Що бе, красавец е - и според мен изобщо не прилича на мошеник. Обаче то никой мошеник не прилича външно на мошеник, защото ако приличаше, нямаше да може да си върши работата на мошеник -  външността щеше да му пречи  Grinning

# 81
 Хубав е, но мазен такъв... точно от тия, дето се хапеш след време как си му повярвал Grinning.

# 82
Техния поне е и хубав, Станишката беше само мазен.

# 83
  • София
За Гери руснаците, Путин и всички с дори и лек ляв повей са световното зло и са виновни по презумпция за всичко. Щом и в темата за санирането ги намеси. Mr. Green

Гърците направиха своя избор - добър или лош, историята ще покаже. Няма какво да злорадстваме и да ехидничим, Така са решили, ще си извървят своя път и пак ще оцелеят.

Симпатяга е Алексис, не е ли строителен инженер?

# 84
Техния поне е и хубав, Станишката беше само мазен.

Mr. Green

Който вярва на медени приказки, обикновено гризва дръвцето.

# 85
Какво значение има дали някои премиер е икономист? Че то аз не се сещам за нито един премиер, който да е икономист. Някой може ли да даде такъв пример?
Е, как? Иван Костов какъв беше?

# 86
Гледам тук в темата световния пролетариат е влюбен в гръцкия комунист?
Сега като го няма Станишеффф и насочиха сърдечните трепети към Гърция?
Чудя се само дали в Путин сте по-влюбени или в Ципрас ?

Може междувременно да се задоволите с бореца срещу световния империализъм и почитателят на Йосиф Кобзон-нашата "бяла златка".  Идат местни избори-може да се пробвате. Той ще ви обещае да ви извади от железните клещи на четвъртия ра..х пардон от ЕС... Joy, ще ви обещае повишение на пенсиите, заплатите, безплатен ток.....само го изберете Joy

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 17:58 от Герри

# 87
http://dnes.dir.bg/news/gartzia-pravitelstvo-alexis-tzipras-pobe … iza-18364679?nt=4

По думите му правителството му е готово да „пролее кръвта си“, за да „върне достойнството на гърците“, предаде АФП, цитирана от "Фокус".

Лихвите на 10-годишните гръцки облигации се увеличиха с около 10% след днешното изявление на Ципрас, предаде ВВС. Скокът е израз на притесненията на инвеститорите относно краткосрочните рискове от преструктурирането на гръцкия дълг.

Новото правителство вече даде сигнал, че търканията с европейските партньори може да се пренесат от икономиката към външната политика, след като СИРИЗА се разграничи от призива на ЕС за разширяване на санкциите срещу Русия.

Приватизацията на пристанище Пирея, най-голямото в страната, е най-важният проект от мащабния план за приватизации, изискван от международните кредитори на страната. Китайският конгломерат "Коско" вече придоби два терминала на пристанището в Пирея, близо до Атина, и се очакваше да изкупи 67% от държавните дялове в компанията, управляваща това пристанище, уточни АФП. "Ние ще спрем приватизацията на пристанищата в Пирея и в Солун, както е записано в програмата на СИРИЗА", посочи зам.-министърът на търговския флот Теодорос Дрицас в края на първото заседание на новия кабинет, ръководено от премиера Алексис Ципрас.

Китайците уж реагирали умерено, ама знае ли се.

Ще бъде изцяло реализирано обещанието в програмата на СИРИЗА за безплатно предоставяне на електроенергия на гражданите от нуждаещите се социални групи.

# 88

Ще бъде изцяло реализирано обещанието в програмата на СИРИЗА за безплатно предоставяне на електроенергия на гражданите от нуждаещите се социални групи.

Ето това е. Електрификация плюс съветска власт!!! Joy Joy Joy Joy

# 89
Цитат
Ципрас няма никаква друга квалификация или знания освен да е комунист и да е хубав мъж.

Византиец.

Общи условия

Активация на акаунт