Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 223 246
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 110
Въпроса беше, че те наистина са на стратегическо място, така е било и ще бъде. А тази инфраструктура така или иначе ще бъде извадена на тезгяха и в Европа никой  не проявява желание да я купува и по-всяка вероятност ще отиде в китайски ръце.

Гери, линията се строи  и познай кой европейски коридор се обезмисля от нея Wink.

Всъщност една от причините Ц/В да са на власт е точно да свалят тази инфрастуктура от тезгяха, което те и направиха, с което пък предизвикаха гнева на китайците. Сега китайците пак са наострили муцуни, хиените отдалеч надушват и се събират, права си....

За пазарите,  не помня кой питаше - вчера европейските индекси са завършили на зелено.

# 4 111

Ама разбира се, че никой не им предлага помощ заради сините им очи.
Въпроса беше, че те наистина са на стратегическо място, така е било и ще бъде. А тази инфраструктура така или иначе ще бъде извадена на тезгяха и в Европа никой  не проявява желание да я купува и по-всяка вероятност ще отиде в китайски ръце.

Гери, линията се строи  и познай кой европейски коридор се обезмисля от нея Wink.
Южния поток също се строеше и сега май в БГ още се строи, щото не бил официално спрян...
Та и коридорчето така ще е май... Mr. Green

Китай лека, полека залязва. Вече отдавна изтичат капитали оттам. Късно е либе за китка...бих казала на гърците.

Залагам , че пристанища и прочее няма да са китайски . Ще говорим пак, като ги продадат...

Усещам как ще правят като Тачър в Англия-ще режат кораби и направо ще ги закриват пристанищата-просто усещане...пък ще видим...

# 4 112
Лято, в тая тема наистина ме засегнаха един два пъти и реших да се оттегля да не водя безмислени спорове с радиото. Днес, обаче след включването на Чек, която малко ги понасмете се замислих защо пък да се оттегля, а те да си дрънкат тука, изтървам купона. Сега и аз съм за спорта, ще повтарям едно и също и ще опонирам на всеки с обратно мнение. В тая криза така ще се забавлявам, като няма риба и рака е риба)

Тогава няма да те подминавам,
а и аз ще се забавлявам,
разбирам ти раздразнението,
щом само това ти е забавлението Wink

Пак в рима го докарах  Joy

Чакаме и Чек от Малта, ама там сега е сезон и може и да не може да се включи Wink

# 4 113
Все ми се струва, че Ципурата не искаше електоратът му да види онова писъмце, дето кляка коренопреклонно и приема условията (не че му се предлагат вече) Laughing Сигурно е "изтекло" без негово желание. Очевидна е разликата в поведението на "гордите" гърци към избирателите им и пред тия, дето държат касичката с парите.

# 4 114
Все ми се струва, че Ципурата не искаше електоратът му да види онова писъмце, дето кляка коренопреклонно и приема условията (не че му се предлагат вече) Laughing Сигурно е "изтекло" без негово желание. Очевидна е разликата в поведението на "гордите" гърци към избирателите им и пред тия, дето държат касичката с парите.

При тях просията е  проявлението на гордостта.
Едни горди просяци, на които нашите комунисти се възхищават как живяли дълго за чужда сметка.

Въпрос на ценностна система явно...

# 4 115
  • София
Аз пък се питам, дали изобщо би било здрасловно за банковата система отваряне на банките? Дори и да има пари, ще настане такова теглене от паника и ефектът ще е катастрофален. Доста дълго време ще има регулирано теглене (според мен).

# 4 116
Такова писмо нали се установи ,че няма ,даже е казал ,че ще говори вчера по тв.
Гери кви потоци южни те гонят,не стана ли ясно ,че няма да има ?Защо я въртите тая опорна точка нон стоп?

# 4 117
Гърция има мноого, много парични ресурси, нищо, че е във фалит. Имат сума неща за продаване, да не говорим за депозитите на гражданите им, които спокойно могат да подменят с драхми, а еврата да ползват за текущи нужди. Тъй че никак не ги жаля кредиторите - ще намерят начин да си приберат дължимото. Просто те искаха да стане по цивилизования начин, без много сътресения за гражданите, но какво да се прави, като гражданите не го искат?

Другият вариант е да им помогне Русия или Китай, и тогава...ох, кьтьооо, дето викат! Жална им майка, ако си мислят, че ще надцакат китаеца по тарикатлък, или че пред батюшка ще минават номерата на лигаво дете, дето ги пробутват в Европа.

# 4 118
Гери кви потоци южни те гонят,не стана ли ясно ,че няма да има ?Защо я въртите тая опорна точка нон стоп?

Нещо си много назад с матриала  Grinning
Писмо има, видя се по целия интернет с подписа на Ц., потвърдиха го и от Брюксел, а речта е точно обратното на писмото. Те затова са се хванали за главите и не искат повече да мелят жито с тоя индивид - щото за него няма дума, няма договор, няма споразумение.

# 4 119

Нещо си много назад с матриала  Grinning
Писмо има, видя се по целия интернет с подписа на Ц., потвърдиха го и от Брюксел, а речта е точно обратното на писмото. Те затова са се хванали за главите и не искат повече да мелят жито с тоя индивид - щото за него няма дума, няма договор, няма споразумение.
Ми сигурно съм назад,сигурно само аз не съм го видяла.Последно прочетох ,че Ц казал ,че няма такова писмо .

# 4 120
....

Ето ти писмото, публикувано в ББС- освен ББС ако са фалшфицираи бланката на правителството и личния подпис на Ципрас (то беше публикувано из целия нет, де)

http://news.bbc.co.uk/2/shared/bsp/hi/pdfs/01_07_15_tsiprasletter.pdf

Цитат от писмото:

I am writing to inform you on the position of the Hellenic Republic towards the list of Prior Actions of the Staff Level Agreement as published on the European Commission website on June 28th 2015. The Hellenic Republic is prepared to accept this Staff Level Agreement subject to the following amendments, additions or clarifications, as part of an extension of the expiring EFSF program and the new ESM Loan Agreement for which a request was submitted today, Tuesday June 30th 2015.

Най-отдолу - завъртеният подпис на Ципрас.

П.С. Лошо е за гърците да не знаят английски.....

..Последно прочетох ,че Ц казал ,че няма такова писмо .

Да, говори вчера по ТВ-то и им обяснява, че писмо всъщност няма и те не са се съгласявали - това докато из нета всички агенции публикуваха текста на официалната бланка и с неговия подпис. Забавно, нали? Wink  Grinning

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 10:27 от Анонимен

# 4 121
Не че гражданите не го искат. Както нашите пенсионери реват за бай Тошовото време, така и техните реват за Хунтата и за драхмата. Пък те няма да се върнат тези времена. Възрастните се манипулират много лесно. Младите повечето си дават много ясна сметка какво може да им коства излизането от Европа и са готови да гласуват 'за' споразумение с кредиторите и не се връзват на идиотиите на Ципрас.
Ципрас е шизофреник, Варуфакис се опитва да го задмине, ама му е трудничко.

# 4 122
Според новя екзит пол Да е с четири процента преднина пред Не.
Така че все пак здравият разум на гърците ще надделее и след неделя да се надяваме, че Ц и В ще бъдат вече история.

Обаче поразиите, които направиха тези олигофрени и поддържниците им ще тежат дълго време...

# 4 123
И двамата от Болшой театр обясняват на простия си електорат как Не щяло да им укрепи позициите в преговорите и да ги оттърве от остеритито, и как нямало никак да значи фалит и драхма. И ония им "верват".
Чудя се дали толкова гъркини ще искат да си разкъсат фанелките в екстаз прев В. след месец-два.

# 4 124
  • България-Швейцария
Според новя екзит пол...
Това не е екзит пол, а предварително проучване на нагласите.
Екзит пол (допитване на изхода от секциите за гласуване), ако правят такъв агенциите в Гърция, ще има в неделя.
Не, че нещо, но да боравим с верни понятия Simple Smile

Аз лично не се ангажирам с никакви прогнози.
Някой ако се чувства много сигурен, може да се пробва да залага и с истински пари Wink
http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/06/18/2555986_bukmeikurite_otvo … zite_za_falit_na/

Общи условия

Активация на акаунт