Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 028
  • 8 660
  •   2
Отговори
# 4 725
Сериозно се замислям за психическото им здраве.

Оо, то това вече никому не прави впечатление. Отначало и от Тройката се шокираха на тоя "стил", пък после спряха. Laughing

# 4 726
Но хората някак са успели да направят така, че такива идиоти да не стигат до властта, дори в Русия, чрез упражняването на граждански контрол. Да, дори и в Русия, колкото и да не е за вярване.

Ммм - тука съм тотално несъгласна с тебе. Точно Русия е рай за диктаторите с тази страст на руснаците към някой батюшка, който да им решава всички проблеми, да мисли вместо тях и да наказва враговете им. И да се е създала някаква прослойка с демократично мислене за последните 20-30 години, тя е в малцинство и при необходимост бива обезглавявана (да не цитирам пресния случай) без никакви последствия за диктатора, както това е ставало винаги в историята на Русия. Но няма да дълбая повече по въпроса за самата Русия и вътрешните й дела, за това си има друга тема.
Мисълта ми беше, че Русия се управлява в момента от един диктатор-мегаломан, за когото човешкия живот и разни ми ти демократични глезотии не значат абсолютно нищо, който е обучен в най-бруталните методи от най-добрите учители в КГБ, и който при това е една доста харизматична личност и се ползва с любовта на огромна част от населението. Това представлява световен риск и съм на 100% убедена, че в сегашните събития в Гърция има руско участие, руски интереси и вероятно ще има и руска намеса. Просто още не е дошъл моментът да се манифестира, защото всичко минава под шапката на "вътрешни работи". Самите гърци, начело с демократично избрания от тях проводник на руските интереси, съвсем успешно водят страната си към правилната посока, не е необходима явна интервенция.
Надявам се единствено Русия наистина да има достатъчно икономически проблеми, за да не посмее да участва във война на територията на натовска държава. Но то не е и необходимо да е явно. Примерите по света са достатъчно.

ООО моля ти се, та той с какво точно се конфронтира със Запада? С нищо.Една Украйна. Даже мога да кажа, че доста успешно се погажда със Запада. Не забравяй, че държи 64 милиарда лични негови пари в...Америка. Да не е луд да обяви война и да си загуби парите и кефа. Въобще сегашното време, няма нищо общо с миналото.  Путин изобщо не е диктатор от ранга на Сталин, Петър Първи, Екатерина Велика, а освен това е най - доброто, което може да се случи на руснаците в момента. Еволюционното им развитие като общество не позволява западната форма на демокрация. Стига преиграване, "диктатурата" на Путин изобщо не е това, което се разбира под диктатура. Да, изглежда много еднолично управление, но нищо общо няма нито с Хитлер, нито със Сталин, нито с когото и друг подобен от преди.
Дори и да има руско участие в гръцките събития, то и демокрация да имаха, пак щяха да участват в него, ако им го диктува интересът. Изобщо никаква заплаха не е Путин за света. Ако полудее, тея около него старите кагебейци ще му видят сметката, та стой та гледай. На кой му се умира от глупост при това? На никой.

# 4 727
"Greece is a member of the eurozone. There’s no doubt about that. Whether with the euro or temporarily without it*: only the Greeks can answer this question. And it is clear that we will not leave the people in the lurch."

А много хубав цитат. Много. Особено думичката "временно", т.е. каквото и да и се случи на Гърция т.е. за малко без еврото, ще е временно и краткотрайно. Точно така мисля и аз.

Цялото изречение говори за още по-мека позиция. "Дали с еврото или временно без него ... "

Ахам, точно така.

# 4 728
Сега видях как ще изглежда бюлетината за гласуване. Въпросът е точно за предложението на Тройката от конкретна дата, 25.06.15. Предложение, за което хората са информирани само от изявленията на управляващите, което си е значи, че си нямат никакво понятие от него. Пък и всички знаят, че вече не е в сила. Още милиони, хвърлени на вятъра.

# 4 729

"Това, което те (кредиторите) правят с Гърция, си има име – тероризъм“, заяви Варуфакис пред испанския всекидневник El Mundo.
„Това, което Брюксел и тройката искат днес е „да“-то да спечели, за да могат да унижат гърците“, каза още финансовият министър.

Ципрас ги нарича "безсрамници", този "терористи". С какви очи ще отидат тези горди елини после да искат пари, че и до 48 часа да имат подписано споразумение?  Сериозно се замислям за психическото им здраве.

Те няма да се молят. Ще отидат не като просяци, а като победители, които раздават благоволение. Само стойте, та гледайте. Никога гърците няма да усетят дори малка част от онова, през което преминахме ние. Ще изтъргуват много скъпо оставането си в ЕЗ. А те ще останат. И вярвам, че наистина 48 часа след референдума ще има споразумение с кредиторите.

# 4 730

Да бе, гърците за заблудени и прости, затова ние сме на светлинни години след тях и все там ще си стоим.
Не бе, изключително проницателни и трезвомислещи са и работни и производителни разбира се .

Пу-пу как пък смеем въобще да заговаряме за тях .Навеждам смирено и засрамено глава .
Абе явно, Чек има в предвид , че за грците трябва да се пише само добро или нищо-като за умрял... Mr. Green
така ли е Чек?
Все още не мога да повярвам, че Чек ни има за толкова долни българите, че ни смята недостойни даже да погледнем южните си комшии в светлите очи... newsm78 Все пак, все още е българка, едва ли вече е станала малтийка...не ми се вярва.

# 4 731
Ще изтъргуват много скъпо оставането си в ЕЗ. А те ще останат. И вярвам, че наистина 48 часа след референдума ще има споразумение с кредиторите.
Вервай си.
Само да питам-с какво ще го изтъргуват? Какво имат в замяна освен гордост?
Как може да се ловите на подобни евтини номера? до 48 часа....
Боже Господи...

Дано нормалните и свестни хора в Гърция кажат думата си...най-сетне..

# 4 732
Предложение, за което хората са информирани само от изявленията на управляващите, което си е значи, че си нямат никакво понятие от него.

Допускам, че тези, които ще гласуват, са се поинтересували от предложението. И то може би не е в сила. Смисълът на референдума, според мен, е във въпроса да приемаме ли ултиматуми или не. При положение, че са ги избрали, за да не приемат, редно е да попитат народа дали все пак да не се отметнат.

Между другото, ето ги предложенията. http://www.referendum2015gov.gr/en/why-a-referendum/proposal-of- … rnment-full-text/
Вероятно ги има и другаде.

Тогава тихомълком, без никой да се усети освен специалистите, щяха да редуцират дълга, при това при стабилна банкова ситема и работеща икономика.
Имам чувството, че ако положението беше толкова цъфтящо, вероятно нямаше да се стигне до предсрочни избори. А това с "тихомълком" да редуцират дълга не ми се вижда особено редно или осъществимо. Тихомълком зад гърба на съответните парламенти? Тихомълком зад гърба на данъкоплатеца? Тихомълком зад гърба на другите ЕЗ страни, които не биха имали нищо против редуциране? Всичко ли е допустимо, ако е "тихомълком", за да не се наруши статуквото?

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 15:20 от Vapor

# 4 733
Всъщност смея да твърдя, че не малка част от гърците се информират от телевизиите, а там който управлява, той им диктува програмата. Ако се направи проучване какво си 'мислят' че е съдържали въпросното споразумение, ще е в стил градски легенди. Просто твърде много разчитат на стари лаври и емоции и твърде малко на разум.

# 4 734
Всъщност смея да твърдя, че не малка част от гърците се информират от телевизиите, а там който управлява, той им диктува програмата.

Чета разни такива работи http://www.nytimes.com/2015/07/04/world/europe/alexis-tsipras-gr … s-referendum.html и имам чувството, че не е така.

# 4 735

И вярвам, че наистина 48 часа след референдума ще има споразумение с кредиторите.
За 48 часа ще открият нова процедура? Парламентите на всички държави ще одобрят финансирането? Не вярвам да стане, но ще поживеем и ще видим.

# 4 736

Да бе, гърците за заблудени и прости, затова ние сме на светлинни години след тях и все там ще си стоим.
Не бе, изключително проницателни и трезвомислещи са и работни и производителни разбира се .

Пу-пу как пък смеем въобще да заговаряме за тях .Навеждам смирено и засрамено глава .
Абе явно, Чек има в предвид , че за грците трябва да се пише само добро или нищо-като за умрял... Mr. Green
така ли е Чек?
Все още не мога да повярвам, че Чек ни има за толкова долни българите, че ни смята недостойни даже да погледнем южните си комшии в светлите очи... newsm78 Все пак, все още е българка, едва ли вече е станала малтийка...не ми се вярва.

Интересно, и аз забелязвам това  в много българи в емиграция - точно обратното на гръцката мегаломания. Е, всеки си има право да се мисли за колкото долен си иска. Стига да говори само за  себе си.

# 4 737
  • Bristol
И аз се чудех колко ли пари сега ще профукат за референдума...
Спомняте ли си 2008 година, когато Исландия фалира, но те не ползваха евро? Какво става с тяхната икономика сега?!

# 4 738
Да ви кажа, хич ме нямаше по националната гордост, обаче на фона на гръцките събития почвам да я изпитвам.

# 4 739

Тогава тихомълком, без никой да се усети освен специалистите, щяха да редуцират дълга, при това при стабилна банкова ситема и работеща икономика.
Имам чувството, че ако положението беше толкова цъфтящо, вероятно нямаше да се стигне до предсрочни избори. А това с "тихомълком" да редуцират дълга не ми се вижда особено редно или осъществимо. Тихомълком зад гърба на съответните парламенти? Тихомълком зад гърба на данъкоплатеца? Тихомълком зад гърба на другите ЕЗ страни, които не биха имали нищо против редуциране? Всичко ли е допустимо, ако е "тихомълком", за да не се наруши статуквото?

Тихомълком значи без избирателен шум, а не без да се спазват процедурите - което съм сигурна, че разбираш, но нали трябва да поддържаш позицията колко полезен е Ципрас за гръцкия народ Wink Щом ти се прави революция, твоя си работа, аз не искам да правим още преходи и революции, мисля,че на тази държава (нашата, и тя е в кюпа) вече й стига. И доколкото мога и с каквото мога, ще ти преча (имам предвид на живо и не конкретно този ник, във форма е буря в чаша вода).

За предсрочните избори - ето ти да четеш гръцки умерено ляв вестник:

http://www.tovima.gr/en/article/?aid=702610

И пак важи същото като предната забележка. Което си е твое право, а аз си губя времето да обяснявам,което пък е моя грешка. Затова мисля да спра да комуникирам с теб - нищо лично!  Peace

И аз се чудех колко ли пари сега ще профукат за референдума...
Спомняте ли си 2008 година, когато Исландия фалира, но те не ползваха евро? Какво става с тяхната икономика сега?!

Референдумът не е заради въпроса, който се задава, а заради демонстрация на поддръжката за Ципрас, а за тази цял всякакви разходи са оправдани Wink

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 15:47 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт