Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 028
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 740
И аз се чудех колко ли пари сега ще профукат за референдума...
Спомняте ли си 2008 година, когато Исландия фалира, но те не ползваха евро? Какво става с тяхната икономика сега?!

Тълкуванията са между 20 и 120 милиона Mr. Green
Исландия няма нищо общо с Гърция и е абсурдно да се сравняват. Исландският модел, приложен в Гърция, има нулеви шансове за успех.

# 4 741

И вярвам, че наистина 48 часа след референдума ще има споразумение с кредиторите.
За 48 часа ще открият нова процедура? Парламентите на всички държави ще одобрят финансирането? Не вярвам да стане, но ще поживеем и ще видим.

И на Ципрас паментик ще издигнат, щото Vapor каза, че може би  ще е най-успешният гръцки политик. Но пък то си зависи от мерилото за успех, така че, защо не? Wink

# 4 742
Просто твърде много разчитат на стари лаври и емоции и твърде малко на разум.

Ето това е проблема.

# 4 743
И аз се чудех колко ли пари сега ще профукат за референдума...
То да е само за референдума, тази седмица в Атина транспорта е безплатен. През уикенда магистралите ще са безплатни.Пари като вестници.

# 4 744
И на Ципрас паментик ще издигнат, щото Vapor каза, че може би  ще е най-успешният гръцки политик.

Не знам как изразът "може да се окаже, че доста са помогнали на Гърция" /във връзка с признанието на МВФ, че дългът трябва да се преструктурира/  еволюира до "може да се окаже най-успешният гръцки политик", но четенето наистина е субективен процес.

# 4 745
И на Ципрас паментик ще издигнат, щото Vapor каза, че може би  ще е най-успешният гръцки политик.

Не знам как изразът "може да се окаже, че доста са помогнали на Гърция" /във връзка с признанието на МВФ, че дългът трябва да се преструктурира/  еволюира до "може да се окаже най-успешният гръцки политик", но четенето наистина е субективен процес.

Не четенето, а разбирането или просто искането да е написано това, което на четящия му се ще... Mr. Green
А МВФ да си отписва, ама от своя джоб, не от чуждия. Щото и аз мога да отпиша дълга на някой длъжник към теб, ама с какво ще те принудя да се съгласиш? С пистолет?

Я да видим как точно МВФ ще принуди Германия да отпише каквото и да било...

# 4 746

Ще ти го кажа така: парите и усилията, които на Гърция ще й трябват да си докара икономиката до нивото преди януари 2015, ще бъдат повече от каквото и опрощаване на дълга да им дадат. И дори и целия да им го отпишат, без болезнени и дълбоки реформи и то в посоки, съвсем различни от тези на сегашните, след две години пак ще са във фалит. Спирам дотук, защото и това е дъвкано.  

От там нататък, оценката за ползата е субективна - ако русия влезе в Гърция, за теб това може да е полза, която си струва всичко друго Wink

# 4 747
Я вижте тука, нов блъф от великия финансист: след като свикал референдума, вече толкова се уплашили от Европа, че веднага му предложили по-добра сделка. Обаче той е принципен и няма да каже какво има в нея, докато не види черно на бяло резултат НЕ от референдума.
http://www.businessinsider.com/yanis-varoufakis-says-he-has-a-de … e-can-sign-2015-7

Явно парламентите са заседавали спешно нощес, одобрили са всичко и сега остава само Ц. и В. да благоволят да турят по един параф, и готово! Край на остеритито, край на Тройката!

# 4 748

А МВФ да си отписва, ама от своя джоб, не от чуждия. Щото и аз мога да отпиша дълга на някой длъжник към теб, ама с какво ще те принудя да се съгласиш? С пистолет?

Я да видим как точно МВФ ще принуди Германия да отпише каквото и да било...

Между другото, всички се вторачиха точно в отписването, а в доклада имаше много критики към управляващите на Гърция, че не са приложили реформите - условия за заема (например недостатъчната приватизация), а сегашните дори и полвинчатите реформи отмениха. Обаче политическия момент е такъв, че се цитира само избирателно.

# 4 749
Я вижте тука, нов блъф от великия финансист: след като свикал референдума, вече толкова се уплашили от Европа, че веднага му предложили по-добра сделка. Обаче той е принципен и няма да каже какво има в нея, докато не види черно на бяло резултат НЕ от референдума.
http://www.businessinsider.com/yanis-varoufakis-says-he-has-a-de … e-can-sign-2015-7

Явно парламентите са заседавали спешно нощес, одобрили са всичко и сега остава само Ц. и В. да благоволят да турят по един параф, и готово! Край на остеритито, край на Тройката!

Това още вчера  излезе - как били имали "интересни предложения". Идеологическата война е сред силните страни на КГБ, спор няма Simple Smile

Аз пък се чудя какво споразумение ще има, като АНЕЛ ясно казват, че мястото на Гърция е извън ЕЗ и ЕС, зъбят се на Турция и правят реверанси към Русия, а те командват Ципарс. Как ще мине изобщо нещо в парламента, което оставя Гърция в ЕС и ЕЗ?

Нещо много добро от Дневник:

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/07/04/2566517_gordost_i_predr … suduci_po_grucki/

# 4 750
  • Русе

Спомняте ли си 2008 година, когато Исландия фалира, но те не ползваха евро? Какво става с тяхната икономика сега?!

Исландия няма нищо общо с Гърция и е абсурдно да се сравняват. Исландският модел, приложен в Гърция, има нулеви шансове за успех.

Здравейте,
Мисля, че имам някаква представа какво се случи в Исландия. И искам да попитам - ако Гърция напусне ервозоната не може ли да приложи същото като Исландия - да спре всички външни плащания, да повиши рязко износа си, защото при обезценената драхма той ще бъде много изгоден, да остави няколко банки да фалират, да стабилизира икономиката си за няколко години и тогава да поднови плащанията?
Не съм икономист, просто питам, не се заяждам.

# 4 751

"Това, което те (кредиторите) правят с Гърция, си има име – тероризъм“, заяви Варуфакис пред испанския всекидневник El Mundo.
„Това, което Брюксел и тройката искат днес е „да“-то да спечели, за да могат да унижат гърците“, каза още финансовият министър.

Ципрас ги нарича "безсрамници", този "терористи". С какви очи ще отидат тези горди елини после да искат пари, че и до 48 часа да имат подписано споразумение?  Сериозно се замислям за психическото им здраве.

Те няма да се молят. Ще отидат не като просяци, а като победители, които раздават благоволение.
ШЪ умрЪ
Падам.. smile3544

# 4 752

Здравейте,
Мисля, че имам някаква представа какво се случи в Исландия. И искам да попитам - ако Гърция напусне ервозоната не може ли да приложи същото като Исландия - да спре всички външни плащания, да повиши рязко износа си, защото при обезценената драхма той ще бъде много изгоден, да остави няколко банки да фалират, да стабилизира икономиката си за няколко години и тогава да поднови плащанията?
Не съм икономист, просто питам, не се заяждам.

Само ако се изселят всички гърци и на тяхно място дойдат исландци.
Ако някой се пита защо, да прочете следната статия:
http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/07/03/2566352_gurcite_mechtai … izum_daite_im_go/

# 4 753
Исландия е 200 000 жители-всички са си рода и се познават....-следователно и проблемите им са съизмеримо по-малки от гръцките.... Освен това са скандинавци и доста работливи и организирани, нищо че пият като казаци...
Моля да не ги сравняваме с гърците.

# 4 754
И още нещо интересно за обещанията на Ципрас и доколко трябва да му се вярва.

Общи условия

Активация на акаунт