Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 075
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 770
Ето какво се предлага СЕГА като реформа в Исландия, 7 години след кризата:

http://www.forsaetisraduneyti.is/media/Skyrslur/monetary-reform.pdf

Преди време дадох един друг линк на Попеа тук от МВФ по същия въпрос. Идеята е на МВФ всъщност, съвсем не е исландско откритие.
От друга страна това малко или много дава отговор на въпроса дали страната се е съвзела от кризата.
Аз лично мога да кажа, че съм щастлива, че вече не живея там.

Що се отнася до Гърция - не мисля, че това може да бъде решение там. За да може изобщо такава идея да бъде възприета, трябва първо да убедите гърците в това. Това граничи с абсурд в страна, в която "реформа" е мръсна дума.

# 4 771
И се отказва каквото и да е реформиране на икономиката, довела до тези заеми. Само се повтаря като мантра - преструктуриране, глътка въздух и не знам какво си.

Не отказ от каквото и да било реформиране, а отказ от реформиране според изискванията на една куца програма, която - както вече проличава - е плод не точно на икономически рецепти, а на компромиси в името на "единния фронт", и която се е провалила.
Приятна съботна вечер и да видим какво ще решат утре гърците!

# 4 772
Ето какво се предлага СЕГА като реформа в Исландия, 7 години след кризата:

http://www.forsaetisraduneyti.is/media/Skyrslur/monetary-reform.pdf

Хели, наистина не мога да чета 80 страници Hug. Можеш ли да дадеш някакво резюме на основната идея?
За Гърция съм съгласна.
Промяна към добро може да настъпи там само с жестока принуда.
Пък белким след 30 години дойде друго поколение, което да мисли иначе.

# 4 773
И се отказва каквото и да е реформиране на икономиката, довела до тези заеми. Само се повтаря като мантра - преструктуриране, глътка въздух и не знам какво си.

Не отказ от каквото и да било реформиране, а отказ от реформиране според изискванията на една куца програма, която - както вече проличава - е плод не точно на икономически рецепти, а на компромиси в името на "единния фронт", и която се е провалила.
Приятна съботна вечер и да видим какво ще решат утре гърците!

Знаеш отлично, че реформата на Ц/В (самостоятелното тяхно предложение, което не бе прието) беше предложена в посока увеличаване на държавните разходи с още назначения и на преките данъци при нулева събираемост, и за увеличване на натиска върху частния сектор за сметка на държавната администрация. И заради това не бе приета, защото няма шанс за оздравяване на гръцката икономика, Мога точка по точка да ти я разгледам и да ти го докажа, но няма смисъл да се хабя, защото целта ти не е да се оправя Гърция.

Което, разбра се, не е целта на Русия и  на поддръжниците на Ципрас като теб Wink Целта е друга още от времето на Екатерина с нейния "гръцки проект", нали? Wink

Каквото и да решат, е без значение -трябват им от тук нататък големи заеми, за които решенията се вземат другаде, не от тях. Дори да сгрухат целия ЕС, пак ще си останат фалирали и няма да се оправят без реформи ( и не тези, които предлагаха). Ще им остане утехата, че не са фалирали сами,ами са повлекли и други със себе си. Разбра се, русофилите в Българя ще се радват на това - нали, Vapor? Wink Тогава ти със сигурност ще почерпиш...

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 22:23 от Анонимен

# 4 774
Кой, Vapor със слънчевите спомени от най-ужасния период в новата история на България? Шегуваш се, Попея!

# 4 775
  • София
Хайде, време не остана. Обратното броене започна.

А, кажете, дали ще следите медии утре и кои?

# 4 776
Кой, Vapor със слънчевите спомени от най-ужасния период в новата история на България? Шегуваш се, Попея!

Не знам какви са й спомените, но съдейки по нейните коментари тук, определено сегашното статукво в Европа не й се нрави,  което ме навежда на мисълта, че ново статукво с фалирала ЕС, което води естествено до засилване на Русия, ще й се понрави.

# 4 777

В Исландия, за разлика от Гърция, не бяха приложени толкова драстични аустерити мерки. Да не говорим и че хората бяха финансови подпомагани.

Исландците са 200 000 жители с бабите и бебетата. Може всеки един лично да бъде подпомогнат без това да се усети изобщо.

Но 10 милиона пристрастени към лежерния живот гърци да си сложат в джобчето финансова помощ редом до 2000 евро пенсия няма как да не се усети от  останалите народи, от чийто джоб трябва да се вадят тези пари...

# 4 778
Хайде, време не остана. Обратното броене започна.

А, кажете, дали ще следите медии утре и кои?

Този референдум е същият фарс като цялата гръцка сага. Решенията ще се вземат от други, а както каза онзи гръцки професор, всички са се вторачили в референдума, а  големият въпрос е, че на Гърция ще й трябват месеци и дори години, за да стигне до положението на икономиката си от преди идването на СИРИЗА.

На въпроса на Хала Горани "а какво ще кажете за тъжната гледка с плачещия пенсионер" професорът каза "това е по вина на сегашното правителство, при предишното банките работеха и хората си получаваха пенсиите".

# 4 779
Попея, тя сама каза, че са и били слънчеви спомените, затова я цитирам. И това обяснява за мене много неща в позицията и начина й на мислене.
missence, аз гледам live blog-овете на The Telegrph и The Gurdian. Не обръщам внимание на коментарите, защото и двете медии са пристрастни по своему, но фактите ги излагат поне бързо. Иначе от нашите телевизии специално по гръцкия въпрос следя Он Еър. Имат много добър новинарски екип и не мога да кажа, че загърбват плурализма. Примерно гръцката им репортерка Катя Пеева е отявлена симпатизантка на левия спектър, пък водещият и репортерката за Германия са от "другите", но това не пречи на доста добрата степен на обективност. Имат и много добър икономически екип.

# 4 780
  • София
Скрит текст:
Попея, тя сама каза, че са и били слънчеви спомените, затова я цитирам. И това обяснява за мене много неща в позицията и начина й на мислене.
missence, аз гледам live blog-овете на The Telegrph и The Gurdian. Не обръщам внимание на коментарите, защото и двете медии са пристрастни по своему, но фактите ги излагат поне бързо. Иначе от нашите телевизии специално по гръцкия въпрос следя Он Еър. Имат много добър новинарски екип и не мога да кажа, че загърбват плурализма. Примерно гръцката им репортерка Катя Пеева е отявлена симпатизантка на левия спектър, пък водещият и репортерката за Германия са от "другите", но това не пречи на доста добрата степен на обективност. Имат и много добър икономически екип.

Мерси.  Peace
Аз мисля по някое време да включа на CNN като фон (докато домакинствам) и да се осведомявам. Предполагам, че и тук в темата ще се дава информация и източниците на такава.  Peace

# 4 781
Варуфакис започна да успокоява народа, че горива имало за цели 6 месеца напред, лекарства за 4, а хранителните щели да се доставят безпроблемно...
Ще следя различни медии. От българските и аз Он Еър, Скай от гръцките телевизии и чат-пат хвърлям по едно око в нета.

# 4 782
Аз пък имам голямо домашно на компютъра и отсъстващо семейство за събота и неделя, така че ще съм по интернет-медиите Wink

CNN и BBC са добри телевизии, както и немските, просто те си имат и други неща на главата, не е само една Гърция. Wink. Казват по нещо в новините и това е. Затова гледам лайф-блоговете, те са си текущо само за Гърция.

# 4 783
  • София
Скрит текст:
Аз пък имам голямо домашно на компютъра и отсъстващо семейство за събота и неделя, така че ще съм по интернет-медиите Wink

CNN и BBC са добри телевизии, както и немските, просто те си имат и други неща на главата, не е само една Гърция. Wink. Казват по нещо в новините и това е. Затова гледам лайф-блоговете, те са си текущо само за Гърция.

И аз немските ги следя постоянно, но ще добавя и някои "независими", защото Германия все пак е страна в преговорите.

Заради референдума утре магистралите са безплатни

# 4 784
Варуфакис започна да успокоява народа, че горива имало за цели 6 месеца напред, лекарства за 4, а хранителните щели да се доставят безпроблемно...
Ще следя различни медии. От българските и аз Он Еър, Скай от гръцките телевизии и чат-пат хвърлям по едно око в нета.

Мария, имам дежа вю. Как преизпълняваме петилетката за 4 години, как производството в СИВ бележи нови и нови успехи, как всичко е просто страхотно и гнилият капитализъм, обаче...нашите "Хранителни стоки" пред "техните" супермаркети, ладите и москвичите пред BMW-тата и мерцедесите, нашите касетофони пред техните CD-плеъри и т. н. и т. н. Хайде, преди имахме извинението, че имаше информационна завеса и нищо не знаехме, макар че корекомите и слуховете как е там все пак проникваха. Но сега има интернет, информацията е достъпна за всички. Кое кара няколко милиона души доброволно да не виждат истината и да смятат очевидната катастрофа за огромен успех?

Общи условия

Активация на акаунт