Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 075
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 785
Попея, тя сама каза, че са и били слънчеви спомените, затова я цитирам. И това обяснява за мене много неща в позицията и начина й на мислене.
...

И без да съм виждала това изказване, ми е ясно. За добро или за зло, и в Русия вече няма социализъм, така че онези години нямат шанс да се върнат. На страдащите по тях при разпад на ЕС остава само утехата, че са отмъстени за загубата на Студената война. При такъв разпад България ще пострада много повече от "виновните" западняци, но това едва ли ще помрачи радостта от отмъщението Wink.  "Я не сакам я да съм добре, ами Вуте да е зле" - еманация на българската душевност....

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 23:14 от Анонимен

# 4 786
Попея, тя сама каза, че са и били слънчеви спомените, затова я цитирам. И това обяснява за мене много неща в позицията и начина й на мислене.
...

И без да съм виждала това изказване, ми е ясно. За добро или за зло, и в Русия вече няма социализъм, така че онези години нямат шанс да се върнат. На страдащите по тях при разпад на ЕС остава само утехата, че са отмъстени за загубата на Студената война. При такъв разпад България ще пострада много повече от "виновните" западняци, но това едва ли ще помрачи радостта от отмъщението Wink.  
Аха. Преди чакаха капитализма да изгние, а сега чакат ЕС да се разпадне.

Ами да си чакат, не мога да им помогна... Mr. Green

# 4 787
  • В заешката дупка

ЧеКа, ти се явяваш като една любопитна сеирджийка на гърба на чуждото нещастие, ако това ти е представата за морална позиция, евала!

Айде, стига глупости! Сеирджии и подигравчии с гръцкото положение се вижда отдавна кои са в темата.  И аз се чудя на нечии морални позиции, че и на туй отгоре смелостта да критикуват чуждите такива, но арогантността граници няма очевидно.

Иначе,  ясно съм казала, че не знам кой от двата вота ще се окаже по-добър за гърците, доколкото добър въобще би бил всеки избор предвид положението в което са. Но докато вот "да" е напълно еднозначен, при вот "не" аз не изключвам вероятност за по-добра сделка с кредиторите, което ще е по-добро със сигурност за гърците. Може и изходът да е грикегзит, като пак не е сигурно дали напускането на ЕС или оставането с приемането на  условията на кредиторите е по-добрият вариант. И да, интерсни ми е какво ще се случи. Както на всички тук им е интерсни, иначе нямаше да пишат в темата.

Все пак не разбрах Исландия взе или не взе допълнителен дълг? Защото в рамките на един и същи пост казваш и двете твърдения.

Става дума за различни неща. Исландия получи финансова помощ (заем) за излизане от кризата. Исландия отказва сделки по договор за заем, който Великобритания и Холандия изискваха от нея. Исландските банки като фалираха завлякоха великобританци и холандци, и правителствата на съответните държави изплатиха депозотите на гражданите си (и институциите си), но изисквах тази сума да бъде платена от Исландия. И понеже Исландия нямаше как да го направи веднага, защото нямаше пари, те искаха изплатените от тях суми да бъдат третирани като заем, който те са дали на Исландия и съответно да се подпише сделка по връщането на този заем.

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 23:49 от ЧеКа

# 4 788
  • В заешката дупка

В Исландия, за разлика от Гърция, не бяха приложени толкова драстични аустерити мерки. Да не говорим и че хората бяха финансови подпомагани.

Исландците са 200 000 жители с бабите и бебетата. Може всеки един лично да бъде подпомогнат без това да се усети изобщо.

Ама разбира се, Исландия е с грубо 300 000 жители (да бъдем малко по-точни), но пък БВП и е като за 11 милионна страна, та затова могат да си раздават пари неволя и това по никакъв начин да не се отразява на страната. Ще ме уморите с умозаключенията си!

# 4 789
Нека е в ЕС и същевременно да трупа по голям дълг. )

# 4 790

В Исландия, за разлика от Гърция, не бяха приложени толкова драстични аустерити мерки. Да не говорим и че хората бяха финансови подпомагани.

Исландците са 200 000 жители с бабите и бебетата. Може всеки един лично да бъде подпомогнат без това да се усети изобщо.

Ама разбира се, Исландия е с грубо 300 000 жители (да бъдем малко по-точни), но пък БВП и е като за 11 милионна страна, та затова могат да си раздават пари неволя и това по никакъв начин да не се отразява на страната. Ще ме уморите с умозаключенията си!
Ти не виждаш разлика между страна с 300 000 жители и страна с 11 милиона?  Страна с фалирали частни банки и страна с дефолт към МВФ?
Е-не може всеки да я види..

# 4 791
...

И без да съм виждала това изказване, ми е ясно. За добро или за зло, и в Русия вече няма социализъм, така че онези години нямат шанс да се върнат. На страдащите по тях при разпад на ЕС остава само утехата, че са отмъстени за загубата на Студената война. При такъв разпад България ще пострада много повече от "виновните" западняци, но това едва ли ще помрачи радостта от отмъщението Wink.  "Я не сакам я да съм добре, ами Вуте да е зле" - еманация на българската душевност....

# 4 792

Иначе,  ясно съм казала, че не знам кой от двата вота ще се окаже по-добър за гърците, доколкото добър въобще би бил всеки избор предвид положението в което са. Но докато вот "да" е напълно еднозначен, при вот "не" аз не изключвам вероятност за по-добра сделка с кредиторите, което ще е по-добро със сигурност за гърците. Може и изходът да е грикегзит, като пак не е сигурно дали напускането на ЕС или оставането с приемането на  условията на кредиторите е по-добрият вариант.

Ооо, Дзерджински, привет! Знаеш ли, че щели да ти връщат паметника на Лубянка? Честито!

И сега как мислиш - затварянето на банките, опашките и недостига на храни  заради или въпреки остеритито е? Wink К'во казват тестовете за причинност?

Гърция е 11 милионна страна  има БВП  284 милиарда- Исландия има 14 милиарда. Да не говорим какво изобщо означава израза "БВП като за 11 милионна" - ако е на глава, колко милионна е няма много общо, а а ако е в абсолютна величина, изобщо не е като на 11 милионна развита държава.

Всъщност гледам, че БВП на Исландия е колкото на Малта.

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 00:18 от Анонимен

# 4 793
Какъв е този интерес на ЕС да спасят гърците. Едва ли е просто така.Ще си ги влачат като камък на шията и по добре.

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 00:11 от _silence_

# 4 794
............ И сега как мислиш - затварянето на банките, опашките и недостига на храни  заради или въпреки остеритито е? Wink К'во казват тестовете за причинност?
недостиг на храни? къде това Naughty магазините им са си заредени. Пенсионерите им си реват, но те и нашите тук го правят.... Тамошните го правят в кръчмите, обаче щото могат да си го позволят, за разлика от доста от туристите  Party, а нашите пенсионери скромно по пейките пред блоковете. И гръцките пенсионери си имат парички, не ги жалете... тия 30 млрд ( или колко изтеглиха?) докато ги похарчат....

# 4 795
............ И сега как мислиш - затварянето на банките, опашките и недостига на храни  заради или въпреки остеритито е? Wink К'во казват тестовете за причинност?
недостиг на храни? къде това Naughty магазините им са си заредени.

Преди малко ММ разглеждаше снимки на рафтове в супермаркет в Гърция - не ми се търси къде е. Проблемът не е в парите у населението, а във вноса, който без разплащания е затруднен. То и по соц-а пари имаше, ама рафтовете си бяха празни.

Абе Зои къде се изгуби, тя може да  каже. В гръцката тема мор, животът се бил пренесъл, казват, в немско. Иначе и те можеха да кажат.

# 4 796
снимки... те ако снимат някой от Карфурите в София ще излезе, че сме фалирали и умрели от глад хах.

# 4 797
снимки... те ако снимат някой от Карфурите в София ще излезе, че сме фалирали и умрели от глад хах.
Ай стига бе...
скоро ще кацнат точно в нашите Карфури да си харчат 60-те евро или вече не станаха ли 50?
Утре ще са 40...

В България май не е имало банкова ваканция. Задминаха ни..

# 4 798
  • В заешката дупка

Ти не виждаш разлика между страна с 300 000 жители и страна с 11 милиона?  Страна с фалирали частни банки и страна с дефолт към МВФ?
Е-не може всеки да я види..

Аз не само че съм я видяла, но и писах, че няма как да се сравняват двете страни. Коментирах изказване, касаещо конкретно Исландия. И как можели да си раздават пари неволя, защото били много малко жители. Което е просто, не знам как по-меко да го кажа, но глупост, прощавй!

Poppea, този наклон и уклон си го задръж за у дома, моля!

Аз отдавна съм разбрала, че червеният призрак от близкото ни минало толкова много е наплашил някои хора, че са замъглили разсъдъка им, дотолкова, че не са способни спокойно да четат и да обмислят и други гледни точки, но пък с лекота обявяват статистиката за стъкмистика и за червена бабичка, защото не служи на тезите им.

С теб наистина няма какво да си кажа. Опитах нормален разговор. Не се получи. Други могат да търпят лошото ти възпитание, но аз не желая. Не се обръщай повече към мен, благодаря!

# 4 799

Що. ти там ли си  и затова знаеш?

А, добре, няма да вярваме на снимки, само на думата на Варуфакис ще вярваме Wink

Общи условия

Активация на акаунт