В момента чета... 36

• 48 652
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Що се отнася до Уелбек, мое мнение е, че не е добра идея запознанството с него да става чрез "По-широко поле за борбата", защото точно този роман е доста... хм, закотвен в графата "става" и дори спокойно може да бъде пропуснат.

Сред приятните френски автори, на които попаднах през последните години са Жил Розие, Филип Бесон, Патрик Лапейр и Андрей Макин, доколкото го причисляваме към тази група.

Последна редакция: пт, 06 фев 2015, 16:26 от Тайга

# 226
Тайга, благодаря, ще ги погледна всичките.
Забравих Амели Нотомб да спомена в предния си пост.

# 227
Аз започнах снощи "Вила с басейн". Много ударно начало!
Интересна е.
Аз започнах Лисицата

# 228
  • София
Тайга, "Елементарните частици" подходяща книга ли е за запознаване с автора?

# 229
  • Варна

Тя е от Белгия.
Аз включвам и Маргьорит Дюрас, извън най-разпространеното й заглавие "Любовникът".
"Емили Л." и "Хирошима, моя любов" ме оставиха с чудесни впечатления.

.♥.Петя.♥., да, струва ми се.

# 230
  • София
Туко що свърших "Иглата" на Кен Фолет. Една от първите му книги, но пак е хубава.
http://chitanka.info/book/6509-iglata

# 231

Тя е от Белгия.
Аз включвам и Маргьорит Дюрас, извън най-разпространеното й заглавие "Любовникът".
"Емили Л." и "Хирошима, моя любов" ме оставиха с чудесни впечатления.
Знам, но пише на френски, а аз лично говоря за френско-езични автори без значение от коя държава са.

# 232
  • Варна
Е, тогава съвсем спокойно включваме Макин в групата. Той е руснак, пишещ на френски, заслужава внимание определено.

# 233
  • Belgium
"По-широко поле за борбата" ми е недовършен роман до колкото помня и определено може да се пропусне.

Аз препоръчвам "Платформата".

Допълвам се: към френските автори си струва са се добавят Мюриел Барбери и Фред Варгас. Фен съм и на двете.

# 234

реших да прочета първо тази книжка ,  Чета си я онлайн и съм на трета глава, интересна е за сега, но е прекалено рано, за да мога да дам адекватно мнение все още.

Аз съм я чела мнооого отдавна.Имам я на хартия и си спомням,че ми беше харесала  Peace

# 235
  • Ямбол
"Мравки и богове" на Стефан Цанев реших да препрочета  Heart Eyes

# 236
  • София, България

реших да прочета първо тази книжка ,  Чета си я онлайн и съм на трета глава, интересна е за сега, но е прекалено рано, за да мога да дам адекватно мнение все още.

Аз съм я чела мнооого отдавна.Имам я на хартия и си спомням,че ми беше харесала  Peace

Допада ми за сега,  увлекателна е и ме държи в напрежение в дадени моменти.  Ще пиша още като я прочета цялата,  но се хващам,  че трудно се откъсвам от нея.

# 237
Прочетох "Истината за случая "Хари Куебърт".

Лу, Bubbly, момичета, благодаря ви, че с отзивите си ме запалихте по тази книга!
Вчера я прочетох, днес още не мога да дойда на себе си. Стисна ме за гърлото, грабна ме и ме завъртя до такава степен, че не исках да свършва... писателска книга, с безкраен низ от обрати, събития, емоции... прекрасна! Излично е май да казвам - 5 от 5*.  Heart Eyes
Пускам няколко цитата, които не разкриват сюжета:

"Хубавата книга, Маркъс, не се мери само с последните думи, а с общия ефект от всички думи, които са ги предшествали. Около половин секунда след като е свършил книгата, след като е прочел последната дума, читателят трябва да усеща, че го обзема могъщо чувство. В този момент той трябва да мисли за всичко, което е прочел, да погледне корицата и да се усмихне с малко тъга, защото героите ще му липсват. Хубавата книга, Маркъс, е книгата, за която съжаляваме, че е свършила."

"Няма значение дали печелиш или губиш, Маркъс. Важен е пътят, който изминаваш между гонга на първия рунд и финалния гонг. Резултатът от мача е само информация за публиката. Кой е в правото си да твърди, че сте изгубили, ако вие смятате, че сте спечелили? Животът е като надбягване. Винаги ще има хора, които да са по-бързи или по-бавни от вас. В крайна сметка от значение е енергията, която се вложили, изминавайки своя път."

" - Хари, ако трябваше да остане само един от уроците ви, кой бихте избрали?
- Бих ви задал същия въпрос.
- Според мен урокът би трябвало да се нарича колко е важно да умееш да падаш.
- Съгласен съм с вас. Животът е едно дълго падане, Маркъс. Най-важното е да умееш да падаш"

След дълъг размисъл реших да започна "Забравената градина" - Кейт Мортън.

# 238
Здравейте! В момента чета Отхвърленото фередже на Кармен Бен Ладен/ бивша съпруга на един от братята на Осама Бен Ладен/. Книгата е много интересна, поднесена с подходящи думи, разкрива в детайли истинският живот в Саудитска Арабия, културата им, традициите, вярата и т.н. И в частност живота на авторката сред фамилията Бен Ладен. Препоръчвам я на всеки, който е любопитен и иска да разбере повече за чуждите обичаи, вяра, традиции... Преди тази книга прочетох книгите на Сидни Шелдън- Преди Полунощ и втората част Отвъд Полунощ, харесаха ми и двете. Препоръчвам също и биографичната книга Пустинно Цвете от Уерис Диъри, има и филм по нея.
Сега съм си заплюла една книга -Родена да умре -Елизабет Бъмилър , още днес или утре ще отида до книжарницата да си я набавя, въпреки, че ме чакат още доста непрочетени книги  Simple Smile

# 239
"Императрицата на седемте хълма" - Кейт Куин

Доста постна откъм сериозен исторически поглед, така че не мога да я причисля към историческите книги, но несъмнено увлекателна.

П.С. Моля някой да ми припомни как се постваше картинка, забравила съм Embarassed. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт