Мнения за строителна фирма Тера Метали ООД

• 5 205
  • 2
  •   1
Отговори
 newsm78 Здравейте, Изглежда, че са направили доста сгради в София.
Интересува ме, ако имате мнение за тях - как са им апартаментите,
доволни ли сте от строителството, строителя, проблеми, всякакви неща...?
Благодаря предварително!

# 1
Избягвайте или бъдете много внимателни с тази фирма! Пиша тук защото и аз търсих в интернет за фирмата и не открих информация. Управителят на фирмата твърди, че са построили редица сгради, но ако видите в сайта на търговския регистър оборота им е под 1 мил. лв, което по прости сметки са няколко апартамента.

Историята която ми се случи миналата седмица е следната: виждам сграда която строят на ул. Кирили и Методий 14, обаждам се на телефона от информационната табела, правя три бързи огледа за 2 дни. Строителя се представя под име Диян, като той е и управител на фирмата. Офиса на фирмата е от двама човека, той и секратарката му, в стар апартамент срещу зала Универсиада.  Въпреки, че по време на огледите на няколко конкретни въпроси ми даде доста съмнителни, противоречиви и неконкретни отговори, реших, че може би му е писнало от клиенти с въпроси, и като тръгнем към сделка ще ги отговори като вземе насериозно нещата. Сградата е на акт 14 към момента и въпросите ми бяха свързани със степента на завършеност на подземния паркинг и апартамента.

Потвърждавам, че желая да закупя апартамента, отивам в "офиса" на фирмата "построила редица сгради" и управителя ми предлага да му платя 30% от стойността на апартамента като ми подава договор не-нотариално заверен и по нататък да му платя още 30% втора вноска и тогава ще отидем при нотариус за да прехвърли по нотариален акт собствеността. Аз му предлагам да платя направо 60% и да се срещнем при нотариус за прехвърляне, за да може нотариуса да си направи проверките и да сме по-сигурни и двете страни. Строителя отказва?! Казва, че така било по-лесно, да му дам 30% сега и по-натам нотариус. Разбираме се да се чуем след 1 ден като аз размисля и му кажа. Звъня му на следвашия ден и му казвам, че потвърждавам за сделката, при едно условие, да му дам 60% вместо исканите от него 30% при нотариус по негов избор, и че друг вариант няма да приема. Той казва ОК и се разбираме да дойда в офиса им. Един час преди сделката се обажда секретарката и отменя срещата. От тогава, редица позвънявания, нито управителя нито секретарката вдигат телефоните  newsm78

Това е историята ми, заключенията нека сам да си ги направи по отделно. Надявам се да е в помощ на някого, който търси информация.

# 2
Потвърждавам предишното мнение. Бъдете много внимателни с тях!

Аз се интересувах от сграда, която строят на ул. Горов и апартамент, който ми предложиха там.

На повечето въпроси получих уклончив отговор, само ми беше казано, че са на акт15 и съвсем скоро ще бъде получен акт16.

С г-н Диян Стоянов (управител) се разбрахме от Тера Метали да изпратят документация, за да могат адвокати да проверят апартамента, след което да го купя (и през това време да не го продават).

Апартаментът е бил капариран от друг клиент, после бил отказан (дали наистина е бил отказан мога само да гадая). От фирмата започнаха да мотаят изпращането на изисканите от адвокатите документи и да дават уклончиви отговори. От проверката до момента стана ясно, че изобщо не притежават земята (а когато преговаряхме за цена, се разбрахме, че ще ми бъдат прехвърлени идеални части от земята с апартамента).

След няколко дни ми изпратиха следния емайл:

На вниманието на г-н...
Относно : Искане на документи

Здравейте.

Информираме ви, че Апартамент № ... и Гараж № ... на ул. Д. Горов №... са продадени.
В този смисъл изпращането на още документи отпада.

Поздрави : Тера Метали ООД

---

Меко казано: непрофесионално и некоректно отношение ... предполагам са видяли, че няма да мине номерът и проверката ще е сериозна и са намерили/търсят друг балама. Аз се разминах с малкия дявол - само да загубя таксата на адвокатите за проверката.

п.с. умът ми не побира с каква лека ръка хора си пазаруват имот, с който после да имат огромни проблеми

Последна редакция: ср, 29 мар 2017, 18:02 от Grimz

Общи условия

Активация на акаунт