С какво ви дразнят свекървите- 41

• 53 477
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
# 646
  • където ми харесва
Тази статия или е писана от свекърва, или от жена, която няма свекърва. И то не заради репликите, а заради обясненията.

# 647
      Макар да е написана много по комополитънски, съгласна съм със статията. С изключение на т. 20 - обяснението е направо малоумно за семейства в 21-век. Разбира се, свекървата няма нужда да знае каква част от домакинските задължения поема сина й, но ако ще се сърдим на някой, че не ги поема, не трябва да е тя. Като сме си избирали мъж, би трябвало да сме наясно от кой тип е. Защото каквито и битки да водим в темите, не са на отмиране мъжете пред телевизора, чакащи питието и салатата.

# 648
  • София
Много ми е интересно коя снаха би имала подобен "език" за свекърва си. Обясненията са едно на ръка, но тая грубиянщина - един вид "на всеки друг можеш да държиш такъв тон, но на свекърва си - внимавай". Значи снахата е по-нечитава от свекърва си, ако така са я възпитали.

Сори за крайното мнение.

# 649
  • където ми харесва
Много ми е интересно коя снаха би имала подобен "език" за свекърва си. Обясненията са едно на ръка, но тая грубиянщина - един вид "на всеки друг можеш да държиш такъв тон, но на свекърва си - внимавай". Значи снахата е по-нечитава от свекърва си, ако така са я възпитали.

Сори за крайното мнение.
А, сега поне някой разбра какво имам предвид.
И на няколко пъти се впечатлих от едно и също нещо.
Цитат
2. "Майка ми не ме е учила на това."

Разбира се, че твоята майка винаги ще бъде по-добра от неговата! Но остави тази истина само за себе си. Веднъж омъжила се за любимия, трябва да се научиш да приемаш съветите и на неговата майка. Дори и да не си съгласна, просто кимни с глава.
Значи, ако изтъкна, че майка ми ме е научила на нещо, автоматично казвам на свекърва си "майка ми е по-добра от теб"?
Ма моля ви се, тая свекърва някакъв идиот ли е? Или в нейно присъствие не трябва да споменавам майка си, че и по-добре да се правя, че нямам майка ли? Защото...
Цитат
12. "Мисля, че е по-добре да помоля за това мама."

Дали това ще се отнася за отглеждането на бъдещите ви деца или за помагането с миенето на прозорците, бъди сигурна, че това ще я засегне много. Да, ти имаш майка, която да ти помага, но свекърва ти също би искала да се чувства полезна. Не й отнемай това удоволствие, особено ако тя никога не е имала дъщеря! Защото колкото и да не ти се вярва – тя те приема като такава!
Ми, може би и моята майка иска да се почувства полезна. Ама нейсе, ако извикам мама за нещо, то свекърва ми трябва да се обиди. Защото тя никога не е имала дъщеря (WTF?! Shocked) и ме приема за такава...и мама трябва да забрави, че аз съм й дъщеря, защото вече съм новата щерка на свеки...

Цитат
13. "Изобщо не познаваш сина си!"

Опитите да убедиш една майка, че тя не познава собственото си дете, е повече от мисия, обречена на провал. Как може дори да си помислиш да изречеш това. Та нали именно майката е тази, която ни познава най-добре, без значение дали сме на 8 или 38 години. Пък и в крайна сметка не тя е тази, която те е помолила да се омъжиш за него, това е бил единствено и само твой избор.
Никога не бих се изцепила на свекърва си, че не познава сина си. Но е факт, че не го познава и на 70%, независимо че тя живее в заблудата, че го познава най-добре. Както всяка свекърва, всъщност. Може да си е познавала най-добре детето, когато е било на възраст от новородено до 12 годишно. Същото важи в пълна сила и за моята майка-не ме познава най-добре, за разлика от мъжа ми.

Така, относно точка 14, ("Как може да й позволиш да се качва на тези опасни катерушки? Имаш ли изобщо мозък?!"), ами...какво да ви кажа? Нормално е една майка, когато види прекалено малкото си дете, покатерило се на нещо опасно, да реагира първосигнално. Е, не бих обидила свекърва си, че няма мозък, но сериозно бих се замислила дали да й оставям пак детето. Естествено, такъв въпрос, както се вижда от съждението на авторката, пак би било обидно за свекървата и явно е най-добре да оставим детето си в ръцете на любящата му баба, независимо дали тя застрашава живота му, само и само тя да не се обиди  Rolling Eyes

Много ми е интересно същото разсъждение по точка 17.
(17. "Свинските ти котлети са сухи и не са се получили така, както аз ги правя.")
Така, никога не съм си позволявала да критикувам манджите на свекърва ми, защото съм възпитан човек. Но, това не означава, че съм неопитна и току що навлязла в домакинската работа и готвенето. Не се сравнявам с нея, аз знам, че в моята кухня съм по-добра от нея, както и вероятно, тя си мисли че е по-добра от мен. Нейно право е. Естествено, че след като се е постарала да сготви за 10 човека, ще съм благодарна и ще се отнеса с уважение към труда й. Ама нека не се обясняват глупости с цел, снахата да си каже "ех, никога няма да достигна висотите на г-жа свекървата". (Въобще да критикуваш жена на възраст като нея и то в областта, в която ти тепърва навлизаш, е меко казано смешно и наивно)

В заключение ще кажа-да, заявявала съм на свекърва си, че както тя навремето е изтрещявала от агресивната намеса на нейната свекърва в отношенията й с мъжа й, така и на мен не ми е приятно друг човек да се меси и да дава наклон на връзката ни. Ако има съвет-нека го сподели, ще я изслушам, но да не си натрапва мислите и чувствата, както аз не го правя.

# 650
  • София
Абсурдни неща пише в статията. За повечето от тях въобще няма да тръгна да давам обяснения на свекърва или когото и да било друг, различен от мъжа ми.

# 651
Доста тенденциозно е написана.

# 652
  • Бургас
Докато четох репликите си представих някаква дивно проста снаха  ooooh!

# 653
  • София
Докато четох репликите си представих някаква дивно проста снаха  ooooh!

Peace Винаги ще се намери някой да го каже по-просто и ясно от мен!   bouquet

# 654
  • Пловдив
И аз да се разпиша- моята ме дразни ужасно много с това, че устата и не спира. Никой друг не може да каже и една дума от нея, надвиква всички докато не млъкнат и да говори само тя. Ужасно е , направо не мога да издържам вече, независимо дали сме сами или с други хора-близки или приятели,само тя говори-никой друг. Обяснява неща които не засягат никой, за знайни и незнайни познати и роднини, за всичките и болести нон стоп. И другите внуци (на дъщеря и) са "моите", а нашите деца са другите. Вечно "моите" са по-умни, с повече таланти  и т.н. Ако се осмеля аз или друг да спомене нещо хубаво за децата ми пред нея, тя прекъсва и започва... - Да, те и моите... и т.н. те са най-умни и всичко най-най.  Та това е от мен   bouquet

# 655
Цялата статия е безумна, но ето в тази част прихнах да се смея с глас вече:

"Съветваме те да не казваш, че си оставила любимото й синче само с купищата памперси, биберони и детски писъци."

Сакън!

# 656
  • София

"Съветваме те да не казваш, че си оставила любимото й синче само с купищата памперси, биберони и детски писъци."

Сакън!

Ти се смееш, но при мен имаше много подобна ситуация. Още в периода на коликите, излизам аз една вечер, мъжът ми в нас гледа малкия. Звъни по телефона едната леля на мъжа ми, той споменал, че гледа детето... Тази случка се помнеше с месеци след това  Crazy  Аз и сега продължавам да не разбирам какво странно има родител да се грижи за собственото си дете.

# 657

Сакън!
Бе има логика..

Ако е някой злобил,и не и е помагано,може да почне да завижда и да ревнува..

# 658
Тази статия или е писана от свекърва, или от жена, която няма свекърва. И то не заради репликите, а заради обясненията.

Според мен от свекърва, на която са казвани всички тези неща от снаха и  Wink

# 659
  • София

Според мен от свекърва, на която са казвани всички тези неща от снаха и  Wink

Няяяяма такива снахи, нали иначе щяха да пишат за тях в "С какво ви дразнят снахичките?" Явно всяка свекърва У ФОРУМО е попаднала на възпитана снахичка.

Общи условия

Активация на акаунт