Деца с диабет - тема 13

• 140 382
  • 572
  •   1
Отговори
# 570
И аз съм по-спокойна със сензора,има време за реакция. Обаче го боли при поставяне 😐.
Тревожа се за часовете по ФвС,говорих с класната и г-на по фвс и искат бележка за освобождаване.Смятам,че може да се проследи захарта преди часа и ако всичко е ок да си играе.Обещах,че ще следя стриктно,ще звъня да ги уведомя и т.н.,но не ...С мъки мед. сестрата пое ангажимент да слага инсулин преди да обядва,та поне занималнята да изкара.

# 571
Включвам се още едно детенце с новооткрит Д1. От вчера чета и потъвам. Момченцето ми е на 12 г. Случайно го открихме. Веднага ни даде ендокриноложката  глюкомер, писалки (за бавен-нощен и бърз инсулин) и ориентировъчна схема. Какво ще ме посъветвате - да започваме да се обучаваме или да влезем в Ендокринологично отделение? Ако е отделение - предлагат ни Пловдив и Детска педиатрия в София. Детето е жизнено и видимо здраво, страх ме е да не сгрешим някъде и да му усложним ситуацията. По това, което изчетох не е толково просто, както ни го представи лекарят - мериш-слагаш-мериш, а е истинско предизвикателство да нагласяш точната доза.
Вие излязохте ли в болничен за известно време, за да държите детето вкъщи и следите всичко или се доверявате на сестрите в училище? Толкова много неща ми минават през ума.

# 572
  • София
По това, което изчетох не е толково просто, както ни го представи лекарят... 
Здравейте и на Вас...
На дъщеря ми също поставиха диагнозата по това време на годината, но през далечната 2007 г.
Както пишеше в един руски форум - диабетът не е за глупаци (извинявам се за грубия израз), и е така. Трябва много четене и осмисляне. Вижте как стоят нещата с обучението в Ендокринологията на Софийската Педиатрия.
Записвайте, питайте, четете, но избирателно.
Не си позволявайте да потънете емоционално.
Страшно е, но има и по-лоши неща. Постепенно ще се адаптирате.
Потърсете постовете на Елена, тя знае много и помага.
Вие излязохте ли в болничен за известно време, за да държите детето вкъщи и следите всичко или се доверявате на сестрите в училище? Толкова много неща ми минават през ума.
Аз останах месец и нещо вкъщи след диагнозата, докато приеха дъщеря ми в диабетна група на детската градина. Отне ми около половин година, докато се съвзема от първоначалния шок.

Общи условия

Активация на акаунт