За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 46

• 57 878
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Моят син нещо напоследък не иска да яде мляко. Хапва си пюрето на обяд, кашата следобед с голямо удоволствие, но това мляко... До скоро и него го ядеше , не знам на какво се дължи това. Не съм го сменяла, не му е запушен носа, не виждам да има беличко по езика и бузките. Имате ли идеи. Оправи му се и гласа, че беше прегракнал, няма температура, играе си. На 6 месеца и половина е.

# 511
Моят син нещо напоследък не иска да яде мляко. Хапва си пюрето на обяд, кашата следобед с голямо удоволствие, но това мляко... До скоро и него го ядеше , не знам на какво се дължи това. Не съм го сменяла, не му е запушен носа, не виждам да има беличко по езика и бузките. Имате ли идеи. Оправи му се и гласа, че беше прегракнал, няма температура, играе си. На 6 месеца и половина е.
Имат си такива периоди.И ние минахме през това за две три седмици, после пак започна да пие.Вечер беше трудно, защото му давах млякото с лъжичка - тъкмо е изкъпан и облечен с пижамка и се започваше едно омазване с мляко - ужас, но всичко се оправи.Сега пък не иска да яде с лъжица, всичко трябва да си взима с пръсти, предполагам че и това ще е временно сега явно така му е интересно.

# 512
  • Бургас
За почистването на носа - само с прахосмукачка. Peace Отчитам го, като голяма грешка, че не бях взела бейбивак за каката, а чак сега се престраших с малката. Другата ми грешка - купих инхалатор чак сега за малката, видиш ли зачатъци на хрема - инхалации с физ.р-р.
Здравейте!Моя бебок на 2 и половина месеца.С хрема от родилното сме.След изследване на носен секрет се оказа ,че има и стафилококи.Една вечер се стигна до там да се дави и да не може да си вземе въздух от сополи,съответно деряща кашлица.Педиатърката ни изписа антиотик,антибиотични капки Гентазон,сироп за кашлица.Вчера на своя глава купих и аспиратор за нос-Носко(за прахосмукачка).Използвах го-капнах физ.разтвор  и после какви чудесии изкарах от нослето на бебчо  #Shocked След това сложих антибиотичните капки.Всичко е ок-бебчо спокоен е след това,диша,спинка си нормално,без да хърка,сумти.
Обаче имам притесние относно използването,пише че 0+,подходящо за новоредено,но все пак дали налягането не е голямо.Бебчо първото почистване не плака,но следващите -да.Дали е от шума на прахосмукачката или го боли.Не знам дали би повлияло това налягане на ушите примерно.
Моля,който е използвал(а виждам ,че една мама е споделила ,че е доволна) да сподели мнение за аспиратора !  bouquet

# 513
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравей, rissse!
Нямам наблюдения, но обмислям да вземем и ние една такава смукалка, малчо е на 2 месеца, няма сополи, но понякога сумти и хърка, слагам физ.разтвор, но се чудя дали е достатъчно?
Според педиатъра е ок откъм носоглътка, ще коментирам с нея за смукалката...

# 514
Момичета един глупав въпрос обаче ме интересува  Embarassed бабите постоянно и от двете страни повтарят че трябвало бебето вече да се обръща като го викаме на име.на 6 месеца без една седмица е. Аз мисля,че е рано,но ми омръзна да ми мрънкат.Кажете как е при вас  Blush

# 515
  • София
...
Моля,който е използвал(а виждам ,че една мама е споделила ,че е доволна) да сподели мнение за аспиратора !  bouquet
Нали си пише 0+ няма страшно, спокойно. Пробвай го на себе си да видиш. Аз и на каката сега го правя, умира си от кеф. ОТ шума на прахосмукачката плаче. Peace

# 516
Момичета един глупав въпрос обаче ме интересува  Embarassed бабите постоянно и от двете страни повтарят че трябвало бебето вече да се обръща като го викаме на име.на 6 месеца без една седмица е. Аз мисля,че е рано,но ми омръзна да ми мрънкат.Кажете как е при вас  Blush
Joy Кажи им, че се обръща и на фамилия като му извикате.
Предполагам реагира на глас, обръща се, т.е. чува детето. Това, че не се обръщало на име....голяма работа. Мъничко е, ще започне Wink

# 517
Относно аспиратора за сополи - един педиатър ни каза, че не трябва всеки ден да се смучат сопошите, защото действало на  бебето като удар по носа, т.е. може и да го боли. Но нашето бебе не беше с хрема, а просто сополки от събрания прахоляк. Така че, ако може не ги смучи непрекъснато сополите.
А да се обръща на име детето... нашето е на 6 месеца и се обръща както и да я викаме - по име, котенце, маци, юишленце, бебче и всякакви други прякори. Мисля, че просто се обръща на гласовете ни, а не защото си знае името.

# 518
  • Бургас
Нали си пише 0+ няма страшно, спокойно. Пробвай го на себе си да видиш. Аз и на каката сега го правя, умира си от кеф. ОТ шума на прахосмукачката плаче. Peace
Да,първия път не знаеше за какво става въпрос.Тати го държи,а аз действам с аспиратота.Той си седи спокоен.Вечерта обаче ,като чу шума и ревна.Днес сутринта пак,още преди да доближа аспиратора до нослето започна да плаче.Явно е от шума.

Аз действам по указанието-5 сек.дърпам и 5 сек.почивка.
После измивам тръбичката от секрета и пак продължавам.Ами нещо страшно е с тези сополи,как е дишало,милото досега  Tired С клечката за уши съм имитирала някакво чистене,като гледам какво излиза,се чудя аз какво съм чистила досега  ooooh!
Мисля,сутрин,обед и вечер да го чистя така и след това да слагам антибиотичните капки,които ни изписаха.Утре сме пак при педиатърката и нея ,разбира се,ще попитам.

# 519
  • София
Чакайте сега, не става въпрос да се смучат всяка вечер след баня, говорим когато детето е болно и има хрема, за да може да се облекчи и да диша. Peace Майката, която попита, каза че бебето й е болно, дори на антибиотични капки, така че според мен няма нужда да поясняваме, че това не се прави всяка вечер преди лягане.

# 520
О,прекрасни са тези помпичка за нос.Нашата принцеса сега й тече носа и плаче милото от нея обаче поне може да диша  Party без нея незнам как щеше да е...
А детето реагира на глас и шум и си чува,просто са св заяли че не си знае името  Joy

# 521
  • Бургас
Чакайте сега, не става въпрос да се смучат всяка вечер след баня, говорим когато детето е болно и има хрема, за да може да се облекчи и да диша. Peace Майката, която попита, каза че бебето й е болно, дори на антибиотични капки, така че според мен няма нужда да поясняваме, че това не се прави всяка вечер преди лягане.
О ,да ,разбира се.Само,когато детето е болно.Педиатърката ни каза,че бебчо е пред бронхит,секретите се стичаха по гърлото.
Когато оздравее напълно(дано е по скоро  Praynig) ще си почистваме нослето само с капка физиологичен разтвор.Не бих ползвала аспиратора ей така всекидневно.

# 522
  • Стара Загора
Здравйте момичета Simple Smile Имам въпрос относно храненето на бебето. Бебчето ми е на два месеца и половина - изцяло на АМ. Храним се по 6 пъти на ден - през 3 часа и половина. Според педиатъра ми трябва да яде около 120- 130 мл на ден. Но в последно време започна явно да не и стига и и правя 30 мл допълнително и тя ги изяжда, което прави 160мл. Притеснявам се защото незнам дали това количество не е много за толкова малко бебе. Моля споделете по колко ядат вашите бебчета, през колко часа, колко пъти на ден. 

# 523
Пф.не съм писала след процедурата с маста и газта.мазах я миналия четвъртък.днес сутрината каза , че я сърби главата ,  но не се чеше само ако я питам и тогава сякаш я засърбява  Whistling гледах я супер подрибно на светлина , намерих 3-4 подобни на гниди , но бледи бели , не като предните дето пукаха и тези не пукаха.мисля си , че са умрели от преди , а хем я гледах , но днес я гледах хупер добре , а тогава не чак така.мисля си сега да я намаха с нещо за всеки случей с газ може ли или е прекалено скоро(минаха 6 дни от последния) ооо и други което може да я сърби , че нарочно не съм и мила косата от четвъртъка.искаше ми се да ходи с малко по мъсна глава , защото нали въшките ходели на чиста коса , може и от това да е .днес ще си я измия косата й , че срамота за едни въшки да не и мия главата , ама страх ме е да не ги закачи пак.
С какво да я намажа , да я мажа ли въобще....имам Виприн с него ли с газ ли....
Личната предписа Хидрин за профилактика , ама като чета май става и за убиване на тия гадове , дали да го намажа сега.
http://apteka.framar.bg/30041391/хедрин-протект-гоу-спрей-120-мл-

И това пък  е някакв гел срещу гниди
http://apteka.framar.bg/30041394/хедрин-ликуид-гел-100-мл-

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 11:00 от R_R

# 524
  • София
Мажи с каквото е предписала.
Или може да опиташ с  етерични масла. http://zdraveto.com/bolnica/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1% … 0%BA%D0%B8%D1%82/
http://cosmeticsandoils.blogspot.com/2013/06/chudesata-na-maslot … ata-i-kosata.html

Общи условия

Активация на акаунт