За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 46

• 57 862
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Да приемам,ви забележките прави сте.Вече няма да я закачам когато и се прияде тогава ще и давам (като се разплаче).Ама аз съм сама и няма кой да ми помага и да ме съветва първо дете ми е не съм много наясно с нещата за това се обръщам към вас.Сега яде последно ж 7,30 и не съм я будила.въпреки,че това и е 5то ядене за деня и последно.Но явно детето от толкова си има нужда и толкова си яде ще видя как върви и как наддава и ако всичко е наред ще я храня на поискване.Само не знам дали не е свикнала аз да я будя и за това да е спокойна и да не се буди newsm78 дали изобщо има такава вероятност или дрънкам врели некипели newsm78 ще видим как ще е на консултацията и ако е наддала нормално ще я следвам по нейния ритам.

# 586
Няма нужда да чакаш да се разплааче. Преди да започне да си яде ръцете това беше зналщка, че е  гладна. Сега като е по - голяма  и все си лапа ръчичките, когаато огладнее почва да примлясква. Наблюдавай си детето и ще разбереш то как изглежда  и каакво прави като е гладно.

# 587
  • София
picirika, и аз бяха така с първото дете. Как така ще спи, а да става - "гладна е" Simple Smile И ми се накараха съседските майки и спрях да я будя.
Със сина ми действах на поискване. Само веднъж в 4ти месец може би променях режима, защото го беше ударил през просото и мина на по-малко хранения на ден. Но беше за кратко. Сам си направи режима.

# 588
Да приемам,ви забележките прави сте.Вече няма да я закачам когато и се прияде тогава ще и давам (като се разплаче).Ама аз съм сама и няма кой да ми помага и да ме съветва първо дете ми е не съм много наясно с нещата за това се обръщам към вас.Сега яде последно ж 7,30 и не съм я будила.въпреки,че това и е 5то ядене за деня и последно.Но явно детето от толкова си има нужда и толкова си яде ще видя как върви и как наддава и ако всичко е наред ще я храня на поискване.Само не знам дали не е свикнала аз да я будя и за това да е спокойна и да не се буди newsm78 дали изобщо има такава вероятност или дрънкам врели некипели newsm78 ще видим как ще е на консултацията и ако е наддала нормално ще я следвам по нейния ритам.
И аз така съвсем сама за първо дете.Имах помощ само 4 дни ,а бях и със секцио.Успокой се.Напиши си на листче въпросите към педиатърката.Попитай я дали може да и звъниш за въпроси по всяко време.Кажи и че се притесняваш.Каквито и съвети да ти дават хората първо помисли дали детето ти има нужда от това.Важи и за педиатъра.Ще гледаш дали се храни,дали се е изакало,дали пишка,като плаче може да търси внимание.Лягай до него ,гледай те се.На мен първите месеци ми беше ,като придатък отколкото,като дете.Нямах усещане.

# 589
Ами ние имаме голям проблем с храненето.Снощи като заспа в 7,30 и не се събуди изобщо казах,че няма да я будя ама исках да проверя и памперса беше напълно сух дадох и да яде в 12 и аз си легнах.В 5 сутринта измрънка един път и заспа чух я и станах и и дадох да яде като проверих памперса беше отново напълно сух само се беше изакала.И се изплаших навих аларма за 8 и 20 ама не съм я чула.В 9 пак измранка 1 път и заспа дадох и да яде и проверих памперса пак беше сух само се беше изакала втори път.Изплаших се и казах на мъжа ми да стане да идем на лекар той ми се изсмя и каза,че не съм добре.Все пак съм на ясно,че бебетата бързо се обезводняват и това е критерий дали се храни добре е явно не.Като свалих памперса беше пишкала не беше много мокър,но все пак се изпишала.Сега мисля да изчакам още малко и ако не пиша ще я водя на лекар ама и връщам режима.Не знам,но аз си мисля,че тя е свикнала да я будя и е спокойна за това не се буди а и спи много дълбоко.Другото,което е ако и идва много тя или ще повръща или няма да го иска или няма да си изяжда всичко.Тя много рядко плаче за храна.Дано да се оправи и да започне да си пиша защото не знам скоро излязохме от болница не ми се иска пак да влизаме Sad И сега отново спи събуди се за половин час и това беше (мързелана).

# 590
Сухия памперс наистина е проблем и показва обезводняване и аз се бях притеснила, но бяхме на 5 месеца тогава.Не е нужно да я будиш за да яде.Аз моята бебка я взимах до като спи гушках я в леглото и тя с голям ентусиазъм все едно умира от глад започваме да сучи.после като се нахрани пак заспиваше веднага.Храни бебчо често защото на 2 месеца ми се струва малка да прави паузи от по 9 часа.това разбира се е мое мнение.  Peace Аз си правих аларма на телефона вечер за да ме събуди и да я нахраня,после сама започнах да се будя защото кошарата е залепена за нашата спалня и я усещах кога е гладна.Започва да се върти и  е неспокойна.

# 591
picirika, а как сте с родилната жълтеница, тя минала ли е? Защото при по-продължителна жълтеничка бебето е "по-вяло" и спи повече. А понякога жълтеницата продължава и до втория, дори третия месец. Това се вижда с просто око - бебето е с видимо по-жълта кожа, гледа се най-вече лицето, защото то избледнява последно. Ние имахме този проблем, разбира се му взеха и кръв да се видят стойностите на билирубина, после правихме две сесии по час и половина с фотолампа и мина във втория месец. Но още след изписването с мъжа ми взехме решение да го будим ние за хранене, за да пишка и ака по-често и така да изхвърля повече от билирубина. Иначе спеше доста и беше, как да кажа... отпуснат. Така че смятам, че при нас буденето и преминаването към режим на хранене ни помогна, макар че аз исках да кърмя на поискване, просто жълтеницата го наложи. Simple Smile

# 592
Моя също беше близо 2 месеца с жълтеница.Но не се успиваше.Дори за новородено спеше много малко.Ако приемем,че ще се храни през 3ч от тях 20-40мин. сън,рев и хленчене половин час,люшкане 15мин.,сън 10 мин. пак рев и аз го кърмя далеч преди 3-тия час.Два часа да спи непробудно няма.И така до 5 месец.
Но повечето деца си спят.

# 593
Ами ние не сме я карали жълтеницата.Но не виждам такива симптоми.А колкото до буденето аз не,че я будя  вечер само и бутам шишето и не се буди,но по принцип понякога се събужда докато я взема или като я уригвам не я будя умишлено.Тя просто много спи ако я оставя ще яде на 4-5 часа а с пишането се оправи като почнахме редовното хранене на 3 часа.

# 594
  • Шумен
Едната ми близначка се роди 2100, изписаха я на 2060 със заръката да я храня на 3 часа за да навакса тегло (тя и сестра и нямаше 3 кг. та и за нея се отнасяше същото). В началото будех, но бързо разбрах че и заспали си пият млякото (АМ). Хранех на 3 часа първия месец заспали бебета, после с израстването взема ли ги сами се разбуждаха денем, нощем не (за последното хранене). Като цяло бяха поспаливи и двете, чак към 3-4 м. помня че се редуваха в будуването след всяко хранене едната спеше с другата се гледахме  Laughing

# 595
Аз доста се порових и извода който извадих е, че напразно си блъскам главата.Нормално е да спи 8 часа вечерта и аз не и давам да се храни има 6 хранения като последното е в 9 а първото в 5.Снощи се събуди към 3-4 ама не се разплака за да и дам да яде и не съм и давала.Побудува си малко и заспа.Много благодаря на всички помогнахте ми в главоблъсканицата Simple Smile Сега в сряда ще видим и как сме с натдаването

# 596
Има ли значение/правило от кои зъби ще започне смяната на млечните с постоянни?
На моето момче му се клатят долу двата предните.Единия много другия малко.

п.п. Аз мислех ,че трябва да почнат да падат първо горните предни зъби.

# 597
Ето я и нашата първа настинка  Cry Имаме хрема, кихаме и понякога се прокашляме. След два часа сме на доктор. Май го хвана и от мен, защото бях болна, дори още съм и съм със същите симптоми. А и никнат зъбките и явно и имунитета не е на ниво. За течащо носле какво давате?

# 598
Ох това течащо носле ми е много болна тема на мен.  Confused  Постоянно ни тече носа и кашля от секретите.когато й провери гърдичките лекаря казва,че са чисти и до там.за носа нищо ме ми дават само солени капки.последния път ми казаха да обличам по леко детето,много разходки на вън на чист въздух и да й давам богати на желязо храни,че сме на кърма.П.с. Обаче ние не сме в Бг и тук лекарства почти не се изписват за бебета.на своя глава й дадох няколко пъти коризалия,май помогна малко  Rolling Eyes

# 599
При нас помага витамин Ц капнат в нослето.

Общи условия

Активация на акаунт