За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 46

• 57 820
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Искам да попитам има ли майки, които са давали сироп Марсианци Имунактив? Има ли полза от него? На нас ни е изписан за повишаване на имунитета, защото тази зима много боледува малкия. И още нещо - след приема на една опаковка, прави ли се почивка или се почва нова?

Чувала съм че от тези витамини децата стават свръхактивни и неспокойни. Да не говорим че са много скъпи а и само изкуствени съставки.
Аз давах Мързел град на д-р Тайс известно време.,но и за тях ми е същото мнението

# 631
Здравейте,искам да попитам някой давал ли е Синекод и Фитолор на бебе.Ние сме на 5 месеца и половина.Лекарката ни ги изписа и сега се чудя дали да ги давам,защото на Фитолора пише за деца над 3год.Помогнете моля Praynig

# 632
Здравейте, преди почти седмица приключихме с приема на Ехинацея сироп от Абока. Мисля да направим кратка почивка и след това или да продължим отново с Ехинацеята или да избера друга натурална добавка. Предполагам, че няма да е проблем да се повтори приема?

# 633
  • Sofia
Здравейте,искам да попитам някой давал ли е Синекод и Фитолор на бебе.Ние сме на 5 месеца и половина.Лекарката ни ги изписа и сега се чудя дали да ги давам,защото на Фитолора пише за деца над 3год.Помогнете моля Praynig

Според мен детето е много малко за сиропи. Моят син и на по-малка възраст пи сиропи, но според мен това му влоши състоянието. Фитолор беше последният, който пи и отново се докара до бронхоспазъм. Гледам, че се дава за отхрачване, така пише на упътването. Синекодът има точно обратната цел- да потиска кашлицата. И двете едновременно ли ги даде, та те имат точно противоположни цели? Ако решиш да даваш нещо, по-добре фитолор, той е по-безвреден. Какво му е на детето?

# 634
Искам да попитам има ли майки, които са давали сироп Марсианци Имунактив? Има ли полза от него? На нас ни е изписан за повишаване на имунитета, защото тази зима много боледува малкия. И още нещо - след приема на една опаковка, прави ли се почивка или се почва нова?

Чувала съм че от тези витамини децата стават свръхактивни и неспокойни. Да не говорим че са много скъпи а и само изкуствени съставки.
Аз давах Мързел град на д-р Тайс известно време.,но и за тях ми е същото мнението
да скъпи са 20 лева опаковката, която в последствие хвърлих

# 635

Според мен детето е много малко за сиропи. Моят син и на по-малка възраст пи сиропи, но според мен това му влоши състоянието. Фитолор беше последният, който пи и отново се докара до бронхоспазъм. Гледам, че се дава за отхрачване, така пише на упътването. Синекодът има точно обратната цел- да потиска кашлицата. И двете едновременно ли ги даде, та те имат точно противоположни цели? Ако решиш да даваш нещо, по-добре фитолор, той е по-безвреден. Какво му е на детето?

Ами дадох и Синекод Фитолора не съм го дала още,ние имаме и антибиотик-Калцид,ама и него не съм го дала.Иначе имаме кашлица и сополи,все едно са задръстени между носа и гърлото и малко ми диша тежко.

# 636
  • София
Да питам и тук, че при нас се появи нов проблем. Аз трябва да се връщам на работа, а дребния отказва да пие от шише! Цедя се, предлагам, той пищи и плюе и си иска гърдата! Давам кърма с лъжичка - пак плюе. Захранването също върви тегаво. Давах по малко моркови първата седмица, хапваше. Дадох тиква втората, но се появи обрив на гърдичките и изчаках няколко дни. Сега го мъча с броколи, разреждам с кърма, но повече от 40-50 грама с много зор не изяжда. Иска да си цокне и това е! Дайте съвет какво да правя 😳

# 637
  • София
Пробвай към моркова картоф или пащърнак... не пишеш на колко е... можеш и каша да пробваш.
Пробвай от шише да му дава някой друг(а ти изобщо да не си му пред очите), много е вероятно от теб да не иска, но от друг да приеме, сащо евентуално да тестваш и други шишета/биберони, може просто този биберон да не му харесва или да му е силна/слаба струята, според дупките.

Последна редакция: сб, 28 мар 2015, 14:21 от Angel_Dust

# 638
  • София
Благодаря за бързото включване! Другата седмица става на 6 месеца. Първите два месеца замествах две хранения с АМ, третия месец два пъти е пил инцидентно АМ. Оттогава се кърмим без да давам вода. Бабата също му дава шише - не ще. Другата седмица мисля да му дам пак тиква, но прясно сварена, а не готова, защото не е пълнил памперса от 4 дни. Ако наистина има реакция от тиквата - ще изчакам. Нямам амбицията да замествам скоро цяло хранене с пюре, по- скоро да свиква с различни храни. Но след месец ще се наложи през деня да пие изцедена кърма.

# 639
  • София
Пащърнака също мисля се брои към разхлабващите, както и тиквичките.
Аз лично бих почакала повече с тиквата, ако се е обринало веднъж.

# 640
  • София
magia, пробвайте да смените биберона на шишето.

# 641
  • София
С шишета Томи типи сме, със силиконов биберон. Имам и едно ба Чико, ще пробвам с каучуков. Приемам всякакви съвети!

# 642
  • София
magia, проба/грешка. Аз кърмих до началото на 5ти месец. След това започнах да давам АМ. Сина ми не беше захранен.
Натрупах безброй шишета... в крайна сметка проблема се оказа в биберона.
Пробвайте с каучуковия. Биберона на моя син се оказа физиологичен каучуков на Чико. Сменя се по-често.

По едно време се бях видяла в чудо и аптекаря (имахме аптека във входа) ми каза да пробвам с т.нар. телешки биберон и даже ми подари един. И с него не мина номера Simple Smile

# 643
  • София
Мда, така едно познато дете призна само  камера... дето са най-никаквите...
Ти с биберон за каква възраст предлагаш?

# 644
  • София
Пробвах с 0+, после с 6+, но много тече, не е свикнал. Хич не искам да минава на шише, но нямам избор 😔 Ще се кърмим сутрин/вечер и през нощта. И без това нощем се буди през час/ час и 1/2 и иска да папка 😁

Общи условия

Активация на акаунт