Отговори
# 2 010
  • София
Много ти благодаря Hug, успех и на теб до така мечтаната среща Flowers Four Leaf Clover

# 2 011
Виж сега, какво мислиш ти няма никакво значение за другите. Ти вземай Я ако искаш от чернокожи. В другите държави щом дават такава информация, значи има защо.
Не знаех, че нямам право да изразя мнение, а трябва да се съглася с вашето.  За нас най- важното беше да имаме живо и здраво детенце, а колкото до образованието и религията, то това какво ще стане зависи изцяло от семейството, в което живее.

# 2 012
Проблемът с донорството в България е на законодателно ниво. Не виждам проблем то да бъде платено, както е в чужбина Испания, Украйна, Кипър. В България как мислите се мотивират жени да станат донори, всичко е под масата и затова няма желаещи за това. Какво лошо има да се плаща официално за този акт и тогава ще има доста по богата донорска банка и няма да се налага да се ходи в чужбина. Апропо някои клиники в Бг работят с чужди донорски банки официално и успеваемостта е мн по голяма.

# 2 013
  • София
има ли изискване в Украйна или някъде в чужбина донорките да са с родени деца?

# 2 014
  • София
За Испания искат 2 живородени деца и да не са повече от 5 общо с родените от донорство и родните.

# 2 015
  • София
Violeta напълно съм съгласна, че трябва промяна в закона, както казваш така или иначе на донорките се плаща под формата на компенсации, в което няма нищо лошо.
Мисля, че в Украйна също трябва да имат деца, но явно там момичетата се женят и раждат доста по-млади, направи ми впечатление, че повечето на 25-26 г имат вече по 2 деца.
За Чехия обаче не съм сигурна за това условие, знам, че доста млади момичета-студентки стават донори.

# 2 016
Официалната статистика е точно обратнато . От агенцията
Проблемът с донорството в България е на законодателно ниво. Не виждам проблем то да бъде платено, както е в чужбина Испания, Украйна, Кипър. В България как мислите се мотивират жени да станат донори, всичко е под масата и затова няма желаещи за това. Какво лошо има да се плаща официално за този акт и тогава ще има доста по богата донорска банка и няма да се налага да се ходи в чужбина. Апропо някои клиники в Бг работят с чужди донорски банки официално и успеваемостта е мн по голяма.

# 2 017
Моля?-Вие спорите за нещо ,което съм видяла с очите си? Както се видя и горе Kupu го потвърди.Плика се дава запечатан на информация - съдържа години,фенотип/цвят  коса,очи,ръст,тегло/ ,кр.група ,професия,хоби-та и интереси ,образование,зодия, брой деца,вероизповедание, и май имаше и как са разбрали за програмата,няколко общи думи и пожелание към реципиента . Това напечатано на формат А4.
С това слагам край на моите коментари по тази тема.

# 2 018
Алба...ти го каза Wink
Но...пакета е поделен, което значи 5/5 с друго семейство.
А защо съм разочарована?
Защото лекарят ми ме остави за трансфер в ръцете на една млада и неопитна докторка. Защото показвайки снимките на ПЕРФЕКТНИТЕ бластоцистите в 2 чужди клиники, отговорите бяха...Наистина ли това сте трансферирали?. Защото не знам тази донорка на 35г или на 40г е. Защото не знам ромка ли е? Защото ембриолепилото, което слагат....не е никакво ембрио лепило...РВМС тип плазма-както в чужбина. Защото лежиш 20 мин след трансфер , а не 1 час както в чужбина. Защото без да наблюдават на монитор трансферират ембрионите и после гледат къде са ги поставили, в случая при мен  в непосредствена близост до миомен възел. И не на последно място , защото мотаят хората, защото си измиват ръцете прехвърляйки те при колеги, защото търсят причината в нас е не в тях  и в тяхната ембриология и последвалата терапия. Защото тук има 20 примера за момичета с ДЯ и поредния неуспех в Надежда. И да се повторя пак ще го напиша. Забременях от първи опит в Биотекском, с донорка на 24г., с мъжки фактор, миомен възел на 47г.От 3 върнати ембриона се хванаха и трите. Последва редукция и в момента съм бременна в 33г.с.
На всяка трезвомислеща жена бих го казала. БГ не става за тази работа. Ако не искате Биотекском...за да не стане така че ги рекламирам или съм тяхно поставено лице, идете в Кипър ако щете, но не си губете времето, парите и чувствата тук , еле пък в Надежда. Лекаря ми беше Цветков. Излъгаха ме ,че в деня на трансфера преглжда  в Парадайс и трансфера направи Тихомирова. Едно хлапе без грам опит, която дори не знаеше ,че имам миомен възел и просто си трансферира наслуки ембрионите. 10 мин.преди трансфера видях Цветков...иначе в Парадайс. Смещници и печалбари.
Вие решавате....аз споделям истината.

Съжалявам, че така са се отнесли към вас, но се радвам че, все пак сте потърсили „друго място” и всичко е благополучно. Желая ви успех и прекрасни бебчета.

# 2 019
Аз също имам профил и нищо такова няма вътре.
Както споменах и приятелки донорки имам и нищо такова не са попълнили. Поради този факт смятам че има някаква грешка.
Моля?-Вие спорите за нещо ,което съм видяла с очите си? Както се видя и горе Kupu го потвърди.Плика се дава запечатан на информация - съдържа години,фенотип/цвят  коса,очи,ръст,тегло/ ,кр.група ,професия,хоби-та и интереси ,образование,зодия, брой деца,вероизповедание, и май имаше и как са разбрали за програмата,няколко общи думи и пожелание към реципиента . Това напечатано на формат А4.

# 2 020
  • София
И в България лепилото се слага 5 дни преди трансфер, медикацията започва от деня на пункцията, а всичко останало е за модератор!

# 2 021
Докато се борех за моята бременост + двете приятелки които карах за донори съм виждала момичетата и нито веднъж не съм видяла по тъмна дори. 
Месеци наред съм била в болницата и после още толкова с приятелките ми.
Как веднъж не видях някой по тъмен. Сега накарах една от двете ми приятелки да прочете и да се регистрира и да пише. Позвама и поддържа връзка с много от майките. Между тях дори само със средно образование няма.
Шокирана съм от написаното.
И не не се хвърлям сляпо за Надежда. Минах през всички кръгове на ада докато стигна до заветната мечта.
Тук познавам няколко момичета , но във фейса по групите повечето с които обикаляхме болниците
Ще дам и пример. Преди няколко дни роди една жена, която пише в голяма група във фейса, че е била в Украйна. Откровенна лъжа. Питах я защо, тя каза че заради роднини.
Правете си изводите сами

# 2 022
  • София
Както споменах и приятелки донорки имам и нищо такова не са попълнили. Поради този факт смятам че има някаква грешка.

Не, няма никаква грешка, не знам, колко майки познаваш и колко донорки си виждала и не знам какво разбираш под тъмен....
Това е профил на една от донорките ми, получих го, след като заявих, че го искам и това се случи след като вече имах замразени ембриони. С това приключвам спора с теб.
Скрит текст:

# 2 023
Явно само някой имат.
Моят е същия но без фенотипни
И сакво не ви допада

Не, няма никаква грешка, не знам, колко майки познаваш и колко донорки си виждала и не знам какво разбираш под тъмен....
Това е профил на една от донорките ми, получих го, след като заявих, че го искам и това се случи след като вече имах замразени ембриони. С това приключвам спора с теб.
Скрит текст:

# 2 024
Kupu и аз такъв имах предвид Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт