С какво ви дразнят мъжете?

• 235 122
  • 2 180
  •   1
Отговори
# 1 200
Ами, ако му е втълпено, че бебето е крехко, че като не може да говори и да си каже какво му е, трябва да изчака да поотрасне, за да дойде времето на таткото, а до този момент, майката знае и разбира за какво иде реч?
Страх го било, и мен ме беше страх, ама като исках да съм майка стиснах зъби и не съм се правила на интересна. Капризите в детската градина, на голям мъж не му отива.
И не си мисли, че игнорираните от бащите си деца, които са там само физически, страдат по-малко от тези на разведените.
А и няма какво да се лъжем, става дума за обикновено скатаване, що да сменяш насрани памперси или да не спиш нощем като може да правиш нещо по-добре миришещо.
Затова тези неща е добре да се знаят предварително, в смисъл какви са вижданията на човека, какво разбира под това да бъде баща. Които са с такива намерения още тогава си казват репликата, цитирана горе. Тогава жената си преценява ще ражда ли деца, които няма да имат баща или не.

# 1 201
Ами, ако му е втълпено, че бебето е крехко, че като не може да говори и да си каже какво му е, трябва да изчака да поотрасне, за да дойде времето на таткото, а до този момент, майката знае и разбира за какво иде реч?
Каквото и да му е втълпявано, няма начин да е по-смотан от моя милост, когато роди за пръв път. Тогава аз, лична 22-годишна Убавица, преди да ни изпишат с бебето отидох при лекаря с цял списък въпроси за отглеждаането му и, когато приключих със списъка, напълно сериозно попитах:"А когато не спи, не яде, не го къпя или разхождам, какво да го правя?" Физиономията на лекаря- безценна! И въпреки това отгледах въпросното бебе без помощ от баби. Само по някоя вечер за уикенда да излезем сами ни отменяше майка ми. Та хич да не се оправдават татковците!

# 1 202
Мда. Оправдания бол.  ooooh!

# 1 203
  • София
Каквото и да му е втълпявано, няма начин да е по-смотан от моя милост, когато роди за пръв път. Тогава аз, лична 22-годишна Убавица, преди да ни изпишат с бебето отидох при лекаря с цял списък въпроси за отглеждаането му и, когато приключих със списъка, напълно сериозно попитах:"А когато не спи, не яде, не го къпя или разхождам, какво да го правя?" Физиономията на лекаря- безценна! И въпреки това отгледах въпросното бебе без помощ от баби. Само по някоя вечер за уикенда да излезем сами ни отменяше майка ми. Та хич да не се оправдават татковците!
Хи,хи! Hug
Аз бях на 20, а таткото на 22 и при изписването с такова заучено движение грабна бебето, та акушерките питаха кое му е поред Joy
И го къпеше от първата вечер, но трябваше да минат 2 месеца в чудене дали го обича, докато го извардих над кошчето да ги реди " Ох, на тати хубавицата.......". Като ме видя, нахлузи пренебрежителната физиономия, промърмори " Хайде, пикло, заспивай" и се омете.
После, има мъже, на които не им изва на ум с какво могат да занимават момиченце- ами, не са имали кукленски къщи и въобще женски играчки.
Така че, хора всякакви, не бива веднага да скачаме с бутонките, щото и ние не сме безгрешни.

# 1 204
Не помня какви играчки съм имала, но никога не бях пипала бебе, уцелих и отпускарски сезон, та лекциите как да се обслужва новороденото ни бяха спестени, бебетата седяха в отделна стая, нито съм виждала как ги къпят, нито как сменят памперс, нито имах инстинкт, не бях наясно какво трябва да правя. Но човек, когато смята, че е редно да си поеме отговорностите се учи. Който гледа да ги прехвърли на друг, обяснява колко го е страх. И е нормално хората, които ги поемат да се дразнят, пък вие си им обяснявайте как не трябва.

# 1 205
  • София
И аз не знаех нищо, в родилното всичко правеха вместо нас, пелени не бях сменяла, пъпчето не го бях видяла, като се прибрахме и го съблякох да го сменявам се шашнах от голямата щипка, която бяха сложили на пъпчето. А пелените... гледах и се чудех как се слага това чудо, разглеждах пакета от всички страни и се ядосвах, че не е обяснено по-ясно и не можех да проумея кое се слага отпред, кое отзад...
А по темата ММ ме дразни, че казва какво щастие са децата за него, как синът му е всичко за него, животът му се върти около него и прочие, а в същото време - пълен игнор. Детето му говори нещо - буквално все едно не го чува, не играе с него, говори му с половин уста и то когато е в настроение. Но няма да пропусне да му се скара или да го овика за нещо  Close Но видиш ли, безумно щастлив е когато е с детето си. Ако аз не го помоля да ме отмени и да го изведе някой път, НИКОГА няма да поеме инициатива. Но ако се случи някой друг татко да поиграе с него на топка и се сърди.

# 1 206
  • София
Но видиш ли, безумно щастлив е когато е с детето си. Ако аз не го помоля да ме отмени и да го изведе някой път, НИКОГА няма да поеме инициатива.

Същата работа. Иначе много обича детето, ама ако може да не се занимава с него  Tired.
Дразни ме също, че когато се прибере по-рано от работа нищо не върши вкъщи. Само си лежи. А когато се прибера от работа в 18 часа любимия ми въпрос е - КАКВО ИМА ЗА ЯДЕНЕ? Този човек малоумен ли е се чудя. Как хем съм била на работа, хем и да съм сготвила. Е, в повечето случаи има от предишни дни, ама пък не искал, то т'ва вече сме го яли. Та въпроса КАКВО ИМА ЗА ЯДЕНЕ се отнася за прясно такова  #Cussing out

# 1 207
Прибери се малко след него и го питай какво има за ядене.
Редувайте се в готвенето, няма друг начин да осъзнае за какво става дума.

# 1 208
  • София
Ами аз винаги след него се прибирам. Той ме посреща с въпроса - КАКВО ИМА ЗА ЯДЕНЕ. Това ме дразни изключително много. Ама как ще готви, та той НЕ МОЖЕ  ooooh!

# 1 209
  • София
Можеш да:
1. Го научиш да готви;
2. Да му върнеш въпроса;
3. Да му предложиш да си наемете готвач
4. Да продължиш да му козируваш.

# 1 210
Ами аз винаги след него се прибирам. Той ме посреща с въпроса - КАКВО ИМА ЗА ЯДЕНЕ...
Значи се прибира преди теб, но не пипа да подготви вечерята? И ти готвиш, извинявай, но виновна си си ти. Не бих пипнала Peace
Не можел, че то и аз не можех, освен това съм с 2 леви, никой не се е родил научен.
Не е луд този, който яде баницата, докато се връзваш на капризите на голям човек ще ти се качва на главата.

# 1 211
Ами аз винаги след него се прибирам. Той ме посреща с въпроса - КАКВО ИМА ЗА ЯДЕНЕ. Това ме дразни изключително много. Ама как ще готви, та той НЕ МОЖЕ  ooooh!

Ми да купи нещо тогава. Супернахален е мъжа ти, ще ме извиняваш. Човечето е съвсем права.

# 1 212
  • София
Едва ли ще се научи да готви. Не и на тази достолепна възраст. А и е един сръчен и възприемчив ...... слънце да ти зайде.
За козируването - не е точно така. Казвам му какво има от вчера или миналия ден. Като каже - ама това го ядохме, му казвам - няма друго в момента, а точно сега няма и готвя. Ако ти се яде това - яж. Не е да се разсърди. Готвя, когато имам желание и когато наистина няма нищо за ядене. Или пък взимам готово.
Та така. Дразня си се просто. Нескопосаник е. И да, смирено-нахален.

# 1 213
И аз на дърти години се научих. Кажи ми колко мъже биха търпели жена си, която се прибира преди тях, да ги посреща на вратата - какво има за ядене?
За работните дни да прави нещо бързо и просто, а почивните готви ти по-сложното.
Какво има да му не може на това да хване парче месо, да го натрие със сол и олио, да сипе 100 грама вода и да го сложи във фурната и да си навие алармата за времето, за което му кажеш. Пишеш на един лист до печка - пиле толкова, свинско толкова и т.н. По този прост начин може да прави всеки ден различно (пиле, свинско, риба, един ден ще изпече скара и тя седмицата минала). Пък за салатата - те и децата могат да режат, не вярвам да не се справи.

При положение, че единият се връща по-рано е безсмислено да седи и да чака, а другият да тича като луд и от влизането да запретва ръкавите.

# 1 214
Имах един такъв мамин златен, който не се прибираше преди мен, нито след мен - просто си стоеше вкъщи, защото не работеше. Бях решила да съм толерантна до някаква степен и да проявя разбиране, че доскоро е живял в друга държава (да се адаптира малко), че не се намира всеки път работа от днес за утре, че може би се притеснява, че е на чуждо място (бяхме за един период при нашите) и т.н. Бях го оставила да се включи в нужните дейности, когато пожелае. Неизменната дневна схема стана следната: Сутринта аз излизам за работа, той излиза за по едно кафенце или сяда с компютъра. Вечерта - след десет часов работен ден, с разбити и подути крака и мечтаеща просто да се изтегна някъде, го заварвам на компютъра (абсолютно всеки път), гладен, и нищичко за вечеря естествено. Та от вратата - в кухнята и почвам да готвя, след вечеря измивах и съдовете, ако имаше за почистване - също, и всичко останало, което трябва да се свърши. Нашият принц се примъъъкваше до масата, след като всичко бъде готово и бъде извикан, и демонстрираше елегантно майсторство в ползването на нож и вилица. След което също така елегантно и тихичко като мишка се оттегляше в покоите си.
 Веднъж си бяхме сипали по ракийка и го помолих да донесе едно бурканче кисели краставички от рафта, който е на три метра от него. Е, не донесе - не искал да излиза в коридора...
И така идилично си живяхме...но на мен взе, че бързичко ми свърши толерансът, а на него - мандатът.  Mr. Green

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 12:14 от rain_bs

Общи условия

Активация на акаунт