Трудно проговаряне -тема 18

• 136 200
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • София
desi_ra, благодаря за насоките.
Алекс не може да рисува човешки фигури. До преди седмица/две рисуваше картоф с набодени 4 чертички в него. Поне картофа има очи, нос и уста Simple Smile

# 226
  • София
Упражнения за пръсти. Качеството на пдф е лошо, но от телефон толкова. Самите упражнения се виждат.

# 227
Доника благодаря. Упражненията идеално се виждат, започва учене. Обаче, някои от тях ми се видяха сложни, та дете в норма на каква възраст може да ги прави? Аз самата с няколко трудно се справих.

# 228
Някой беше споменал ,че давал л-карнозин.Тогава не обърнах особено внимание ,но сега попаднах на статия за изследване върху говора и социализацита и останах много впечатлена.Моля ,който го е давал да напише отново дозата.Доколкото разбирам се почва с малко количество и до колко се стига?

# 229
  • София
При възрастни дозата на L-Carnosine 500 mg е 1 капсула 1 до 2 пъти дневно с храна.
Аз скоро няма да ходя при педиатърката, но ще я попитам.

# 230
И мен ме вълнува този въпрос.

От скоро сина започна да "говори" много, но абсолютно неразбираемо. Едно такова боботене. На градината започнал да казва имената на госпожите, както той може разбира се /Але е Гале/. Името на сестра си също казва от 1-2 месеца /Лала за Сара/.

# 231
Да споделя, че има сироп Ескимо по аптеките вече, че нали го бях спрели по едно време.

# 232
  • София
Аз давам 2х500 мг

# 233
Годините или килограмите са определящи при дозата?

# 234
Доника ,ефект има ли?А хиперактивност?
Защото предупреждават ,че е възможно да се появи,пък моя я има в изобилие,така че...
Йоко ,дозата зависи от килограмите .Аз поръчах течен карнозин.Така че по-лесно ще дозирам докато покачим .Вероятно ще стигнем и ние до 2 по 500.

# 235
  • София
Ефект има, хиперактивен никога не е бил. Съчетай с ГАБА, ако видиш хиперактивност, но първо въведи карнозин, обратния ред при моя води до раздразнителност и смян на настроенията

# 236
Детската психология ми е голяма слабост.
За всички мами мога да препоръчам едно мъничко книжле на Емилия Алексиева -
Рисунките в психологическото изследване на личността,
 ще се изненадате какви неща ще научите за мъниците си.
 Привърженик съм на хуманистичната школа.

# 237
  • София
При нас се получи точно това - дадох няколко дни и то 1/3 таблетка от 500 мг карнозин и буквално полудя, хиперактивността се увеличи в пъти, включително от градината ме питаха какво става и бяха леко уплашени. Спрях го и почнах DMG - от него този ефект не се получи, но и друг особен ефект не виждам. Май от добавките най - доволна засега съм от Brain Booster, в комбинация с Омеги. Но определено всяко дете реагира различно на един и същи продукт, така че за съжаление само метода проба - грешка показва нещо действа ли положително Sad
По принцип в статиите за карнозин четох, че оптималната доза е 2Х400 мг на ден, като се стига до нея с плавно подневно увеличаване спрямо реакцията на детето. Но това си остана за мен само на теория, за съжаление не го постигнах на практика.

# 238
Да споделя, че има сироп Ескимо по аптеките вече, че нали го бях спрели по едно време.
Да аз купих преди месец някъде.

# 239
На моята дъщеря й спряхме добавките преди 3 месеца.
Междувременно останах без работа и сега мога да я водя на логопед още веднъж допълнително. Сега ходим 2 пъти седмично.
Напоследък забелязвам голям напредък. Тя не може да изговаря правилно думите, но речника й доста нарастна през последните 2-3 месеца и вече прави изречения от рода на Искам сок, искам филия, Първо клина и т.н. Много съм щастлива.
Юни месец мислим да направим и 20-тина влизания в барокамерата, само да ни минат сополите, надявам се да има ефект от тях.

Общи условия

Активация на акаунт