Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 40 454
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
АлЕкС, приетите критерии от ОДЗ са 4, та е нормално да има деца с 8,3 Simple Smile Ето ги подкритериите:
Скрит текст:
- Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември
- Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони) (Оборище)
- Детето има поне един родител, който работи на трудов договор в общинските детски заведения и училища най-малко 6 месеца преди класиране и не е в период на предизвестие
- Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина

Ако сем. живее в района, единия родител работи в района и има брат/сестра, кой/ято посещава ОДЗ-то ... А, ако към това се прибави и майка, която е учителка в близкото училище и кандидатстващото дете става вече с 8,4 т.

# 691
Въпрос:

От къде в това ОДЗ идват децата с 8.3? ---> https://kg.sofia.bg/isodz/stat-rating/waiting/2222 само 2 деца видят, които са от Социалната са и в Общата. На другите грам не мога да им схвана спатиите? Надали са от СДЯ в ОДЗ, защото не се борят за 1-ва градинска? Доста странно.
r
Не виждам нищо странно

# 692
  • София
АлЕкС, приетите критерии от ОДЗ са 4, та е нормално да има деца с 8,3 Simple Smile Ето ги подкритериите:
Скрит текст:
- Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември
- Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони) (Оборище)
- Детето има поне един родител, който работи на трудов договор в общинските детски заведения и училища най-малко 6 месеца преди класиране и не е в период на предизвестие
- Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина

Ако сем. живее в района, единия родител работи в района и има брат/сестра, кой/ято посещава ОДЗ-то ... А, ако към това се прибави и майка, която е учителка в близкото училище и кандидатстващото дете става вече с 8,4 т.

Ааааа ясно. За това не се бях сетила да погледна - освен местоживеене и месторабота в района. Ама според мен ще има и опадали от тези. Миналата година имаше доста елиминирани кандидатури. Иначе ние нямаме никакъв шанс с 8,1

# 693
А кога се елиминират кандидатури за да стане по ясна и реална ситуацията на опашката?

# 694
  • СОФИЯ
А кога се елиминират кандидатури за да стане по ясна и реална ситуацията на опашката?
Малко преди голямото класиране проверяват този критерий "Детето има поне един родител, който работи на трудов договор в общинските детски заведения и училища най-малко 6 месеца преди класиране и не е в период на предизвестие", съответно може да отнемат подточката преди класирането.
Ако някой от останалите критерии е заявен неправомерно, това се установява едва при записването.

# 695
  • София

Преди класирането мисля.

# 696
Добре, а бележката по трудовия договор също ли е с дата след класирането?
Т.е. документите за работа се представят с изх. дати след класирането?
Аз това не го знаех, не че нещо, но мислех мъжът ми да си извади такава предварително, защото фирмата му е със седалище в провинцията, докато се организират, ще мине време.
Да, също

kattinna дай източник
аз вече съм се снабдила със служебни бележки и в правилата няма дата от която да са - Раздел III. Критерии; 3.1. ; Необходими документи; № 2

# 697
  • София
мама САННЯ,
Дребно въпросче е, но като говорим за обратната връзка:
Забелязах в опашките деца, чиито имена са изписани на латиница, изцяло с малки букви. По мой спомен предишните години от поддръжката на ИСОДЗ се грижеха имената да са в нормален вид, но минаха 2 класирания, без да ги оправят. Писах на екипа, отговорът, който получих, беше:
"Нашият отговор:
Регистриране на децата в сайта се прави от родителите."

Знам, че звучи като дребно заяждане, но според мен и това е част от работата им, а не са си я свършили.
Рядко пиша, затова да използвам момента да благодаря за времето и усилията, които години наред ти и майките от СНБМ не жалите   bouquet

# 698
  • СОФИЯ
Записвам и латиницата. Може ли линк?

# 699
  • София
Заповядай:
http://kg.sofia.bg/isodz/stat-rating/waiting/2166

В последните редове си виждат 2 такива имена, miroslav и Bojidara.

# 700
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Заповядай:

Аз като гледам ... miroslav renetov ... е ромче на самотна майка, която не е наясно с техниката, с кандидатстването, с попълването на данните (то детето има 6 точки за 1-во желание по соц. критерии ... явно 3, че са от София и 3 за самотна майка ...) и за това се е получило така ...

# 701
  • София
Да, и аз така предполагам. Това, че имената са на латиница, не променя шанса му за класиране - нито ги увеличава, нито ги намалява. Въпрос на прегледност. В крайна сметка българската азбука не включва такава "шльокавица" и си има и правописни правила (напр. личните имена да започват с главна буква при изписване). Затова е и поддръжката, за да нормализира списъците.

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 00:27 от julie.k

# 702
Ank, не съм kattinna, но съм сигурна, че датата на служебната бележка трябва да бъде след датата на класирането, защото обстоятелствата, които декларираш трябва да са валидни към момента на класирането. Преди този момент всичко може да се случи на теория - да те освободят от работа ако си на изпитателен срок  и т.н. и тогава това, което си декларирала предварително, вече няма да е актуално и ще ти откажат записване. Иначе съм съгласна, че не е лошо човек да се подготви по-отрано, а не в последния момент да търчи за бележки и прочие, които понякога се бавят от работодателя, но в този случай просто няма как. Наредби и източници за съжаление не мога да посоча, оставям това на някоя по-запозната мама.

# 703

Преди класирането мисля.
09.05.2014 Премахнати невалидни предимства

След 18:00 часа на 08.05.2014 г. бяха направени проверки по общите, социалните и допълнителните критерии.

Общо 355 заявени предимства бяха премахнати, от тях:
•    Социален критерий № 8 (СК8) „Деца, на които поне един член от семейството е с инвалидност от 71% до 100%“ – 43;
•    Допълнителен критерий № 4 (ДК4) „Детето има поне един родител, който работи на трудов договор в детските заведения и общинските училища най-малко 6 месеца преди класиране и не е в период на предизвестие“ – 165;
•    Допълнителен критерий за самостоятелните детски ясли № 5 (ДК5 за СДЯ) „Детето има поне един родител/настойник, които са с медицинско образование и работят в общинско лечебно и здравно заведение на територията на Столична община не по-малко от 6 месеца преди заявяване на предимството в ИСОДЗ“ - 147.

Съответните съобщения са разпратени до родителите.

# 704
Заповядай:

Аз като гледам ... miroslav renetov ... е ромче на самотна майка, която не е наясно с техниката, с кандидатстването, с попълването на данните (то детето има 6 точки за 1-во желание по соц. критерии ... явно 3, че са от София и 3 за самотна майка ...) и за това се е получило така ...
Може би не е от София-3т за 1во желание и 3т за самотна майка

Общи условия

Активация на акаунт