Работа, CV-та, HR-и, съвети - 42-ра тема

• 49 301
  • 694
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Странно е търсенето на обобщения при положение, че от 30 списващи тук, 29 списващи са с различни професии.

Ето, аз питам за пътуванията, защото са специфична черта на това, с което аз се занимавам.
Няма верен отговор и верен въпрос.

Едно обаче е сигурно - няма по-лошо нещо от кандидат, който на интервюто се рови в керливите ризи на евентуалния си работодател.

# 556
^Защо мислиш така?

(Току-що открих, че на тази фонетика шифт+6 дава €.)

# 557
  • София
Наистина ли трябва да обяснявам?

# 558
В петък ми предстои интервю в една Адвокатска кантора - от една страна се радвам,малък шанс към съвсем отчаялите се, без късмет и загубили всякаква вяра , и страх, приемам всякакви съвети  Praynig

http://varadinovlaw.com/en/index.php

Да страх ме е ,искам тази позиция но имам и страх от поредното интервю  Rolling Eyes

# 559
Дадос, от какво толкова те е страх? Не мислиш ли, че може би това притеснение и страх ти влияе зле на представянето?
Много мразя мрънкащи хора!  Twisted Evil

# 560
В петък ми предстои интервю в една Адвокатска кантора - от една страна се радвам,малък шанс към съвсем отчаялите се, без късмет и загубили всякаква вяра , и страх, приемам всякакви съвети  Praynig

Да страх ме е ,искам тази позиция но имам и страх от поредното интервю  Rolling Eyes
Контактувала съм с тях на предишната месторабота. Имам добри впечатления, но нямам информация за работна среда, заплати и т.н. Да кажеш после как е минало и какво предлагат Simple Smile Успех!  Grinning

# 561
Варадинов е готин като човек и коректен като работодател.  Wink Давай смело и без страх.  Simple Smile

# 562
В петък ми предстои интервю в една Адвокатска кантора - от една страна се радвам,малък шанс към съвсем отчаялите се, без късмет и загубили всякаква вяра , и страх, приемам всякакви съвети  Praynig

Да страх ме е ,искам тази позиция но имам и страх от поредното интервю  Rolling Eyes

Моят съвет е: да говориш свързано и разбрано. Да се успокоиш. Ако трябва, вземи някакви билкови успокоителни. Да нямаш страх. Там не ядат хора. Не е задължително да вземат теб. Ще има и по-добри от теб на интервю. Приеми го. Искай възможно най-малкото, от това, което смяташ, че е редно да е зяплащането за тази позиция. За първоначална заплата става въпрос, но не говори за увеличение преди да са те наели.

# 563
Според мен - да. Работодателите се ровят в кирливите ризи на работниците, но обратното е неприемливо - откъде-накъде?

# 564
Да те питат защо си напунал, не е ровене в кирливите ти ризи. Така може да се разбере що за човек си. Аз например не виждам нищо отрицателно в моите напускания. Дори напротив.
 Аз не бих наела човек, който е отрицателно настроен към мен. Има доста хора, които ще работят с желание и без да се интересуват от бившите ми служители.

# 565
  • София
Според мен - да. Работодателите се ровят в кирливите ризи на работниците, но обратното е неприемливо - откъде-накъде?

Ами да ти го кажа така - за търсещия работа най-лошото нещо е работодател, който му рови в кирливите ризи, нали така?
Обратното също е толкова неприятно. Странно ми е неразбирането. Говоря за ИНТЕРВЮ, т.е. ПЪРВА лична среща.

А, ето и celika го е обяснила.
Никой не би наел отрицателно настроен човек.

# 566
Пак не ме разбра.
По принцип си права, обаче искам да знам защо от едната страна се смята за ок - много работодатели разпитват защо съм напуснала. Но не е добре аз да ги питам защо мястото е свободно. В единия случай не е вадене на кирливи ризи, в другия е. Искам обяснение на това феноменално мислене. "Ние не го правим" не е обяснение - много други го правят.

# 567
Да го кажа така - няма да получите искрен отговор от нито една от двете страни.  Peace Така че няма особен смисъл да се пита!

# 568
  • София
Пак не ме разбра.
По принцип си права, обаче искам да знам защо от едната страна се смята за ок - много работодатели разпитват защо съм напуснала. Но не е добре аз да ги питам защо мястото е свободно. В единия случай не е вадене на кирливи ризи, в другия е. Искам обяснение на това феноменално мислене. "Ние не го правим" не е обяснение - много други го правят.

Нищо феноменално не виждам. Едно е да попиташ "защо мястото е свободно" и като ти отговорят, че човекът, който е бил на него е напуснал да спреш да питаш. Съвсем друго е да започнеш като селската клюкарка да разпитваш защо е напуснал. Все пак това няма отношение към това дали ще бъдеш наета или не. Има граници. По същия начин евентуалният работодател на кратък и точен отговор защо си напуснала последната си месторабота би трябвало да си извади необходимия извод и да не задълбава.

Аз съм питала човек защо си търси по-нископлатена работа, а е напуснал по-платена такава. Получих искрен отговор. В контекста на разговора винаги един човек може да разбере въпроса добронамерен ли е или не е, както и защо интервюера го задава. Проблемът не е самия въпрос а начинът, по който може да бъде зададен. Нямам против някой да ме попита "Защо търсите човек за ....", но това издава тотална неподготвеност на кандидата за мястото, за което кандидатства. Проблемът е за кандидатстващия. Казвам в нашия случай.

# 569
  • вече Пловдив
Питала съм и са ме питали - мисля, че и 2-те страни никога не сме били искрени.  Rolling Eyes
Защо напуснахте - защото се преместихме в друг град. Защо - защото съпругът ми е военен и му предложиха по-добър пост. А защо не останахте на предишната работа - ами защото искам да съм със семейството си и го приех като предизвикателство да се развивам в непозната за мен среда... Интервюиращите ме гледаха ей така  Shocked, все едно да се преместиш и да търсиш работа по специалността е нещо извънземно. Confused
На последното интервю /в държавна фирма/ попитах защо мястото е свободно - отговорът бе: "Защо се интересувате, толкова ли е важно за Вас?" Crazy Все едно не можеха да ми кажат - колегата се пенсионира, напусна, премести се и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт