Работа, CV-та, HR-и, съвети - 42-ра тема

• 49 243
  • 694
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Скрит текст:
Здравейте!
 Аз се включвам със странично питане относно Кока Кола България. Назад в темите четох, че не са много читави като работодател, но нямашео бяснение защо. Някой може ли да сподели опит от интервю с тях или работа там? За счетоводните позции се отнася  Wink
Успех на всички в търсенето на работа  Peace

Coca Cola са работодател с изключително догматичен стил както в наемането, така и в работата и на много хора това не им се нрави, от там идва и една голяма част от критиката. Финансовият екип в една от бившите фирми, в които работех, се премести там на ръководни позиции, като основното беше леко по-високото заплащане. Като професионалисти не бяха нещо уау, но пък бяха във всяка клюка и бяха много добри да гледат дали си влязъл по-късно от 9 без 5, колко време прекарваш в тоалетната, колко пъти си взимаш кафе от машината. Да допуснеш празна страница след края на документа в Кока Кола се счита за огромно престъпление. Една от доста дребнавите ми бивши колежки отиде там и години наред е доволна. Според мен е яко зациклила и перкулясала. Моите лични впечатления от интервю - красиво, младо, но безкрайно неопитно девойче ми задава някакви скучни, безлични и протоколни въпроси. Най-интересната част беше огромното страхопочитание, с което говореше за йерархията в организацията, фрагментирана на безкрайно количество от нива.... Заплащането лично мен ме не устройва.

Иди се зареди пред сградата им някой ден. След половин час ще си разбрал всичко по-интересно от пушачите и ще добиеш впечатление какви са що-годе служителите. На мен хората ми се сториха с доста претопена идентичност или от онези дето негодуват и са там до първата удобна възможност за навън.

Четейки това мнение си казвам, че явно "догматичният" стил на работа е донесъл достатъчно много успехи на бранда, та да се придържа към него. Кока Кола е с ранг 3 измежду най-мощните брандове в света, та затова си мисля, че хората, които искат да работят за подобна компания, не бива да допускат празна страница в документите й, нито пък да закъсняват за работа. Нищо не е случайно на този свят, успехът не прави изключение.

# 46
celika въпреки че във бг работодател няма мнение за Финсис ООд,
уговорката е за 16 часа на 4 март, дано  Praynig
Аз също не харесвам подигравателното отношение, но повечето кандидат работодатели гледат как да си назначат вътрешен техен човек, а де да дадът шанс  на човека срещу тях , повечето не разбират че се нуждаеш от позицията , за която кандидатстваш нито пък ги трогва факта ако търсиш повече от 1-2 години  Close

Това, че си търсиш работа от 1-2 години не само, че няма да ме трогне, а и ще ме отблъсне, ако съм работодател.
Подигрвтелно отношение не съм виждала. Контактувала съм само с интелигентни работодатели.
Като работодател, не би ме интересувало и от какво имаш нужда ти. Би ме интересувало само от какво имам нужда аз.

# 47
  • Варна
Подигравателното отношение от работодателя най вероятно е провокирано от кандидата. Ще ви кажа един фрапиращ случай от нашата фирма тези дни. Идва кандидатка за работа и първия й въпрос беше " Фирмата ще ми осигури ли кола и шофьор за да идвам на работа ?"
Също така много дразнещо е преди работодателя да си зададе въпросите към служителя, служителя да го атакува с въпроси за заплащане, отпуски, болнични, осигуровки и т.н. Редно е да зададе тези въпроси в края на разговора.

# 48
  • София
Аз се сещам за подобен случай в Британика преди няколко години. Търсеха си административен помощник. Отива едно девойче - метълка (не знам как е правилно). То това не беше лошо и нямаше да има значение, ако се беше поизкъпала.

Мналата седмица на конкурс за работа дойде един младеж (ок. 30-годишен), който даже не беше прочел обявата. Имаше шансове да бъде нает, но даже не беше прочел за какво кандидатства и какво се изисква. На въпрос какво си представя, че ще върши като .... , в отговор получихме облещване и опулване. Пък не е като да не бяхме написали какво точно ще върши.

# 49
Кога ви се обаждат за интервю обикновено? Преди да изтече обявата, след... или няма зависимост?

# 50
  • София
Или доста бързо - до 2-3 дни, или мноого бавно - след около месец и повече и изпадам в неудобно положение да се чудя кои бяха тия сега и каква беше обявата.

# 51
Предния път като си пращам СВ-то, написах 2-3 реда на български, а обявата беше на англйски. Сега го направих на английски. Доста глупаво ми се струва, при положение, че фирмите са български. Вие как постъпвате?

# 52
Или доста бързо - до 2-3 дни, или мноого бавно - след около месец и повече и изпадам в неудобно положение да се чудя кои бяха тия сега и каква беше обявата.

Да, точно!

Предния път като си пращам СВ-то, написах 2-3 реда на български, а обявата беше на англйски. Сега го направих на английски. Доста глупаво ми се струва, при положение, че фирмите са български. Вие как постъпвате?

Не пиша нищо, освен ако не искат мотивационно писмо!  Peace
Само в заглавието пиша каква е позицията.

# 53
За последен път съм си търсила работа преди почти шест години. Записвам се в темата, защото имам нужда от осъвременяване на знанията си за написване на CV, явяване на интервю и т.н.
Разгледах обяви в популярните сайтове и с изненада установих, че се търсят главно младши юристи с малък стаж. А аз имам 12 години юридически стаж.

# 54
  • Варна
Имам въпрос относно СВ-то, според вас кое СВ прави по-добро впечатление, европейски формат, т.е. готова бланка да се попълни или сами да си го напишем?  Simple Smile

# 55
  • София
Имам въпрос относно СВ-то, според вас кое СВ прави по-добро впечатление, европейски формат, т.е. готова бланка да се попълни или сами да си го напишем?  Simple Smile

Европейски формат вече не е модерен.
Потърси си темплейти из нета и си направи свое СВ.
Има различни варианти.

# 56
  • Варна

Европейски формат вече не е модерен.
Потърси си темплейти из нета и си направи свое СВ.
Има различни варианти.

Благодаря! След 2,3 месеца завършвам и ще съм сред търсещите работа.

# 57
  • София
Значи започни СВто с образованието си и наблегни на стажовете, ако имаш такива.

# 58
  • Варна
А правилно ли е да се започне с личните данни - име, адрес, телефон и след това образование? Някои май бяха казали, че ги пишат в края.

# 59
  • София
А правилно ли е да се започне с личните данни - име, адрес, телефон и след това образование? Някои май бяха казали, че ги пишат в края.

Разбира се, заглавиетоо на СВ то е името ти.
Даваш и мейл, и телефон. Адрес - ако искаш, аз не давам.

Общи условия

Активация на акаунт