Работа, CV-та, HR-и, съвети - 42-ра тема

• 49 269
  • 694
  •   1
Отговори
# 30
За бг работодател - там има всякакви мнения и добри и лоши , хората си пишат каквото искат , на мен ми предстои среща след 2 дена ето тук http://www.finsys-soft.com/
Всеки сам си преценява дали да отиде на интервю например там където са писани само лоши мнения. Например точно за Финсис ООД няма нито едно мнение  ooooh!

# 31
Здравейте и от мен в новата тема, дано е на късмет.

Аз също съм от тези, които са доволни от работата си и не си търсят друга, но въпреки това пиша в темата, защото ми харесва и ми е интересна  Peace

# 32
  • София
Някакви идеи?
Като стана дума за заплати. Каква е средната заплата за химик - за страната, след изпитателен срок, такива били нашите (ок.700 нето)? С такова впечатление останах след една от срещите с горните етажи и да не се надяваме на увеличение... А компанията е една от лидерите в бранша! Последно ни казаха, че ще поръчат частно проучване за размера на заплатата в станата.

# 33
За бг работодател - там има всякакви мнения и добри и лоши , хората си пишат каквото искат , на мен ми предстои среща след 2 дена ето тук http://www.finsys-soft.com/
Всеки сам си преценява дали да отиде на интервю например там където са писани само лоши мнения. Например точно за Финсис ООД няма нито едно мнение  ooooh!

Ако няма да ходиш на интервю защо кандидатстваш изобщо?
Едно интервю може да ти промени изцяло мнението за дадена фирма.
На последната доста се почудих дали да ходя (не съм кандидатствала), ноооо тя беше огромен + за мен.

# 34
Дайте някакви съвети как, освен чрез бг.работодател, да си създадеш впечатление за фирмата и колектива?!? Вие как се ориентирате и кое ви кара да бягате "като дявол от тамян"?!?

# 35
becky bloomwood, благодаря за подробния отговор  Hug

# 36
Дайте някакви съвети как, освен чрез бг.работодател, да си създадеш впечатление за фирмата и колектива?!?
С Гугъл.
Цитат
Вие как се ориентирате и кое ви кара да бягате "като дявол от тамян"?!?
Като дявол от тамян бягам от предложения за работа с осигуровки на минимален праг, по много причини.

# 37
Запис в темата да ви следя!   bouquet
А относно bgrabotodatel аз си признавам, че винаги чета и там мненията за конкретни фирми. Не вярвам всичко да е измислица и разни конкуренти нарочно да хулят.

# 38
Не знам дали точно бих избягала, но ще ми светне червена лампа, когато:
- питат ме омъжена ли съм и кой ми гледа детето;
- на първото интервю ми се заяви, че се остава след работа;
- на интервюто не присъства прекият ръководител или поне някой, който разбира от моята работа, а се провежда от ЧР - обикновено не знаят за какво иде реч и задават тъпи психологически въпроси;
- обяви ми се смешно ниска заплата с оправданието - Толкова можем да си позволим!;
- обясняват ми за работата и едно от най-важните неща е, че предишната колежка не си ползвала обедната почивка и смятат, че това е правилно;
- осигуровки на минимума.

# 39
Мен ме дразнят неплатените пробни дни (на такива не се съгласявам), увъртания за заплатата и осигуровките, подигравателното отношение от т. нар. работодатели

# 40
Не мога да разбера тези хора какво искат - втори път ми звънят да отида на интервю след час. Подозирам даже, че е от същата фирма като първия път (гласът беше много подобен), въпреки че не съм кандидатствала 2 пъти на това място.

# 41
Не мога да разбера тези хора какво искат - втори път ми звънят да отида на интервю след час. Подозирам даже, че е от същата фирма като първия път (гласът беше много подобен), въпреки че не съм кандидатствала 2 пъти на това място.

Сега ти звънят да отидеш след час?!?

За каква работа и фирма става въпрос?

# 42
celika въпреки че във бг работодател няма мнение за Финсис ООд,
уговорката е за 16 часа на 4 март, дано  Praynig
Аз също не харесвам подигравателното отношение, но повечето кандидат работодатели гледат как да си назначат вътрешен техен човек, а де да дадът шанс  на човека срещу тях , повечето не разбират че се нуждаеш от позицията , за която кандидатстваш нито пък ги трогва факта ако търсиш повече от 1-2 години  Close

# 43
Сега ти звънят да отидеш след час?!?

За каква работа и фирма става въпрос?
Не, следобед ми зъннаха, но сега седнах пред компютър да се оплача Simple Smile
Продавачка в магазин за дрехи втора ръка - и двата пъти. Кандидатствала съм на място само по веднъж.

# 44
Пожелавам ти успех! Да ти предложат работното място, ако ти харесва!  Peace

А това с подигравателното отношение изобщо не го разбирам.... newsm78 Ако на интервюто се държат така, представям си как ще е по-нататък....

Общи условия

Активация на акаунт