Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 723
  • 913
  •   2
Отговори
# 630
  • Милано
  В момента не , писах,че ендото ми каза да ги спра.Аз приемах само калций с вит.Д.Така и не съм си изследвала вит.Д.А и никой не ми е казал.В началото на есента отново съм на изследвания , но вероятно трябва да изследвам и вит.Д.
Благодаря ти за бързият отговор,gia_n HugКогато ти го спряха какви бяха стойностите на паратхормона ти?Извини ме,че те притеснявам може би с моите постоянни въпроси  bouquetУсмихнат и релаксиращ да е денят ти  bouquet

# 631
Здравейте, момичета. Направих си изследвания и фт4 е 4.65 а ТСХ е 68.81. Ендокринологът ми назначи л-тироксин - първата седмица по 50 мг, и после по 75 мг. Но ме викат чак след 3 месеца пак, не трябва ли по-рано да се провери дали дозата е наред? Хирурга искаше и на него да му звънна като си пусна изследвания, само се чудя ако той каже нещо различно от ендокринолога, кого трябва да слушам? Grinning Аз скоро се върнах и на работа и много се бях натоварила и психически, и физически - чак исках да напусна... Ама предполагам, че това е защото не съм свикнала и заради хормоните. Вие как сте, при вас всичко наред ли е?
Поздрави, момичета, и се пазете  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 632
Каквото каже ендото това ще слушаш, освен, чко хирурга не е ендокринолог, тогава не знам...Нямаш право на безкрайни изследвания , пусни си ТСХ сама 68 е доста, затова се чувстваш зле, а не че не си свикнала Hug

# 633
Благодаря за отговора sisitons. Аз знам, че няма да ми дадат пак да ги изследвам безплатно, аз съм готова да си го платя, просто 3 месеца ми се струва много време, затова се чудех. Хирурга не е ендокринолог, но доста разбира от всичко свързано с щитовидната. Абе ще видим, дано просто по-скоро да се нормализира тсх и да почна да се чувствам по-добре. Това е, че има смени на работа, които са стигали до 17 часа, затова не знам дали това претоварване няма да се отрази лошо, мене още раната не ми е зарастнала напълно... Абе, ще гледам да мисля позитивно и да не взимам нещата в работата много насериозно, за да не се натоварвам и психически Grinning

# 634
  • Варна
Ели, в началото Райков ме караше всеки месец да си пускам тсх за да може да го регулира!

# 635
На ендокринолозите работата е съвсем различна, не те съветвам да се доверяваш на хирург, най-малко щом те е добутал до такова ТСХ. В майчин дом им дават еуторокс по 100мг веднага след операцията Peace, знам със сигурност от приятелка. Аз какво изживях именно за това, че хирурзите не знаеха какво да ме правят с падащия калций и с високото ТСХ, все казваха нищо не се пие два месеца , пълни глупости......., щях да хвърля топа. Ти имаш ли жлеза, ако нямаш , това е малко хормон.

# 636
  • Варна
Сиско,права си ,на другия ден след операцията ми дадоха да пия еутерокс 100.....

# 637
На мен хирурга ми изписа еутирокс 100мг.  веднага след операцията и на 30 дена изследване на тсх и фт4. Сега ми намалят дозата, но не може без хормон при махане дори и на част от жлезата. Хубав ден т мен на всички. o (∩ ω ∩) o

# 638
.... не може без хормон при махане дори и на част от жлезата. ...........
може, аз съм така от 17.6.2011г.  bowuu не съм пийнала и 1 хормонче.

М/у другото в темата тук за Алтернативно лечение на Хашимото писаха някакви много интересни неща за масла и капсули от тамян и от смирна били помагали да се свали тсх и другите неща http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151850.1965;topicrefid=20

# 639
Здравейте, преди месец писах, че съм оперирана-доброкачествен аденом, почти нямам жлеза съвсем малко оставена от двата лоба. Пия 75 мг еутирокс, чувствам се добре, няма сърцебиене само имам много чести топли вълни. Това за мен е прекомерно изпотяване, просто обливане с пот за кратко, през ноща също. Моля, някой да ми каже, дали изпотяването е от таблетките. TSH 11.03 след операцията за първи път.

# 640
Ако не си в климакс е от жлезата, аз си мислех, че е от климакса с махнати яйчници съм, но беше от жлезата. Щом се нормализира хормона се пооправят нещата, но не съвсем....75 е малко трябва 100, тсх ти е високо, тоест липсва ти хормон.

# 641
  • При розите и топлата вода ......!
Привет момичета!
Сусамов тахан наистина много помага при нисък калций. Аз го вземах чист, без мед. Сега съм го позабравила.
Не знам диетата да има общо с калция, особено ако си вземаш лекарствата. Аз съм пробвала с всякакви храни, но ако не вземам лекарства храните не могат да осигурят необходимия калций. Иначе свалих 10 кг. Правя и детокси- не ми се отразяват на мравучканията.
sisitons, gia_n, може да пробвате с разделно хранене и вечеря не по късно от 18 часа. На обяд въглехидрат, на вечеря протеин. Със сигурност ще има ефект бавен, но сигурен  Hug Аз утре ще съм на разтоварване с диня. Много е приятно и не е трудно.
K.Lera, Hug Hug Hug дано новото лекарство ти подейства по-добре- сигурна съм че ще е така! Проверих, но на нашия пазар такова лекарство няма.  Аз вземам Вигантол, той е със същите мерни единици като Дибазе.
Ели Желева Дозата се увеличава постепенно за да свикне организма. Не са много 3 месеца. Трудно се напасва дозата понякога дори за година. Изчакай поне месец и тогава можеш да си направиш изследване- струва 15 лв.
Как ли е Боби? newsm78 Мисля я. Hug Hug Hug
Eleonora_55, наистина ти е високо ТСХ, но пак казвам-  Трябва време. Не знам от колко време пиеш Елтироксин. Аз съм с изцяло махнат жлеза и 75 ми е достатъчен.
МЕА, Пепи, Фри Hug Hug Hug

# 642
  • Милано
K.Lera, Hug Hug Hug дано новото лекарство ти подейства по-добре- сигурна съм че ще е така! Проверих, но на нашия пазар такова лекарство няма.  Аз вземам Вигантол, той е със същите мерни единици като Дибазе   Гелика,благодаря ти,мила HugЛичната проведе един дълъг спор с мен как не е възможно да имам подобни симптоми само от нисък  вит.Д..Обяснявах и че винаги се чувствам така,като е нисък.После тя как ще е нисък ,като паратхормона е 19?И ме изпрати да повтора изследванията.След първите на своя глава вдигнах Рокалтрола от 2 на 3 и за 10 дни прием калция леко се е покачил,а фосфора е в норма вече,но вит.д е нисък SadВчера взех Дибазе,дано нещата се наредят PraynigГелика,момичета изпращам ви  много добринки Hug

# 643

Благодаря, на 01.09.15г. ще си правя изследване на TSH  и ще видим тогава дали ми стига 75 мг

# 644
Ехо, момичета здравейте. Да си кажа, мене лятото винаги ми е добре, дори и миналата година пак се чувствах добре, макар че получих тая гадна диагноза и нямах вече жлеза.
Да споделя с вас, че четох някакви неща на английски за ТСХ и Хашимото и по принцип за жлезата. Прочетох нещо, което ми се връзва, че понякога ТСХ-то може да не е съвсем в норма, но човек да се чувства добре и това не бива да е повод за увеличаване/намаляване на хормона. Според мен има логика.
Също искам да ви питам, вие отчитате ли промени в цикъла след операциите? На мен за пръв път от години ми е супер нередовен и странен. Надявам се всичко да е ОК, но реших да ви питам.
Поздрави и прохладни летни дни!

Общи условия

Активация на акаунт