Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 734
  • 913
  •   1
Отговори
# 615
  • Милано
Привет,момичета HugМинавам да се отчета и аз с моите изследвания....Калций в урината 24 часа-6,2мг/л,186(100-300),Фосфор в урината 24 часа 18,9мг/л,0,57(04-1,3),Калций 8,7(8,4-10,4),Фосфор 5,1(2,7-4,5),ТСХ 0,840(0.35-4,94),ФТ3 2,01(1.71-3,71),ФТ4 1,22(0.7-1.48),ПТХ(паратхормон) 19(15-68,3),Триглицериди 76(45-170),Общ холестерол 225(норма под 200),Холестерол ХДЛ 43(трябва да е над 45).Момичета,притесняваме спадането на калция и покачването над нормата на фосфоро....при положение,че паратхормона е в норма(макар и долна норма).Сега приемам 2Х1т.Рокалтрол на ден и 1000 Калций(500 на обяд и 500 вечер).Моля Ви момичета помагайте,на специалист съм чак началото на октомври,а личната ми никаква я няма горката....Дали трябва да увелича приема на калция или този на Рокалтрола?Взеха пак да ми тръпнат пръстите на ръцете и да ми играе кръвното....Прегръщам ви и ви пожелавам слънчеви и романтични дни,момичета  bouquet

# 616
   Не  е необходимо да се притесняваш,тъй като изследванията са ти добри.За фосфора прочети в нета,кои храни го съдържат в големи количества и го отбягвай.А при такъв паратхормон, моя ендокринолог ме посъветва да спра калция и вит.Д.Иначе и аз получавам от време на време тръпнене.А вчера сутринта получих последователно крампи на единия после на другия крак.Доста болезнени!Незнам но го отдавам на горещините и дехидратацията . Лято е .С пожелание  за добра ваканция!
  Момичета  Hug

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 13:39 от gia_n

# 617
  • Милано
   Не  е необходимо да се притесняваш,тъй като изследванията са ти добри.За фосфора прочети в нета,кои храни го съдържат в големи количества и го отбягвай.А при такъв паратхормон, моя ендокринолог ме посъветва да спра калция и вит.Д.Иначе и аз получавам от време на време тръпнене.А вчера сутринта получих последователно крампи на единия после на другия крак.Доста болезнени!Незнам но го отдавам на горещините и дехидратацията . Лято е .С пожелание  за добра ваканция!
  Момичета  Hug
   Благодаря ти,мила HugНо съм изпаднала в паника....Ти приемаш ли още Рокалтрол?Четох в нета че при ниски стойности на калция и високи на фосфора може да се изпадне в кома,сърдечна и бъбречна недостатъчност....и още куп такива...Днес взех Рокалтрол и на обяд....Момичета Hug

# 618
Това за кома си го избий от главата, то е за много извън норма първо ще получиш гърч и тогава кома, ако не се лекуваш. Аз съм с много лоши изследвания, калций под норма , 2, 01 , норма 2, 12 нагоре, фосфор норма до 1,5 , аз съм с 1, 98, парадхормон 5, норма над 17 и какво да кажа. Ендото каза не пий калций, само ако мравучкаш, натоварваш бъбреците и го изпикаваш за 3 часа, рокалтрола е 4 по 1 . Та така, не се шашкай, крампи на крака може да има и от липса на магнезий, някой питаше. Аз бях на море и бях добре, веднъж само ми стана лошо, с моите трепкания пред погледа, да сте здрави всички Hug Hug Hug

# 619
  • Милано
Това за кома си го избий от главата, то е за много извън норма първо ще получиш гърч и тогава кома, ако не се лекуваш. Аз съм с много лоши изследвания, калций под норма , 2, 01 , норма 2, 12 нагоре, фосфор норма до 1,5 , аз съм с 1, 98, парадхормон 5, норма над 17 и какво да кажа. Ендото каза не пий калций, само ако мравучкаш, натоварваш бъбреците и го изпикаваш за 3 часа, рокалтрола е 4 по 1 . Та така, не се шашкай, крампи на крака може да има и от липса на магнезий, някой питаше. Аз бях на море и бях добре, веднъж само ми стана лошо, с моите трепкания пред погледа, да сте здрави всички Hug Hug Hug
Благодаря ти,Сиси HugНе съм целяла в никакъв случай да прозвуча мрънкащо....Притеснено ми е SadА и тук няма възможност да позвъниш на някого и да се консултираш .....На контролен преглед съм чак през октомври...Чудесно е че си била на море,надявам се да си се заредила положително Hug

# 620
  • При розите и топлата вода ......!
 K.Lera, не се притеснявай. Само се успокой! Страх и паника не помагат. Калцият ти е в норма. Само фосфора е висок. Моят винаги е над норма и вземам Магнерич. Помага и за крампите.

Кръвното може да ти играе и от притеснение и от килограми. Wink  Hug Hug Hug
Eleonora_55, радвам се за теб! Поздравления за правилния избор на лекар. Hug Не всички имахме такъв късмет. Cry
На всички момичета   bouquet Hug!
МЕА??? Не е зле да се разпишеш, А! Wink Hug Hug Hug

# 621
  • Милано
Привет,момичета HugПиша ви веднага след прегледа,както бях обещала Simple SmileЕндокринолога ми каза,че изследванията са ми добри и е странно,че имам тези симптоми.казах му,че вероятно както и предишният път вит.Д е много нисък,но че този път личната ми забрави да ми го изпише....Той ми обясни,че при повечето оперирани на щитовидната жлеза се случва да не усвояват добре вит.Д.За моя случай каза,че със сигурност имам паращитовидни жлези,но или не са достатъчни или работят слабо.Спря ми Рокалтрола и на негово място ми изписа Дибазе 25000U един път на 3 седмици....Като малоумна му повтарях"Докторе сигурен ли сте,че няма да се вдървя от  липсата на РОКАЛТРОЛА?"Калция ми го остави същият.Сега  като се прибрах,разбрах от свекърва ми,че ме е прегледал завеждащия на областната клиника по ендокринология.....Дано е добър! Аз му се показах доста недоверчива,но след всичко...... ooooh!В понеделник ще ида личната да ми изпише Дибазе,а до тогава ще пия Рокалтрол.Момичета благодаря ви,че сте до мен Hug......и ме търпите Simple SmileСпокойна и релаксираща вечер,момичета  bouquet

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 23:09 от K.Lera

# 622
И аз да се отчета ТСХ в норма 3,540, норма до 4, 2 беше 8. Калцият още е паднал 1,96 норма над 2,12 беше 2,01 Cry, това общият калций. Има подобрение при йонизирания от 0,9 на 2,10 норма над 2,12. При фосфора също има подобрение , паднал е малко от 1,89 на 1,72 норма до 1,5. Рокалтрола ми е 4 по 1 Sad. И на мен ми обясниха , че без паращитовидни жлези няма да мога да стана от леглото, но не ми работят достатъчно. Та това е. бях чела някъде, че една да има ще поеме функцията на останалите ама нъц, нама такова нещо, ендото каза забрави 30 год съм ендо няма да ти проработят Grinning. Та това е при мен, в понеделник пак да нагласявам дози. Спра ли да ям по повече и почвам да мравучкам, пада ми калция, какво ще ги правя тези кила не знам, почнах да свалям по малко и ето , паднал калций, не знам как ще е Cry, а не ща да съм дебела.
Лера, много се радвам за тебе Hug

# 623
  • Милано
И аз да се отчета ТСХ в норма 3,540, норма до 4, 2 беше 8. Калцият още е паднал 1,96 норма над 2,12 беше 2,01 Cry, това общият калций. Има подобрение при йонизирания от 0,9 на 2,10 норма над 2,12. При фосфора също има подобрение , паднал е малко от 1,89 на 1,72 норма до 1,5. Рокалтрола ми е 4 по 1 Sad. И на мен ми обясниха , че без паращитовидни жлези няма да мога да стана от леглото, но не ми работят достатъчно. Та това е. бях чела някъде, че една да има ще поеме функцията на останалите ама нъц, нама такова нещо, ендото каза забрави 30 год съм ендо няма да ти проработят Grinning. Та това е при мен, в понеделник пак да нагласявам дози. Спра ли да ям по повече и почвам да мравучкам, пада ми калция, какво ще ги правя тези кила не знам, почнах да свалям по малко и ето , паднал калций, не знам как ще е Cry, а не ща да съм дебела.
Лера, много се радвам за тебе Hug
Сиситонс,радвам се,че ТСХ вече ти е в норма HugЩе видиш и че и другите ще се подобрят!Лекарят днес каза да наблягаме на храни съдържащи калций и никакви газирани(аз от време навреме,но когато се оправят калция и фосфора),защото извличали много бързо калция.Сиситонс,благодаря ти HugЩе видим как ще е Simple SmileМомичета Hug

# 624
 Лера, не се притеснявай няма нищо да ти се случи.Когато ми каза  ендото да спра калция ми бе много трудно ,но лятото е най подходящо,тъй като има слънце-вит.Д,организма има нужда от по-малко количество хормон.Явно и при мен е така със паращитовидните жлези,тъй като  пролетта започнах да изтръпвам и отново взех да пия калция.Тогава посетих ендото и той ми каза да спра калция  3 дни и да се изчисти организма и направя изследване.Но аз така и не можах да го спра,тъй като непрекъснато изтръпвах.Но да ти споделя и това,че моите изтръпвания се подсилват със ниско тсх.Ходих при друг ендокринолог и той ме посъветва да поддържам тсх 2-4.И наистина тогава ми намаляват тези мравучкания.Пиши по-обстойно за  Дибазе ,което ти е изписал.

# 625
gia_n , знаеш ли че си права, като ТСХ ми беше 8, калция ми беше над 2, беше 2, 01, а сега е 3, 5 и ми е паднал. Аз не пия никога газирано, четох много за храни с калций, сега ще наблегна на сусама с мед сутрин на гладно, посъветва ме едно момиче с това заболяване. Иначе при мен щом се сложа на диета, защото съм 88 кг се почва мравучкането....

# 626
  Sisitons,аз мисля че бях споделила,но внимавай с диетите,особено когато калция ти е нисък.Аз в началото бях така,опитах се да погладувам и резултата беше отчайващ  ooooh!/увеличих приема на калций/,тъй като се засилиха изтръпванията.Установих,че диетата при нас трябва да е щадяща, а не драстична.Аз при това тсх, което поддържам е трудно  Rolling Eyes.Сега си позволявам да погладувам един ден.

# 627
Ами аз уж с диетолог , ама няма особен успех  Wink

# 628
  • Милано
Лера, не се притеснявай няма нищо да ти се случи.Когато ми каза  ендото да спра калция ми бе много трудно ,но лятото е най подходящо,тъй като има слънце-вит.Д,организма има нужда от по-малко количество хормон.Явно и при мен е така със паращитовидните жлези,тъй като  пролетта започнах да изтръпвам и отново взех да пия калция.Тогава посетих ендото и той ми каза да спра калция  3 дни и да се изчисти организма и направя изследване.Но аз така и не можах да го спра,тъй като непрекъснато изтръпвах.Но да ти споделя и това,че моите изтръпвания се подсилват със ниско тсх.Ходих при друг ендокринолог и той ме посъветва да поддържам тсх 2-4.И наистина тогава ми намаляват тези мравучкания.Пиши по-обстойно за  Дибазе ,което ти е изписал.
 Gia_n,Дибазе е вит.Д,но освен за прием всеки ден има и с бавно освобождаване-за месец,за 3 месеца,за 6 месеца и за година."В случай на тежък дефицит на витамин D трябва да започне с висока доза (50 000 IU / седмично в продължение на 2-3 месеца), за снабдяване на запасите, а след това преминете към схема за поддържане на 800-1000 IU / ден.Приемането на калцифедиол(Didrogyl) или колекалциферол(Di Base)осигурява необходимото количество,за да може човешкият организъм да произведе  от самосебе си активният метаболит- (1,25(OH)-витамин Д или калцитриол необходим за неговите индивидуални нужди.Поради това, приложението на тези съединения не включва необходимостта от проследяване на серумния калций и екскреция на калций.В случай на високи дози или в случай на директно прилагане на активния метаболит 1α-хидроксилира, т.е. 1,25 (OH) D  или калцитриол(Рокалтрол), обаче, винаги е необходимо внимателно наблюдение на тези параметри най-малко 2-3 пъти годишно.Следователно, активният метаболит на витамин D, трябва да се използва само в някои патологични състояния, при които ензим активатора работи слабо,а именно- хипопаратироидизъм, хронична бъбречна недостатъчност (гломерулната филтрация <30 мл / мин / 1,73 m2), чревна малабсорбция."Дано си ме  разбрала,че малко разхвърляно го написах HugТи приемаш ли още Рокалтрол или си го спряла?

# 629
  В момента не , писах,че ендото ми каза да ги спра.Аз приемах само калций с вит.Д.Така и не съм си изследвала вит.Д.А и никой не ми е казал.В началото на есента отново съм на изследвания , но вероятно трябва да изследвам и вит.Д.

Последна редакция: нд, 02 авг 2015, 10:02 от gia_n

Общи условия

Активация на акаунт