Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 749
  • 913
  •   1
Отговори
# 675
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте на всички , аз не пиша много в вашата темичка ,но когато остане повечко време Ви изчитам на един дъх.Аз съм оперирана от проф.Пандев и нямам никакви проблеми за сега. Имам въпросче към вас !
При кой лекар ходите да се преглеждате и да ви следят хормоните ? Аз не живея в България , а в Германия и тук еднокринолозите са под всякаква критика ! Затова питам за добър ендокринолог  без значение в кой град е . Ще се подготвяме за ин винтро в трета държава и искам да си пусна хормони в БГ и да мина на ехо при добър ендокринолог. Искам да си пусна изследвания да си изследвам двата вида калции и фосфор ,но трябва ли да искам направление или да отида в лабораторията и да си кажа какво ми трябва ?!?!?!? Благодаря Ви !!!

# 676
Двата вида калций и фосфора са ти около 7 лв ти прецени дали ти трябва направление. Добър ехографист е доктор Начев в Майчин дом на партера , даже в мазето е. Аз съм доволна, каквото каза така излезе. За добър ендокринолог виж тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108156.570;topicrefid=20
Успех Hug

# 677
  • София
Значи Начев е твоят ендокринолог, тук масово той назначава дозите на повече от половината бременни. Аз също се следях при него, факир е на дозите и поддържа ниско тсх. Аз имах обикновена доза, доза след положителен тест, доза за бременноста и доза за след раждането.
Успех. Grinning

# 678
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Благодаря Ви !!!

# 679
  • Милано
Глухарче, какво стана с изследванията ти, моите са в норма  newsm44 newsm68 newsm44, направо не мога да повярвам, калция йонизираният даже  е малко по-висок, намалиха ми рокалтрола. Хубав ден  на всички , аз само да се похваля Hug
Радвам се за вас,момичета HugСиситонс,до каква стойност нарасна паратхормона ти?Питам защото моят откакто съм оперирана и след назначаването на Рокалтрола винаги е бил 18-19,а сега на Дибасе 20 дена със само 1 т.Рокалтрол е 32...Не смея да се зарадвам... Praynig

# 680
Не съм го изследвала , беше само 5 преди 2 месеца, сега калцият и фосфора само и са в норма. На мен жлезите няма да ми заработят, аз не се надявам да стане това. Cry Но да съм добре искам, та даже и с хапчета, иначе браво на тебе Hug

# 681
  • Милано
Не съм го изследвала , беше само 5 преди 2 месеца, сега калцият и фосфора само и са в норма. На мен жлезите няма да ми заработят, аз не се надявам да стане това. Cry Но да съм добре искам, та даже и с хапчета, иначе браво на тебе Hug
   Имам толкова въпроси,а почти никакви отговори...Например при паратхормон 32,как калция ми е в норма,а фосфора над норма....и какво предизвика нарастването му...Да сме живи и здрави и да ни се случвам все хубави неща HugА за високите стойности на Асат и Алат май открих причината-валерияновите капки.Приемах ги за високия ми понякога пулс,а те променяли стойностите на АСТ и АЛТ ooooh!Лека и релаксираща вечер,момичета

# 682
Парадхормона регулира усвояването на витамин Д , а той от своя страна регулира калциево-фосфорните йони. Ако йонизираният калций ти е нисък фосфора ще ти е висок, общия калций може и да е в норма, аз така бях до скоро, но сега нанякъде се оправиха нещата. Но на мен парадхормона ми е нисък паращитовидните жлези дето го произвеждат не ми работят всички или ми няма част от тях. Това е сложна биохимия, парадхормон не е измислен, но може да се приема витамин Д и така става регулирането. Говорим за клетъчно ниво и за всяка клетка. Вече се научих да се усещам, почна ли да работя неща с физическо усилие или се сложа на диета веднага ми пада калция и почвам да мравучкам. До скоро рокалтрола беше 5 на ден сега го намалих на 4 . Това знам по въпроса и го пиша. Хубава вечер, мисля , че си добре Hug

# 683
 Аз тия дни реших да погладувам ,а освен това имах и физическо натоварване и отново съм извън строя.Първо ме започнаха болките в ставите,снощи се събудих от болки в мускулите и получих прескачания на сърцето.Всичко това за мен е от недостатъчния калций.Въпреки ,че ендото каза да го спра,май отново трябва да го пия.Не мога да разбера защо изследванията бяха добри макар и на долната граница,и сега отново същите симптоми.Незнам как да обясня това на ендото ,защото той няма и не иска да ме разбере!

# 684
  • Милано
Аз тия дни реших да погладувам ,а освен това имах и физическо натоварване и отново съм извън строя.Първо ме започнаха болките в ставите,снощи се събудих от болки в мускулите и получих прескачания на сърцето.Всичко това за мен е от недостатъчния калций.Въпреки ,че ендото каза да го спра,май отново трябва да го пия.Не мога да разбера защо изследванията бяха добри макар и на долната граница,и сега отново същите симптоми.Незнам как да обясня това на ендото ,защото той няма и не иска да ме разбере!
И мойта лична когато и казвах,че всичките ми симптоми са от ниският ми витамин Д ми отговаряше,че и е странно,защото имала пациенти с вит.Д 4(30-100) и нямат нито един от моите симптоми...Сега вит.Д ми е 37,5(30-100),паратхормона ми е 32(15-68.3),а калция 8.8(8.1-10,4) и фосфора 5,00(2,5-4,5)...и се чудя защо след като вит.Д и паратхормона сами в идеални граници ,калция и фосфора не  са.....Момичета Hug Hug Hug

# 685
  • Варна
Момичета ,писмото ми от телк вече е факт ,ще минавам на 28.09.....но има нещо което ме озадачава ,искат ми консулт с онколог ендокринолог ooooh!...къде аджеба да намеря такова чудо във Варна?

# 686
 Лера ,а колко нисък ти беше вит.Д?Аз не съм го изследвала, а може би трябва  Rolling Eyes!Но сега пък слънцето е щедро    Wink!А  фосфора ти е малко над границата,така че е не толкова фатално!
 Личната на мен ми каза,въпреки и калция ми 2,12 да е в норма,това не е на сто процента вярно!Т.е. възможно е и да е по-нисък и затова получавам тези симптоми,но не се ангажира повече!За мен е по-важно аз да се чуствам добре и не искам да се вманиачавам! Hug

# 687
  • Варна
Момичета снощи бях на ехо,цитирам:
"Не се визуализират патологично променени шийни лимфни възли"  newsm44
Малко светлина,сега остава да мина сцинтиграфията на 12 октомври и всичко да е на ред Simple Smile

# 688
Наред ще е как иначе бе, я си живей живота Hug

# 689
  • Милано
Глухарче,разбира се,че всичко ще е наред!!!Много положителни емоции! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт