Отговори
# 90
Стискам палци и аз за нашите момичета Praynig Praynig Praynig
За оригването и аз го имам ужасно е -става ми лошо,почва да ми се гади и като се оригна ми поолеква леко,но при мен няма значение дали съм яла или не,постоянно си е newsm78 И аз не мога да си го обясня ,следствие от какво може да е....
Отделно през определена част от деня-главно сутрин имам болежки в лявата гърда(не постоянни -има ги за няколко минути спрат и после пак), но не ме боли като я пипам гърдата, а някак вътрешна тъпа болка,,,чак почнах да си мисля да не е сърцето,,,но сърцето уж не боляло...ох чудя се какво е или хипохондрията почва да ме гони.... newsm78 Mr. Green

# 91
ambitious, Radinka89, благодаря ви милички  Hug

Мацки, абе нали като е на вагинален ехограф, трябва да е на празен пикучен мехур, защото аз всеки път спирам да пия вода 2 часа преди прегледа  Thinking

# 92
Мили момичета, стискам ви палци всичко да е наред!!! С вас сме, почивайте повече и бъдете спокойни.Аз пък днес колабирах в работата, връзвах мартенички на колежките и ми причерня стабилно Sad Колегите ме заведоха до вкъщи, нещо не ме държаха краката.Вчера направих кръвните изследвания и урината-всичко е ок засега.Взех болничен за 9  дни, защото се чувствам доста отпаднала.Днес гледахме и бебо-отговаря си на 10 г.с,видяхме пулсипащото сърчице,ръчички и крачета Simple Smile)) Следващата седмица ще правим БХС и пак ще ме боцкат...Нещото, което ме притеснява е,че продължавам да имам болки и придърпване.Питах доки днес, било нормално.До края ли ще е така?! Пия но шпа, когато ме заболи, но не искам да прекалявам.Хубава вечер и прегръдки от мен!

# 93
Аз знам на пълен мехур. Винаги ми казват поне час преди това да не ходя до тоалетната. Най-често след прегледа бягам в тоалетната, защото вече не издържам.  Grinning

# 94
Аз пък знам, че пикочния мехур трябва да е пълен за коремния ехограф, но за вагинален не знам дали има някакви изисквания  newsm78

# 95
И аз знам като Шикерчето, абе да взема пък в събота да отида с пълен мехур  Crazy

# 96
За вагинален е празен, при първия ми преглед заради пълен не видяха много, защото мехурът ми беше заел половината екран едва ли не, на втория специално внимавах да не пия много преди това и нямаше проблем.

# 97
Викаш винаги мога да изтичам до тоалетната, ако кажат, че трябва да е празен.  Simple Smile Абе прави както са ти казали. И аз съм в понеделник, но вече съм на контроли в болницата, в която ще раждам. Та трябва да получа писмо, къде да ходя, да нося ли урина за изследвания, бла бла та ще видя какво пише за мехура  Laughing

# 98
Може и да сте прави. Май на трансфера ме накараха с пълен мехур, че едва ги изтраях да ме ръчкат, но той беше с коремен ехограф. Последния път чаках камара време и пак ми се ходеше адски со тоалетна. Не смеех да мръдна да не ме викнат точно тогава и после пак да чакам. Преди това беше спешно, до 30 минути трябваше да съм там, че беше петък следобед и доктора си тръгвал а аз бях със зацапване. Пак само за тоалетна си мислех... Mr. Green

# 99
  • София
Момичета, аз също ще полежа в болница.  После болнични и никаква работа, за да избегнем напрежението и да има повече почивки.  Имам и добри новини - днес видяхме ембрионче и в него имаше туп туп   Party
Желая ви спокойствие и положителни мисли  Hug
ПС: И аз съм с болки и ми слагат обезболяващи.

# 100
Нa коремен ехогрaф с пълен мехур, a нa вaгинaлен - с прaзен. Нa последния преглед ми се пишкaше, докторa ме преглеждaше с вaгинaлен и не успя дa види едното бебе. Нaкaрa ме дa отидa до тоaлетнaтa, след което се виждaхa много ясно и двете бебетa  Peace

Последна редакция: ср, 04 мар 2015, 22:43 от shmoksi

# 101
Момичета, имам нужда от съвет как да постъпя.Днес рових из сайта на НОИ, реших и да си проверя осигуровките.След въвеждане на моето ЕГН и ПИК, се оказа, че последно са ми внесени осигуровки за месец ноември 2014.Вече 3 месеца липсват данни за осигуровки за пенсия, майчинство, временна неработоспособност и безработица. Имам болничен от края на януари 28-31.01, който все още е със статус "в момента се обработва" и плащане по него нямам.По принцип ги превеждат за 15 дни.Болничния от 16.02 дори не е представен в НОИ.Доколкото разбрах, ако работодателят не плаща осигуровките, съответно не се изплащат болнични и майчинство Sad(( Въобще не съм наясно, моля за помощ мами, които се занимават със счетоводство. Как може да се принуди некоректен работодател да изплати дължимите осигуровки на работниците? Към кого да се обърна за съдействие и проверка? Благодаря ви предварително Simple Smile

# 102
Момичета, стискам ви палци, всичко да е наред! Аз днес бях на лекар и чух сърчицето на бебчо! Видях го и как мърда - направо е невероятно! Леле ....ще ставам мама!  smile3541 Почти 2 сантиметра и ръчички си има. Не мога да спра да гледам снимката, даже прилошаването не ми е толкова гадно ... сигурно се държа глупаво  Laughing             

# 103
Кураж, момичета и мислете позитивно!   Hug
Така ви се радвам на тупканията. Аз ще има да чакам. На преглед съм чак на 17-ти. Но може пак да отида до Щерев преди това, пък и снимката ще е по-хубава.

Софи, директно звънкай в НОИ да ти проверят случая. Те ще ти кажат какво да правиш.

# 104
  • Сливен
Софи, има работодатели, които плащат осигуровките на 3 месеца веднъж, така че затова попитай във фирмата. Болничният ти от 28 до 31 януари е за 3 работни дни, платени са 70% от работодателя, 31-ви е почивен, за него няма какво да чакаш от НОИ, ще ти го обработят, но по него плащане от НОИ няма да имаш. Момичета НОИ изплаща само работни дни - като първите три от болничния са от работодателя и то 70%, последвалите работни дни НОИ заплаща на 80%. За следващия ти болничен ще почакаш още малко - по закон работодателят е длъжен да го представи в НОИ до 15-то число на месеца, следващ този, в който е представен, т.е. при теб е от м.02., а работодателят ще го представи до 15.03.
Хубав ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт