Отговори
# 675
Kraspeto_89, аз си взех един хомеопатичен спрей за нос - еуфорбиум композитум /отзивите за него са противоречиви - на едни помагал, на други - не/, и си направих билкови капки за нос - в 100 мл вода се слагат 2 пакетчета чай от лайка и 1 ч.л. мед и ври докато остане наполовина течността и си слагаш от тях в носа. Вземах също и осцилококцинум - 3 по 1, и днес съм много по -добре, нямам температура, и мога да дишам горе - долу през носа си. Дано и някои от другите момичета се включат с изпробвани рецепти, че сега сезонът е много гаден с тези вируси дето са навсякъде

# 676
  • ВАРНА
Здравейте!
Присъединявам се към Вас мили кандидат октомврийски мами.   bouquet
Понадничам от известно време в темичката Ви, но едва сега набирам смелост да се запиша.
Съжалявам  за момичетата, които ни напуснаха  Cry
Имам син на 7г., февруарче 2008, родено през януари 2008-ма. Simple Smile
Втора бременност, планирана. На 12-ти бях на преглед, видяхме сърчице, 8 седмици и термин около 22 октомври.

# 677
Момичета, тук правят едни бонбони от мед, лимон и джинджифил, за смучене. Помагат много за гърло. Ако искате ще потърся рецепта...

# 678
Kraspeto_89, аз си взех един хомеопатичен спрей за нос - еуфорбиум композитум /отзивите за него са противоречиви - на едни помагал, на други - не/, и си направих билкови капки за нос - в 100 мл вода се слагат 2 пакетчета чай от лайка и 1 ч.л. мед и ври докато остане наполовина течността и си слагаш от тях в носа. Вземах също и осцилококцинум - 3 по 1, и днес съм много по -добре, нямам температура, и мога да дишам горе - долу през носа си. Дано и някои от другите момичета се включат с изпробвани рецепти, че сега сезонът е много гаден с тези вируси дето са навсякъде
много ти благодаря аз пробвах само лайка но нямаше ефект ще пробвам това което ми казааш  Hug а иначе за температурата пих вече днес парацетамол че я вдигнах до 38,5  Sick дано скоро отмине това защото е много неприятно

# 679
Kraspeto_89, може и повече мед да сложиш, няма да навреди според мен. Дано ти подейства нещо Simple Smile.

# 680
Kraspeto_89, може и повече мед да сложиш, няма да навреди според мен. Дано ти подейства нещо Simple Smile.
дано че това с хремата е просто ужасно  ooooh! още един пьт благодаря  Hug

# 681
Има една гадост, правя я с малкия нощем като спи и е хремав. Нарязвам в една чиния лук и я слагам близо до леглото, но не прекалено близо,че да му люти. Гадното е ,че мирише на лук, но помага. Аз сега мисля, да ползвам едни спрей за нос със солена вода. Има едни плайстери,които ги лепят на децата на нощниците, отпред на гърдите,  отпушвали им носа, но не съм пробвала. Да взема да си взема такава и да си я лепна.  Mr. Green

# 682
Здравейте момичета Hug
не съм писала от векове, но като трета бременност нито емоциите са ми непознати, нито времето ми стига Mr. Green
Много съжалявам за момичетата, напуснали групата, едно голямо гуш Hug и скоро да се похвалят с новини  Peace
Мъжът ми докара грип и аз се тръшнах, сега се боря да не подкара и децата.
За БХС определено е теория на вероятностите, но ще си го пусна от любопитство. Преди 2 години бях на границата 1:250, сега като по-дърта ще съм под. Rolling Eyes
За пренатеста, аз ще си го правя във вторник. Давам малко инфо, ако някой се интересува. Има 3 пакета, като най-малкият е 1560лв. Сега на 21 март имат 10% намаление само на него. До края на 9-та седмица правят 10% намаление от цената. При мен беше късмет, че се обадих 9 седмица и 5 дни Simple Smile Ами това е, ще стискам всички палци резултатите да са ок, че нещо ме гризе. Разбира се не мисля, че възрастта е определящ фактор, има и много случаи на млади хора с родили дечица с аномалии. Божа работа, дай боже всички да са живи и здрави. Няма по-важно от това Peace
За амниоцентезата не бих рискувала - лично мнение.
ФМ не може да даде със сигурност дали плода няма аномалии. Там мерят и гледат колко пръстчета има и т.н. Но има много неща, които не се виждат по такива очевидни външни белези.
Аз се записах на ранна ФМ при д-р Томова. Не успях за Марков и Димитрова, имаше часове за края на април Shocked Слава богу Томова се оказа разбрана и ме вмъкна.
С предните бременности тези прегледи не ме напрягаха и притесняваха, а сега някаква муха ми е влезнала бррр Sad
Пазете се Hug

# 683
Зози, не съм съглaснa с теб, че ФМ не дaвa оценкa зa евентуaлно нaличие нa aномaлии. Точно след ФМ прaтихa едно момиче от Шейново нa aмницинтезa със съмнение зa нaличие нa aномaлии. Видяхa увеличени мозъчни стомaхчетa. Гледaхa я тримa лекaри. Също тaкa нa ФМ се измервaт ностнaтa костицa и нухaлнaтa трaнслуценция нa плодa, които учaствaт във формулaтa при изчислявaнето нa рискa от синдром нa Дaун при БХС. Липсaтa нa ностнa костицa или увеличенaтa трaнслуценция нa 3см сa покaзaтел зa Дaун. Естествено тогaвa препоръчвaт aмниоцинтезa зa дa се потвърди или отхвърли тaзи диaгнозa. Но aко те сa в грaници се приемa, че всичко е нaред.

# 684
# 685
Но aко те сa в грaници се приемa, че всичко е нaред.

Точно тук е проблемът с БХС и ФМ - може всички показатели да са ти наред и пак има малък шанс детето наистина да има Даун. Двете заедно направени от специалист са около 90% точни. Новият кръвен тест е 99,9 процента точен.

# 686
  • Пловдив
Добро утро, момичета.  Аз не мога да разбера дори да ти кажат, че детето има голяма вероятност да е с Даун какво следва нататък. Могат ли да му помогнат в развитието с медикаменти или е просто да си знаеш и да се притесняваш още повече. Защото ако е само да си знаем е направо абсурдно това изследване. Иначе мисля да правя само късната ФМ.  newsm78

# 687
Здравейте момичета  Heart Eyes
И аз влизам в групата на момичетата със съмнение за кухо яйце  Confused
В Сряда бях на лекар - гледа, пули се... и каза - "нещо формата не ми харесва, няма жълтъчно мехурче, но може да е още рано, не искам да се притесняваш, ще изчакаме две седмици да видим какво ще стане.."
На мен ми е чудно, как да е рано още след като на 23.02. видях твърдо положителние тест за бременност, даже чертичката не беше бледа, а си беше много добре оцветена....възможно ли е 16-17 дни след положителен тест да няма жълтъчно мехурче?
В амбулаторния лист написа - бременност установена, плоден сак 7мм. А видях, че на някои мами на 6.5 мм е ембрион вече и си има сърчице Heart Eyes
Малко дълго стана, но ако не се ожалвам на вас, на кой друг  Hug
И сега чакам чак до 25.03. за следващия преглед, защо мо даде след толкова много време незнам...
Пожелавам хубав и усмихнат ден на всички мамита   bouquet

# 688
Добро утро, момичета.  Аз не мога да разбера дори да ти кажат, че детето има голяма вероятност да е с Даун какво следва нататък. Могат ли да му помогнат в развитието с медикаменти или е просто да си знаеш и да се притесняваш още повече. Защото ако е само да си знаем е направо абсурдно това изследване. Иначе мисля да правя само късната ФМ.  newsm78

Следва амниоцентеза, която е инвазивна и има малка вероятност за спонтанен аборт. Тя ти казва със сигурност. Всичко това се прави в първия триместър, за да имаш възможността ако решиш да направиш аборт ако Даун се докаже. Никой не може с медикаменти да промени нищо за съжаление, хромозомна аномалия е, никой не може да промени хромозомите на човека.

# 689
  • Сливен
Добър ден и от мен  Hug
Благодаря ви, че сте се сетили за мен - тук съм си, просто събота и неделя нямам много време за форума.
И аз като Меци смятам, че близки по време смърт на близък и бременност са знак за нещо хубаво и че два от починалия човек. Вече ви писах че в деня в който разбрах, че съм бременна погребахме свекъра. Искрено се надявам да прати детенце (че и две  Simple Smile) и на дъщеря си, на която предстои трето инвитро  Praynig
Съжалявам за всички момичета, които напускат групата ни  Hug
Преди малко оправих първата страница, мисля че всичко ново е въведено, можете да погледнете и ако има нещо за промяна да кажете преди новата тема  Hug
Хубава нова седмица  Hug

Общи условия

Активация на акаунт