С какво ви дразнят свекървите – 42

• 57 147
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
Честит 8 март! Бъдете обичани  и ценени!
Хайде разказвайте! Кой какво подари на свеки и кой какво получи от нея?

millad, попитах, за да отхвърля възможността  свекърва ти да мисли, че ти си причина за развода и затова така се държи.

В нашия край нито бременна, нито наскоро омъжена булка, нито родилка и кърмачка не ходят на гробища  и на тъжни събития, дори да е за член от семейството.
Близките не ходят, ако предстои сватба, раждане и след това 40 дни след раждането или пък друго радостно събитие. Изключение е, когато се касае за много близък или за член от семейството.

# 166
  • София
И какво е логичното обяснение да не се ходи на гробища? Суеверията за мен са тъпотия, да не каже нещо по-силно, с което да засегна доста хора.

# 167

millad, попитах, за да отхвърля възможността  свекърва ти да мисли, че ти си причина за развода и затова така се държи.

А няма такова нещо категорично. Ние с него се запознахме две години след раздялата им. Пък и свеки хич не я долюбва първата снаха.

# 168
Тъпотия да е ,аз не знае за тази тъпотия ,приятелка ме навря  в очите,даже ме ядоса.С друга тъпотия.Има снаха ,беше дошла наскоро ,не съм канена на сватбата ,та като дойде тук следващото лято и купих дантелена блузка ,ама черна.Нашата като се начумери ,като съм си заминала прибрала блузата и после насаме ме овика ,че на млада булка съм подарила черна блуза.Беше минала година от сватбата ,колко години е млада една булка не знам.И ми върна блузата та за същите пари взех чинии дуралекс комплект някакъв.Булката после виждах на снимки във фейсбук със черни дантелени блузи.Ама онази изтрещя и ме направи за 5 стотинки.Че майката на булката болна ,все едно съм пожелавала най-лошото. Както и  да е  ,не съм знаела нито за майката ,нито за нищо ,харесах,взех да има спомен от мен и  минах да  видя ,едно уважение.После тя я пращаше до нас по поводи  да подаря нещо на детето ,так си мисля де.Като видиш някого за пръв път ,дете особено  поне монета даваш.Да не е без нищо.
Та тази ми наля в главата и вярвам или не ,спазвам ,от страх за чуждото дете ,жена съм и  знам какво премеждие  е майчинството. Няма нищо да ми стане. За себе си нито съм знаела нито спазвала пък и  не помня дали се е налагало. Знам че ходиха на рожден ден -кръщавка на дете на девера и ме оставиха че съм с малки деца ,но това е хубаво.Просто толкова са ме смятали за човек ,взеха кръстницата и няма място за мен.То въобще за мен място  нямаше никога.Осен до печката,но минало незабравимо. да спи.
ще спазвам,нищо ,че е тъпотия.Треперя от страх ,не знам защо искат предварително да ражда, месец напред почти.Съмнява ме че доктора си прави сметката.Но не смея да кажа дума.Не знам как да постъпя да не съм виновна,за сега е добре и няма проблеми ,ако може да си износи бебетата и да роди нормално не виждам нещо по-хубаво. но по принцип свекървата е виновна та...мълча за сега.

# 169
Ами и аз не знам откъде идва това суеверие. Най -логично обяснение  за бременна и родилка  е заради стреса. И аз доста преди да се роди внучката и 40 дни след раждането не ходих на гробищата. Чула съм го, спазих го и това е.

# 170
Рационално - от силните емоции да не стане нещо на бъдещата майка/кърмачката.
Ирационално сигурно има някаква връзка с вярванията за разни нечисти сили и лоши прокоби. Когато започва нов живот/новото семейство, трябва всичко да е светло и чисто.
И аз съм го чувала и сме го спазвали, хем за помен беше, не за погребение.

# 171
Снощи след помена питам ММ дали свеки ми е сърдита. Той изумен "За какво?!". Аз "Ами, защото не я закарах, а и ти я овика заради мен". Тя жената не била разбрала, че аз няма да ходя... Затова така си била направила сметката. Замълчах си. Не исках да му обяснявам, че в прав текст съм и заявила, че съм болна и не искам да седя навън на студа. Пък и не е първият път, в който тя после си преиначава нещата. Той си я познава и знае, че така прави. Даже пред мен и се е "карал", че се върти като фурнаджийска лопата и се опитва да послъгва, за да излезе "чиста" от ситуация. Не е лош човек свеки, ама си е чешит. Като всички Simple Smile

# 172
Не зная дали постъпката на свекърва ти е продиктувана от желание да те засегне, но синът и е постъпил като истински мамин Муньо. Има  за какво да го  bash

Защото си знае стоката и не иска да си създава проблеми.  Аз не празнувам, ама защо пък тя...

# 173
Кира,викаш тя не е виновна жената ,ах каква лисица  Crazy
Моята свеки се обиди ,че този уикенд не отидохме на село.Имаше бедствено положение ,но все пак ,тя свекърва ли е или на петела гребена  Mr. Green А и било 8 март,трябвало да идем Mr. Green ММ отиде с джипа ,но ние си останахме у нас.Вечерта ми носи една захарница пластмасова и една калъфка - подарък  Laughing  Сега ще трябва да й купя и аз нещо .Не се бях подготвила ,защото изобщо не планирахме пътуване ,а и последните дни прекарах в чакане пред инфекциозно отделение. Но съм сигурна ,че ще си чака  подаръка Crossing Arms

# 174
Данче, Данче, каква си недосетлива. Толкова не можахте да намерите един БТР, та да уважите женицата. К'ва снаха си ти, като едно бедствено положение може да те спре, да си получиш лично захарницата.  Mr. Green

# 175
Аз взех на моята едно цвете в саксия, но не сме ходили вчера до тях. Очаквам ги довечера.

# 176
Нали ,как не се сетихме  Mr. Green Подарък ще вземем тази седмица ,цвете само не става.Мислех да й върна жеста ,като й подаря калъфката за възглавница ,която ми връчи миналата година ,,но ще си го спестя  Mr. Green
Детето вчера й прати една картичка,но нищо не каза за нея  Confused

# 177
Аз ще мина само с цвете, че тя имаше и рожден ден преди няколко дни. Тогава имаше и подарък, и цвете.

# 178
  • Бургас
Аз снощи подех инициативата да минем и през свеки да я поздравим /иначе мъжа ми не би отишъл/. Купих й една орхидея. Естествено не съм очаквала въобще, че ще получа нещо от нея за празника /да кажа, че беше предупредена, че ще ходим у тях/. Тя измърмори, че "мислила да ми вземе едно цвете". Ама както и да е - въобще не съм се надявала да получа нещо, така че не съм разочарована. То за 12г. човек претръпва  Laughing Важното е, че със свеки много се разбираме и не мога да се оплача от нея.
Девера се беше върнал от чужбина. От седмица си е в България и дори не се обади на мъжа ми да му каже, че се е върнал, иначе като си купува кола го занимаваше дни наред денонощно да го разпитва /все едно мъжа ми е живял в неговата страна и знае как стоят нещата с покупката на автомобил там/.

# 179
Кира,викаш тя не е виновна жената ,ах каква лисица Crazy
Моята свеки се обиди ,че този уикенд не отидохме на село.Имаше бедствено положение ,но все пак ,тя свекърва ли е или на петела гребена  Mr. Green А и било 8 март,трябвало да идем Mr. Green ММ отиде с джипа ,но ние си останахме у нас.Вечерта ми носи една захарница пластмасова и една калъфка - подарък  Laughing  Сега ще трябва да й купя и аз нещо .Не се бях подготвила ,защото изобщо не планирахме пътуване ,а и последните дни прекарах в чакане пред инфекциозно отделение. Но съм сигурна ,че ще си чака  подаръка Crossing Arms

ВЕрно си е лисичка Laughing Ще се опитвам да поддържам добрия тон, докато мога. Тя е майка на мъжът, когото обичам. Поне заради него трябва да го правя - за да не го поставям между чука и наковалнята. Освен това е баба на детето ми. Пак казвам - ММ си я познава и не я оставя да ни се качва на главата. А пък аз старателно споделям всичко с него Mr. Green Ако пък започне в някакъв момент да прекалява добрият тон може да бъде сменен с не чак толкова добър Simple Smile

Данче, Данче, каква си недосетлива. Толкова не можахте да намерите един БТР, та да уважите женицата. К'ва снаха си ти, като едно бедствено положение може да те спре, да си получиш лично захарницата.  Mr. Green

smile3532

Общи условия

Активация на акаунт