С какво ви дразнят свекървите – 42

• 57 100
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
  • София
А извинявам се, разбрала съм , че ти ще си на гости на приятелката ти по времето(момента), когато ще се раждат децата. Няма значение, че до този момент има още месец. Останах с впечатлението, че планираш това гостуване да съвпадне с другото събитие.
Да, вероятно си в правото си да си огорчена, но все пак имай предвид, че тия хора с двете малки бебета , хич няма да мислят за душевния ти комфорт точно по това време. Така че не го вземай навътре, ако изобщо не забележат огорчението ти. Центърът им на внимание ще е друг просто. Peace

Не си разбрала грешно. По-рано беше писала, че е поканена за седмица, но не е проблем и месец да е. Заминава след дни.

Боряна, склонна си да правиш фасони. Както тук, във Виртуала, така и наяве, вярвам. Знаеш как трябва да се случат нещата, ама не допускаш, че другите го знаят по същия начин. Иска да те поканят, да имат нужда от теб, но е под достойнството ти да звъннеш на сина си и да го попиташ с думи прости "кажи, майко, искаш ли да дойда да ви помагам, да направя това и онова или въобще, каквото искате, само ми кажи, тук съм". Играеш го горда, но обидена предварително. Махни наметалото на кралска особа, за да те възприемат по-близка до тях. НАЙ-НОРМАЛНО ще е за тях да звънкаш по-често преди раждането, докато текат вече трескавите подготовки, и след като се родят бебетата - но не с поза, фасони и т.н.

# 676
Във връзка сме всеки ден.Може би грехът ми е ,че вашите думи пренасям ако би станало така. как ще се чувствам. Мога да съм месец ,седмица ,поканена съм съм съм ,на ще е да два дни ,с една  или две нощувки. 50 часа. Имам среща и моя работа да комбинирам Ще се видим ако децата са свободни ,това е истината. Грехът ми е  ,, че се обиждам от вашите думи ,пренасям ги ,но не са ми казвали нищо. не мисля че е проблем между нас. Мой проблем  е да преживявам неща ,които  чета.Това усещате,пренасям ги все едно са станали с мен. Работя по него. Друго няма. Не искам да обиждам никого ,но не е много добро да ми скочите така всички и то негативно.

# 677
Грехът ми е  ,, че се обиждам от вашите думи ,пренасям ги ,но не са ми казвали нищо. не мисля че е проблем между нас. Мой проблем  е да преживявам неща ,които  чета.Това усещате,пренасям ги все едно са станали с мен. Работя по него. Друго няма.
Ами не пренасяй и не се вживявай. Това са различни хора, с различни разбирания за нещата. Пожелавам ти здрави и хубави внучета. И ще видиш, че като ги прегърнеш всичко негативно ще изчезне и ще остане само чиста радост. От сърце ти го желая. Но наистина дръж известна дистанция и уважавай мнението на децата си - това мисля е най-вярната рецепта за обичана свекърва  Grinning Живот и здраве и аз един ден ше стана такава, смятам да спазвам това златно правило. Ех, дано не истерясам и да ме изтипоса тук един ден бъдещата снаха  Mr. Green

# 678
Добро ли е, не е ли, не знам и аз вече! Със сигурност обаче има нещо доста сбъркано ли, объркано ли...

# 679
Бор_яна, освен свекърва, си и жена вече раждала, затова ще ти го напиша, пък ти ако искаш се сърди и обиждай.
Ако ти имаш да мислиш за виждането на внучетата, питката и тортата, снаха ти в момента мисли за раждането и за децата си. Сигурна съм, че последната ѝ грижа в момента е изписването.
Момичето ще ражда за първи път - стрес, страх, притеснения за себе си и за децата... Ти си ѝ последната грижа в момента. Спомни си ти като си била на нейното място и го приеми.
Има време. Да се родят живи и здрави децата, да мине всичко нормално, да няма проблеми с майката, пък торти, питки и изписвания могат да се организират за броени часове. Особено днес, когато по магазините има всичко.
Аз на нейно място от чисто суеверие не бих правила чак такива далечни планове, да не говорим за другото... И ти недей. Децата са най-важните в случая, заедно с майката. Всички останали сте второстепенни актьори. И тук изобщо не става въпрос за уважение, а за прости природни закони.

# 680
А при първото ми забременяване, аз не знаех, че карам доста тежка бременност,( която в последствие загубих) , та свекървата ми казваше -  принцеса ли съм искала да бъда, да не би да съм единствената бременна.
А аз малко късничко забременях. Laughing
Но нейната дъщеря, щом забременя, всички трябваше на пръсти да ходят, около нея.
 Wink

# 681
Боряна,и аз съм от този тип-не обичам гости.Не обичам някой да ми се разтакава из къщи,да присъстват просто още хора.Не е от непоносимост към определен човек.Не обичам ни майка ми,ни С,ни никой.Децата са ми си достатъчни,даже има дни в които и тях едва изтрайвам,искам просто да си легнат и да ми е тихо,да съм си сама.Пффф.Кофти е като си такъв тип човек.
На изписването и на двете деца не исках хора.Дойде брат ми и ме прибра с второто бебе,мъжа ми беше на работа.После се изкъпах и си легнах.Бяха ме нашили и с двете деца много и месеци след това сядах по ръба на столчетата и дивана и внимавах да не се отпусна и да седна от високо Crazy
Нека всичко мине добре,не се сърди и не им връзвай кусур,ще видиш бебетата,нищо,че може и да не е на изписването.

# 682
Бор_Яна, освен свекърва, си и жена вече раждала, затова ще ти го напиша, пък ти ако искаш се сърди и обиждай.
Ако ти имаш да мислиш за виждането на внучетата, питката и тортата, снаха ти в момента мисли за раждането и за децата си. Сигурна съм, че последната ѝ грижа в момента е изписването.
Момичето ще ражда за първи път - стрес, страх, притеснения за себе си и за децата... Ти си ѝ последната грижа в момента. Спомни си ти като си била на нейното място и го приеми.
Има време. Да се родят живи и здрави децата, да мине всичко нормално, да няма проблеми с майката, пък торти, питки и изписвания могат да се организират за броени часове. Особено днес, когато по магазините има всичко.
Аз на нейно място от чисто суеверие не бих правила чак такива далечни планове, да не говорим за другото... И ти недей. Децата са навлажните в случая, заедно с майката. Всички останали сте второстепенни актьори. И тук изобщо не става въпрос за уважение, а за прости природни закони.
Просто мечтаех на глас. Което планирах  е при нужда ,ако го поискат от мен да имам идеи. Иначе ще влезе в употреба когато решат да дойдат тук. Да ги видят роднините. Когато бъде ,Да им подарят кой каквото може и има. не са самотници ,не са без род. И сега да не почнете пак.Пък ако не искат ,няма да се бия с никого. Това е. Всичко е доброволно ,след месеци ще се разбере кой какво иска. Сега е рано ,точно по написаните причини не говоря с тях по темата ,а общи неща ,които ни засягат. Но не сме скарани или сърдити ,като настъпи момента ,тогава е друго. Ще се справя. Нямам проблем у дома ,боли ме от друго.Ще ми мине.

# 683
Като сме на тема изписване - моето си беше абсолютно шоу. Въпросът беше кога и как ще се добера вкъщи и как да избегнем публичен скандал със С.   А дали ще има гости - дори не се сетих да го мисля.
Бях писала в смешната свекървенска тема, повтарям и тук.

Скрит текст:
Ще ни изписват с бебето. Първо дете и първо внуче. Всички сме "като ударени с мокър парцел" и леко (или повече) неадекватни. (Само споменавам, че двамата дядовци бяха забравили, че имат рожден ден, двете баби бяха забравили, че са обещали да помогнат в чистенето на къщата. а аз бях забравила постоянния си адрес.  А ММ се притесняваше да не разменят бебета при изписването. Аз му казвах, а дано татковците си спомните на с коя мама сте правили бебе и по номерата на китките ще познаем и бебето Joy ).

Топъл и слънчев съботен ден в края на лятото. Болницата планира тържествено общо изписване (с някакви ритуали) на всичките 4 бебета. И понеже е съботен ден се събира значително множество от щастливи посрещачи за 4-те бебета - около 60-70 човека празнично облечени и с големи букети.

Но... мама, тати и ММ закъсняват - по вина на моите родители. Аз съм спокойна, те са си такива, знам, че ще закъснеят най-много 1 час, за тях времето е относително. ММ още не ги познаваше добре и не е предполагал какво го чака.  Още нямахме GSM, за да го предупредя. И се надявах, че нашите няма да закъснеят поне за изписването. А дано, ама надали.  Разхождам се и спокойно разговарям с нашите посрещачи (те разбира се бяха на линия, липсват само главните действащи лица и колата, която трябва да ни прибере).
След 10-на минути акушерките излизат и обясняват на цялото множество, че забавянето е по вина на ММ, който липсва. Представете си как бащи, свекърви и роднини чуват, че по вина на закъсняващия татко Мистър Х, изписването се отлага за неопределено време...
Другите 3 рода започват да нервничат и .... свеки е най-споменаваната и най "желаната" жена (изразявам се по-деликатно  за последвалите псувни по адрес на мъжа ми ... Mr. Green. ). Вероятно това допълнително изнерви свеки.
Разбирам ги хората, искат да си вземат бебета - всички бяха първо дете. Никой не е длъжен да ни чака.
Поради нажежената атмосфера, се върнах в отделението и го ударих на молба към лекарите и акушерките да изпишат останалите бебета със съответните ритуали, а ние да останем "на изчакване" и когато му дойде времето да ни изпишат без церемония. Разбраха ме хората. Речено-сторено.

Аз се връщам при родата. Тук се появява свеки с ръце на буквата "Ф". Изнесе ми лекция на тема "колко лош организатор си, къде е МЪЖЪТ ТИ, докога ще ме караш да чакам и т.н. ...". Чаках да приключи с нейния порой от думи, за да почна с моя и да й кажа, че щом бърза и има други планове, е свободна да си тръгне незабавно... Но явно "бурята в очите ми е била очевидна", защото преди да взема думата "двамата треньори" - приятелката ми и свекър ми - ни хванаха със свеки и ни избутаха в различни посоки. (умни хора, благодарна съм).
С около 50 минути закъснение се появява ММ - ухилен и щастлив (все пак е пристигнал, с нашите това е постижение, но пък винаги беше весело. Те още търсят място да паркират). ММ ми дава голям красив букет от червени рози и тръгва да подписва някакви документи.

Тук се появява Свеки и започва да ми дърпа букета от ръцете, обяснявайки, че той НЕ е за мене, а за лекарката и акушерките. Знаех, че за тях, както си е редът, има и почерпка за здраве. Но Свеки да ми вземе букета, подарен ми от ММ, за да го даде на акушерката, стори ми се прекалено. Затова си държах здраво букета и отказвах да го върна. Така де, аз съм родила бебето. Дори и ММ да е сгрешил с подаряване на букета на мене, ами заслужила съм го. Всичко се развива за секунди.Свеки дърпа от ръцете ми големия красив букет от червени рози, а аз повтарям "мой е, заслужавам го".   
И тук свекър ми си пробива път ... в ръцете си държи абсолютно същия голям и красив букет от червени рози ... за акушерките.  Просто бащата и синът имаха еднакъв вкус за цветя и букети. 

Дадоха нашето бебе на ММ. Тръгваме към колата на 100-на м. И С върви до ММ и само повтаря - "гледай си в краката, внимавай да не го изпуснеш, ти нямаш опит в носене на бебе, защо го дадоха на тебе ....
А аз вървя отзад и се хиля.

# 684
Бурното посрещане на гости за изписване на бебето е голяма глупост. То и сезона е важен, моите деца са зимни.

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 23:34 от dobra

# 685
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Свекърва от Боряниния  тип може  много  лесно  да ме изкуши при първата  демонстрация още  да тръгна  да  я душа  с голи ръце.
Много  добре  разбирам снаха й защо  не  обича  гости. И аз намразих  гостите  покрай моето  свеки, защото  след раждането  на  малката  висеше всекидневно  у  нас  с часове. Ама .
 да  не  си помислите, че нещо е помогнала. Всъщност, помогна ми- бях осветлена  относно  всички  клюки  в махалата. По няколко пъти.
Когато  най-после  се  наканваше  да си  тръгне,  потропвах  чардаш  от   радост.

Сега  ми е още  по- добре, защото  не   съществува   за мен. Боряна, внимавай снаха  ти  да  не е  скрипя  като  мен   и  хич да не й   дреме  дали  се  сърдиш  и  защо  се сърдиш.

Когато  някой ми  се  сърди,  без основателна причина, имам  навика  да повдигам  с безразличие  рамене  и  да  забравям съществуването   му.

# 686
Бурното посрещане на гости за изписване на бебето е голяма глупост. То и сезона е важен, моите деца са зимни.
И се практикува само по нашите географски ширини...

# 687
  • София
Свекърва от Боряниния  тип може  много  лесно  да ме изкуши при първата  демонстрация още  да тръгна  да  я душа  с голи ръце.

Когато  най-после  се  наканваше  да си  тръгне,  потропвах  чардаш  от   радост.

Когато  някой ми  се  сърди,  без основателна причина, имам  навика  да повдигам  с безразличие  рамене  и  да  забравям съществуването   му.

+1

Понеже съм се зарекла да не коментирам изказванията на Боряна, днес на няколко пъти си прехапах езика. Трудно ми беше де.  Mr. Green Цитирам поста на Бронте, защото е в десетката. Надали която и да е свекърва изобщо ще се постарае да обмисли цитатите, но знае ли човек...

# 688
Боряна, за да се разбирате добре със снахата, говори си в  прав текст с нея. Не със сина, а точно с нея.
Питай я отсега, живот и здраве как си представя изписването. Сподели, че по твоя край се носи пита, торта, тя иска ли да се спази този обичай или предпочита кротко да се прибере с децата без гости. Не чакай отговор веднага. Да си помисли и да ти каже като наближи момента, за да се подготвиш.
Всичко друго е повод за прикрити мисли и лоши отношения за вбъдеще.
Освен това няма нищо по-нормално родилката да предпочете своята майка на първо време за помощник. Пред теб няма да и е удобно да ходи по пижама, невчесана, да кърми. Ти си и чужд човек откъдето и да го погледнеш. Тя мъж е избирала, не теб. Съответно освен уважение, друго не ти дължи. Ако се уважавате ще бъдеш винаги част от живота на внучетата, ще им се наслаждаваш в пълно щастие.
Забелязвам, че много държиш на разни обичаи и традиции. Не го налагай на младите, това е само за теб. Обичаят днес е  новото семейство да е самостоятелно.
На сватбата на близка тя каза, че не иска кутия за пари. Каза го ясно на всички. Две вечери преди събитието, говорят с младоженеца по скайп и той вади една кутия със сатен, ширити, панделки. Момичето изпищяло каква е тази цигания. При което вижда ревящата в несвяст свекърва да притичва през стаята. Оказва се, че влязла да покаже кутията и да зарадва младите, но не се виждала на камерата. Е как си е представяла, че ще ги зарадва? Казаха и предварително, че тази няма да я бъде. Тя обаче ходила, поръчала  я на шивачка, вложила емоция, пари, после рев. И младите се изпокараха заради нея. Хайде обясни ми как да нарека това "добри намерения"?
И до последно жената недоумяваше как и защо не харесват тази красота. Не можа да разбере къде е проблема....то така се правело....И петел донесе за танци, те и това бяха казали да няма. Младите изрично казаха, че няма да се пуши в ресторанта. Бяха резпоредили на персонала да няма пепелници, но С отиде по някое време и инструктира да сложат. Младите си плащаха изцяло събитието, но не успяха "да поръчат музиката". Свекървата до последно гледаше благо и усмихнато и изобщо не вдяна, че създава проблеми.

# 689
  • Canada
На мен пък ми хареса изписването на моя син. Букети, снимки, хапване и пийване за няколко часа и после всеки по къщите си. Нямаше торти и пити доколкото помня, но все пак си остава мил спомен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт