На колко години станахте майка?

• 67 630
  • 675
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Едно дете имам, родих го на 29. Според мен е добре да се ражда поне над 25, поради чисто психологически причини, степен на зрелост на личността, ниво на "наживялост" и такива неща. Да не говорим, че и на мъжете им трябват минимум 30 години да влязат в час (има и изключения естествено), така че оттам следва, че и избора на качествен баща също вдига възрастта за раждане...Това според мен, отново да подчертая.

Е то и за това са пълни репродуктивните клиники!Докато чакат да станат на "правилните"години,да си поживеят и наиграят и после....олеле....запушени тръби вследствие на някоя неизлекувана инфекцийка или ДНК фрагментацийки,благодарение на тесни маркови дънки или цигарки.....От опит го казвам,без да се засяга никой,ако е възможно!

Не мисля, че поживяването и наиграването имат нещо общо с неглижирането на здравето...А без тях, наблюдавам доста тежки последствия за семействата и децата...Разводи, кръшкане, оставяне на бабите за по-дългичко, щото "аз съм млада и трябва да живея"...Ми начеши си крастата като си млада, след това си прави деца и си живей пак, ама в по-нормални мащаби...не всяка вечер на клуб, бар, диско и тн...

Никой не е застрахован от една хламидия,например,а за нея симптоми и болки няма!Да не говорим за мъжкия стерилитет-всички мъже си мислят,че проблема не е в тях,докато не направят една спермограма и не им падне егото.За това и борещите се за деца са предимно над 35-40 годишни,а не 20!И в този ред  на мисли-всеки,който иска дете има право да го има независимо дали е на 20 или на повече

# 556
  • SF
Наистина ли мислите, че ако някой не е срещнал човек, в когото да е влюбен, да се обичат, да искат да бъдат заедно, ще направи бебе (или ще забременее нарочно), воден от мислите, че по-натам може и да й се запушат тръбите??

# 557

Като цяло това,което казваш е така но така наложено поставя стигма върху хората с репродуктивни проблеми - хак им -живяли, затова инфекции, правили аборти, нека им сега. Навремето цялото зачатие беше скочило срещу един лекар за такова изказване.

И всеки гледа от неговата си камбанария. Аз пък винаги съм внимавала за репродуктивното си здраве и какво накрая мъжки фактор. И не, не е пушил, нито носил тесни дънки.

# 558

И всеки гледа от неговата си камбанария. 

Така е. Лошото е, че някои държат на всяка цена тяхната камбанария да стане единствената правилна камбанария.

# 559
Аз също винаги съм внимавала за половото си здраве, защото, според мен, това е задължение на всяка жена, но понякога има и неизвестен фактор...Ние лекувахме едни бактерии, други се въдеха и така до без край... Outta Joint

# 560
# 561
Каква е целта на такива експерименти?! ooooh!

# 562
  • Варна
Явно целта е да ги остави сираци след 10-15 години...Абсолютна трагедия.

# 563
Както разбирам от статията, дамата има и 9-годишна дъщеря. Значи я е родила на 56. А тук някои обявиха 35-годишните за дърти.  Mr. Green

# 564
  • София
точно в Германия май толкова ембриони няма да и върнат при инвитро.
на измислица ми прилича  Rolling Eyes

# 565
Както разбирам от статията, дамата има и 9-годишна дъщеря. Значи я е родила на 56. А тук някои обявиха 35-годишните за дърти.  Mr. Green

Не само е родила на 56, ами има 13 деца!!! Shocked

# 566

Не само е родила на 56, ами има 13 деца!!! Shocked

Леле! А ние се пънем в темата за 10-те деца.

# 567
  • Варна
точно в Германия май толкова ембриони няма да и върнат при инвитро.
на измислица ми прилича  Rolling Eyes

И аз това си помислих. То в България вече нямат право да ти слагат повече от 3 с уговорката, че ако се хванат няма да има редукция, като едно време...

# 568
Всъщност, много отдавна, да водиш полов живот на 15-16 години се смята за нормално.
А и Ани не си е зарязала образованието. Учи си, мисли да следва.
Що дълбаете там, дето няма за дълбаене, не знам.

Да, когато средната продължителност на живота на хората е била около 30-40 години. Пък жените и по-рано са давали фира.

# 569

Общи условия

Активация на акаунт