Хотел, забранен за деца

• 26 669
  • 494
  •   1
Отговори
# 150

На доста места в Скандинавието, оказва се, не са френдли към това да настаняват семейства с деца. Виж, с куче било по-лесно да те вземат.
Охх. Сега пък кучета. Тамън се отървахме от децата.
 Не понасям някои кучета и стопаните им. Има по-зле и от майката на гениалния Пешко..

# 151
  • Най-красивата страна
Първата ни почивка с ММ беше кошмарна,защото в съседната стая настаниха семейство с малко бебе.Това бебе ревеше цяла нощ без да спре и се чуваше все едно е при нас.И така 3 нощи.
На 4 ден не издържахме и се преместихме в друг хотел.
Тогава бяхме много млади ,не бяхме женени и нямахме деца.
От тогава избягвам хотели,които предлагат бебешки кошари.
А с дъщеря ни отидохме на почивка едва когато навърши 3 години /в къща за гости/

# 152
  • Бургас
Откакто имаме деца ходим на почивка на бунгала или самостоятелни къщички.Хем не пречим на никох,хем има достатъчно място,а като заспят децата не е нужно да се набутваме на една тераска 1на1м и да пазим тишина с мъжа ми,а си излизаме на верандичката и си пием питиетата.В хотел и пари да ми дават не отивам на почивка с деца

# 153
Ами помислете от друга гл. точка. Аз имам една седмица годишно отпуска и ми е важно да ги прекарам тези дни както искам. Вярно, че няма гаранции, но където могат да се избегнат, защо не.

Ние нямаме деца и съвсем чистосърдечно казвам, че обичаме много деца, не ни травмира присъствието на деца, не си проектираме личните драми по никакъв начин в/у децата и техните родители,  но ние не сме свикнали на този стрес. Това, което за някой е невинна игра, за нас може да е невъобразим хаос. Невъзможно е да се адаптираш към нещо толкова различно и то по време на почивката ти.

А бизнеса преди всичко отговаря на някакви нужди на различни целеви групи.
Каквото и да си говорим аз и съпруга ми не сме същата целева група като брат ми и трите им деца.  
Нормално е, да се предлагат различни неща.

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 10:48 от 10 c`s

# 154
Идеята е прекрасна и да, при равни други условия децата понякога са единственият дразнител. Не мога да преценя дали повече ме дразни 4-годишното, което не пуска вода в общата тоалетна до басейна (а и майка му я няма да я пусне), или 16-годишната кифла, която ми хлопва вратата под носа, за да си врътне дупето и развее коси пред близкия русокос братушка. Но факт, че и двамата ме дразнят.
Също така, възможно е да си въобразявам, но там, където не допускат деца, ми се струва да ходят и по-културни хора, запознати с топлата вода, сапуна и функцията на тоалетното казанче.

# 155
  • Пловдив/София
Тази сепарация на туристическата услуга е от много години, разпространена е в много държави и не съм чула, чела  да се счита за дискриминационна.

Отдавна мечатая тази сегментация да дойде и у нас.
Искам да има хотели само за семейства с деца, за млади шумни компании (развлекателни), романтични (хората да се целуват спокойно и навсякъде), хотел тишина и т.н.
Случва се, но много бавно - основно при по-големите хотели.

Това звучи супер, дано наистина се случи скоро.

Какво обаче ще стане,ако попадаме в няколко целеви групи и съответно никъде не ни приемат? Например имаме деца, но имаме и куче, пък и искаме да сме романтични с половинката. Само си разсъждавам...Замислих се иначе колко много неща липсват в хотелския бизнес. Например хотел, който не само да "допуска" домашни любимци, ами и да осигурява удобства за тях- купички с вода до масите, басейн, в който се допускат и т.н. Лудница ще е, но според мен ще има голям интерес и ще е хит такова място.

Конкретно по темата- преди да имам дете не ме дразнеха чуждите, даже ме радваха. Чувала съм бебе да реве в съседната стая,не ми е пречило, нали не е моя отговорност. Обаче откакто имам дете ако успея веднъж годишно да се откъсна да си почина и ми реват чуждите...сигурно ще ме натовари. Затова идеята не е лоша.

# 156

.Замислих се иначе колко много неща липсват в хотелския бизнес. Например хотел, който не само да "допуска" домашни любимци, ами и да осигурява удобства за тях- купички с вода до масите, басейн, в който се допускат и т.н. Лудница ще е, но според мен ще има голям интерес и ще е хит такова място.

Дори не мога да си представя- един ще се дразни от кучето, което много лаело, друг- защото чуждото  куче дошло до неговата маса и изяло порцията на кучето му hahaha

Когато имах куче, най-досадни и противни ми бяха кучкарите- що разправии съм имала...Пуснат си кучето свободно, ръце в джобове, то дойде при моето, което винаги беше на каишка/като малко много бягаше и се губеше често/стане сбиването ако са две мъжки...не, не бих рискувала с такъв хотел.Сега имам две котки, ама не бих ги водила на почивка.

# 157
  • Бургас
Идеята е прекрасна и да, при равни други условия децата понякога са единственият дразнител. Не мога да преценя дали повече ме дразни 4-годишното, което не пуска вода в общата тоалетна до басейна (а и майка му я няма да я пусне), или 16-годишната кифла, която ми хлопва вратата под носа, за да си врътне дупето и развее коси пред близкия русокос братушка. Но факт, че и двамата ме дразнят.
Също така, възможно е да си въобразявам, но там, където не допускат деца, ми се струва да ходят и по-културни хора, запознати с топлата вода, сапуна и функцията на тоалетното казанче.
Това какво означава,че който има деца не е културен и възпитан ли?Леко премина границата струва ми се.

# 158
Не съм отваряла линка в пост № 1, т.к. разбрах, че иде реч за реклама на някакъв блог, а аз не обичам да чета мислите на хората в тази им форма.
За разказ нямам време и желание в момента.
За идеята- прекрасна е.
Бих посетила такъв хотел, когато моите собствени деца пораснат и започнем отново да си ходим с моя човек само двамката на почивка, т.к. в момента си ги водим постоянно с нас, особено по- малкото, т.к. по- голямото почна да ни отсвирва, когато пътуваме из България. За чужбина още проявява интерес, обаче.  Малкото, обаче, е неотлъчно с нас, дори и да отиваме до съседното село на гости. Grinning
Много ми е дотеглива и почивка с няколко семейства с деца. Моите са ми достатъчни.

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 11:09 от Judy

# 159
Това какво означава,че който има деца не е културен и възпитан ли?Леко премина границата струва ми се.
Означава, че хората, които нямат с какво друго да се похвалят, освен с децата си, не са от най-културните. Чети го както искаш, нагледала съм се на примери и размахване на пръст не ме впечатлява. Най-яркият пример - произволна руска мамаша в български курорт. И българките не отстъпват.

# 160
С какво се хвалиш или не, не те прави културен и възпитан.
Не по-малко лошо впечатление от описаните от теб "много точки", правят хората без деца, които умрат да уязвят тези с наличието на поколение и най-вече да уязвят, макар и само чрез вербални дрисканици, децата.

# 161
  • Бургас
Лошото е,че някой хора нямат нищо с което да се похвалят дори и деца.
Връзката между невъзпитани и не културни  и децата не ми е ясна,няма и как да ми стане понеже преди всичко е нелогична.
А за избиване на комплекси се ходи при специалист не във форума!

# 162
С какво се хвалиш или не, не те прави културен и възпитан.
Не по-малко лошо впечатление от описаните от теб "много точки", правят хората без деца, които умрат да уязвят тези с наличието на поколение и най-вече да уязвят, макар и само чрез вербални дрисканици, децата.
Не съм от тези, които умират да уязвят хората с поколение, но който има деца, да си ги гледа, не да ги оставя да се дерат насред лобито в продължение на половин час.

# 163
  • София - Рим и обратно

Означава, че хората, които нямат с какво друго да се похвалят, освен с децата си, не са от най-културните.
Някои и с това не могат да се похвалят Mr. Green.
А културата зависи от други неща. Като гледам, твоята не е пострадала от имане на деца, а от по-сериозни неща. Те децата растат....ама и личностните разстройства - също, за съжаление.

# 164
Връзката между невъзпитани и не културни  и децата не ми е ясна,няма и как да ми стане понеже преди всичко е нелогична.

Как да ти кажа - обикновено децата на невъзпитаните и некултурни са същите като тях.   

Общи условия

Активация на акаунт