КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 1

  • 54 655
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Тук всеки малко или много споделя опит и мнение. Кой как го възприема си е негова лична работа. Ако има проблем с разбирането или четенето, никой не му е виновен.
Всеки чете и разбира по свой си начин нещата, независимо от това какво е казал другия, защото тук нито интонация можеш да изразиш, нито емоция.
Добре е все пак малко и да се прочете, не само да се иска.
Освен това някои от участниците се познават виртуално и от други дискусии и теми и могат да си говорят и по фамилиарно, което остава недостъпно и трудноразбираемо за останалите, а често и оставя грешно впечатление. Peace

# 211
  • Мнения: 1 775
Когато е готов козунакът веднага ли се вади от формата? Правих репетиция, но се разпадна при ваденето, а и беше залепнал. Вие как процедирате и само с олио ли мажете формата?

# 212
  • София
  • Мнения: 1 377
       Dobro utro!  Simple Smile Подължавам да нямам  обикновенна захар и сега сложих да втасват козуначени мъфини с кафява захар,,ще пробвам с едно втасване ,направо по формите  Simple Smile После снимка Hug
         На въпроса за ваденето на козунака, аз процедирам така: или мажа с масло и брашно или слагам пекарска хартия. Като се извади от фурната -малко 4,5мин да се отвърне и се вади.

# 213
  • Sofia
  • Мнения: 22 570
Когато е готов козунакът веднага ли се вади от формата? Правих репетиция, но се разпадна при ваденето, а и беше залепнал. Вие как процедирате и само с олио ли мажете формата?
Писахме на последните страници някъде.  Wink

Та не е, че не искаме да обясняваме... Ама насреща няма уважение, а само укори... Ама направете си труда да почетете, не през страница-две едно и също да си пишем.

# 214
  • Мнения: 1 775
Извинете, не съм успяла да проследя. Мернах нещо още по-назад, но сякаш не ми отговори достатъчно, ще се върна пак. Пък за укорите...винаги ще има такива, няма смисъл от впрягане. Simple Smile

# 215
  • Мнения: 2 871
Когато е готов козунакът веднага ли се вади от формата? Правих репетиция, но се разпадна при ваденето, а и беше залепнал. Вие как процедирате и само с олио ли мажете формата?
Аз използвам хартия за печене и след като е готов изчаквам малко и го вадя направо с хартията. После от нея го прехвърлям на решетка и го оставям да изстине.

# 216
  • Мнения: 1 775
Когато е готов козунакът веднага ли се вади от формата? Правих репетиция, но се разпадна при ваденето, а и беше залепнал. Вие как процедирате и само с олио ли мажете формата?
Аз използвам хартия за печене и след като е готов изчаквам малко и го вадя направо с хартията. После от нея го прехвърлям на решетка и го оставям да изстине.

 Peace Вече само с хартия ще действам, голяма издънка иначе. Благодаря ви за отговорите!

# 217
  • Мнения: 76
Когато е готов козунакът веднага ли се вади от формата? Правих репетиция, но се разпадна при ваденето, а и беше залепнал. Вие как процедирате и само с олио ли мажете формата?
Аз използвам хартия за печене и след като е готов изчаквам малко и го вадя направо с хартията. После от нея го прехвърлям на решетка и го оставям да изстине.
  И аз практикувам по този начин.

# 218
  • Мнения: X
Здравейте, дами!
От години правя един и същ козунак - най-се доближава до рецептата Империята отвръща на удара.
Тази година разбира се отново ще се прави, но имам огромна молба към вас.
Преди години направих един козунак - доста трудоемък, но уникално вкусен - с кафе, с орехи, мисля че имаше маскарпоне или заквасена сметана в него и изглеждаше невероятно - кръгъл, мисля с дупка в средата и отгоре с шоколадова глазура.
Търсих много, но не успявам да го намеря, а рецептата ми е на друга машина, до която нямам достъп. Ще се радвам, ако някой помогне!

# 219
  • Sofia
  • Мнения: 22 570
Алмара, това малко ми кривва от козунак, с това кафе...  Wink
Нищо не ти пречи в твоята рецепта, да замениш млякото с маскарпоне и кафе и да залееш готовото печиво с шоколадова глазура.  Simple Smile

# 220
  • Мнения: 120
Според мен е този,няма кой друг да е
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=277088.msg7312396#msg7312396  Flutter
Здравейте, дами!
От години правя един и същ козунак - най-се доближава до рецептата Империята отвръща на удара.
Тази година разбира се отново ще се прави, но имам огромна молба към вас.
Преди години направих един козунак - доста трудоемък, но уникално вкусен - с кафе, с орехи, мисля че имаше маскарпоне или заквасена сметана в него и изглеждаше невероятно - кръгъл, мисля с дупка в средата и отгоре с шоколадова глазура.
Търсих много, но не успявам да го намеря, а рецептата ми е на друга машина, до която нямам достъп. Ще се радвам, ако някой помогне!

# 221
  • Мнения: 3 450
Последен /за сега  Wink/козунак преди Великден.Мислех че няма да се разберем с тестото.

# 222
  • София
  • Мнения: 12 217
Според мен е този,няма кой друг да е
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=277088.msg7312396#msg7312396  Flutter
Здравейте, дами!
От години правя един и същ козунак - най-се доближава до рецептата Империята отвръща на удара.
Тази година разбира се отново ще се прави, но имам огромна молба към вас.
Преди години направих един козунак - доста трудоемък, но уникално вкусен - с кафе, с орехи, мисля че имаше маскарпоне или заквасена сметана в него и изглеждаше невероятно - кръгъл, мисля с дупка в средата и отгоре с шоколадова глазура.
Търсих много, но не успявам да го намеря, а рецептата ми е на друга машина, до която нямам достъп. Ще се радвам, ако някой помогне!
Прекрасна рецепта.!   bouquet Разгледах я много подробно и съответно си я записах. Скоро ще я направя. Но, искам да питам Алмара, какъв шоколад е ползвала, дали черен или млечен.
Ако ми хареса и успея да я направя ще я включа при традиционните за Великден-

# 223
  • Sofia
  • Мнения: 22 570
Душа, ползвай к'ъвто на вас ви харесва бре - черен, млечен, бял...  Grinning
Който го прави този "козунак" (както писах за мен не традиционен козунак това), нека покаже снимки от вътре, моля.  Любопитна ми е структурата, иначе не сме по кафето в сладкишите, само Тирамисуто признаваме.

mimi, явно сте се разбрали с тесто, браво!  Simple Smile

# 224
  • София
  • Мнения: 12 217
Душа, ползвай к'ъвто на вас ви харесва бре - черен, млечен, бял...  Grinning
Който го прави този "козунак" (както писах за мен не традиционен козунак това), нека покаже снимки от вътре, моля.  Любопитна ми е структурата, иначе не сме по кафето в сладкишите, само Тирамисуто признаваме.
....................
Моренче, може и да си е вид сладкиш, аз така го приемам. Ще я пробвам тази седмица и ще споделя.  Шоколад ще му турна някакъв...попитах, защото захарта е много малко и може да сложа млечен. Снимки и аз потърсих но нямаше. Традиционните са..."друга бира", нали.. Heart Eyes Там сме силни..пу, пу, да не се изложа тази година.

Общи условия

Активация на акаунт