Невероятните спестовници: Има ли такива чешити и у нас?

• 43 902
  • 407
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Аз пък не бих. Да, ще пазарувам с купони и отстъпки. Но не виждам смисъл да имам 300 рула резервна тоалетна хартия или памперси всякакви размери при условие, че децата ми са на 10 години. Или да купя 50 кетчупа. Аз не ям толкова кетчуп, за една година да изяждам 5 бутилки, срока на годност ако е една година, значи съм взела 45 излишни бутилки кетчуп, няма значение, че ми излизат безплатни.

# 91
  • Другата България
Нали точно това казвам и аз?
Да, ще го правя щото ми е интересно и ще икономисвам пари.
Затова и казах, че ще е "в по-мека форма", защото нито имем къде нито имам как да съхранявам такива безумни количества.

# 92
Приятелят ми е малко спестовен, иначе не е стиснат, ама сравнява цени, съдържание, въпреки че кетчуп и колбаси вместо домати и месо например не би купил. Обаче отиваме в магазина и му казвам, че червеният пипер ни е свършил и взимам една опаковка от 40 гр., той тръгна да оглежда някакви огромни пакети по 250-300 гр., че излизали по-евтино, пък хич не си дава сметка, че не можем да го изядем това, докато му свърши годността. Обича си големи опаковки човекът и това е - мляко например купуваше на Верея в двулитровите опаковки, въпреки че не сме особено големи пиячи на прясно мляко и стоеше по месец в хладилника.

# 93
Би било трудно да се съберат купони за такива количества, но ако колеги и приятели ме снабдяват бих купувала за всички (ако дадения артикул излиза безплатен или на много по-ниска цена), а покупките винаги могат да бъдат раздадени на приятели, роднини, хора в затруднение и т.н.
В България има магазини, предлагащи разни бонуси и купони за дадени продукти, но не мисля, че някога ще станат масова практика като в предаването ...  Whistling

# 94
  • Варна/Лондон
    Дъщерята е същата, ако не се измие, не може да излезе от тоалетната.Затова не ходи никъде до тоалетна, освен в нас.Ще припадне да стиска, но няма да влезе в друга. И ....... като се къпеш, не се ли къпеш с вода и сапун?Има ли нещо по-добро от тях?
Скрит текст:
И аз съм така, нищо странно не вижда. Ползвам хартия, измивам се и го правя, защото е хигиенично, не да пестя. Дъщеря ми също от малка я научих, никога не е имала подсечено дупе.

По темата-не познавам чак такива спестовници, а някои от предаването са ми направо гнусни.

# 95
Семейство, което се къпе в една вана (че дори не й източват водата): японци. Имат японска вана,която се филтрира и самозагрява. Измиваш се до нея, а после само се накисваш преди сън. Защото японците не се отопляват през зимата. Затова са изобретили масички с юрган, а под масичката- нагреватели. Седят около масичката и се топлят.

Но това си е и национална черта. Имаха и вълшебни умни самонагряващи се тоалетни.

А по TLC някои са ми много симпатични- семейството малки хора са страхотни, таткото наистина е много умен и изобретателен. Вчера ми стана тъжно, като каза- ех, да имах и истинско тяло...и имат 4 деца.

# 96
Гледам ги и аз. Спестовниците са ми адски гнусни, повечето.
Помня един пожарникар. Всеки вторник чистеха хладилника в пожарната от изостаналата храна- той събираше остатъците и ги носеше у тях. Жена му се мусеше, но ядяха от тази храна с детето. Май същия носеше чиниите в работата-там да ги измие в съдомиялната..
Една друга пък, собственичка на саломн за красота, ходеше в някаква ферма да събира изпражмнения от животни, после бъркаше маски и мацаше лицата и телата на клиентките си. Брр.

Аз май не познавам. Знам само едно семейство, в което по двама влизат в банята. Същите ядат и по двама от една чиния. Ако е супа- в отделни, но после в същата чиния се сервира второто. Ако има диня, примерно, резена се слага в същата чиния. Доста възрастни хора се къпят само в неделя- сигурно пак с цел икономия. Или мързел.
Сетих се за един познат- младо момче, но стиснато. Пестеше от билет за автобус и ходеше на у-ще с колело 20 км. в едната посока. Това как да е. Не идваше с нас в на шето си кафе, а ходеше в съседното, защото първият клиент получаваше безпл. кафе. Е, ако не е първи, което рядко се случваше идваше при нас. Същия този има много добре платена работа. Определя си 20 лв. за харчене на ден. Ако изникни непредвиден разход, е седял гладен, но парите за следващия ден не бутваше. Ама спести- две жилища си купи. Grinning

# 97
......Ама спести- две жилища си купи. Grinning

Ми тъй, де! Не като мене - с ипотека до гроб!  Grinning

Ма кат пия по 2-3, че и повече кафета, пък и кексче покрай тях.....няма да спестя. Че и билети си дупча! Срамота!  Grinning

# 98
То къпането заедно и аз познавам хора, дето го правят, казват, че е за "пестене на вода", ама ако сте млади, що не:)

# 99
Еми имал си е цел човекът и я е преследвал. Не виждам нищо чак толкоЗ скандално в колелото или кафето.
Не е като да ползваш платнени кърпички вместо ТХ Mr. Green

Сега като се замисля, дали няма да се спести повече вода, ако се напълни едно корито и двамата се изкъпят един след друг в него  newsm37  Joy

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 16:02 от Пролетен дъждец

# 100
То къпането заедно и аз познавам хора, дето го правят, казват, че е за "пестене на вода", ама ако сте млади, що не:)
Не знам, лично аз не си го представям. В банята и веце- то- сама!

Натали- винаги ти се хилотя на точните коментари. Правиш ми деня. Laughing

# 101
В офиса си бяхме организирали кафе машина под наем и си правехме доста добро кафе там.

После ни взеха машина с капсули и повечето се възползваха.

Навън пия кафе, ако е много хубаво- но просто така за дозата дневен кофеин, не.

Е как не може да си представиш да се къпеш с гаджето? То това си е бонус:) нали не правиш нещо твърде ужасно, като се къпеш?

# 102
Просто не ме кефи под душа- има си легло и маси за тая работа. Simple Smile

Като казахте ТХ- по селата масово в тоалиетните ползват вестници, нарязани- старите хора най- вече.

# 103
  • Пловдив
Като казахте ТХ- по селата масово в тоалиетните ползват вестници, нарязани- старите хора най- вече.
Поне са еднократни Mr. Green

Практически един нов вестник е горе-долу стерилен. Не знам дали сте запознати с технологията им на изработване, но не участва човешка ръка, има силни химикали и сравнително висока температура.

# 104
......"пестене на вода", ама ако сте млади, що не:)

Ти пък!!!!
То така преразход ще стане.... Grinning Какви са тези разхищения?!?

В едно от тези предавания даже имаше едно семейство, които влизаха под душа с дрехите, намокрят се, както са облечени, натъркват със сапун и после плакнат набързо и това е. Хем душ, хем пране! Вие тука по двама ще ми се къпете по пет часа....!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт