Невероятните спестовници: Има ли такива чешити и у нас?

• 43 895
  • 407
  •   1
Отговори
# 75
  • София
    Дъщерята е същата, ако не се измие, не може да излезе от тоалетната.Затова не ходи никъде до тоалетна, освен в нас.Ще припадне да стиска, но няма да влезе в друга. И ....... като се къпеш, не се ли къпеш с вода и сапун?Има ли нещо по-добро от тях?

# 76
А как се бършеш качествено с хартия, пък била тя и тоалетна? Даже и мокри кърпички да използваш, не е като водата и сапуна. То и като се изпотим, влизаме в банята да се къпем, не се бършем със салфетки, нали?
Някой ден и на бебето си ли няма да му миеш дупето, или ще караш на тоалетна хартия само?  Laughing
Точно бебета визирах, защото знам как се мият наакани бебешки дупета и не виждам как ще го приложа при себе си с моя режим на хранене и "отделяне"  Mr. Green За водата и сапуна съм съгласна, просто за мен това значи да си съобразя голямата нужда с къпанията, което за мен е абсурдно.

Пробвала съм да си водя дневник, поне с големите харчове - наем, сметки и т.н., но не ми се получава и накрая винаги се чудя къде изхарчих всичко Crazy
Сметките и наема се помнят лесно, но малките харчове като закуска, сокче и 3-5 кафенца дневно топят заплатата. Затова си записвам абсолютно всичко вече и съм разделила на графи (в ексел) - една графа за храна, една за козметика, една за други. "Другите" включват кафенцата и сокчетата и надвишават храната поне 2 пъти.

# 77
  • София
 Защо с къпането,ако има подвижен душ, има вода и сапун, могат да се ползват при всяко влизане.Японците и корейците даже си имат такива седалки - затоплени, миещи,  подсушаващи с топъл въздух.

# 78
Азиатците може да си имат, но с просто поливане, каквото мога да си позволя при моите условия, не става.

# 79
  • Сливен
И аз не познавам такива откачалки като тези от предаването. Направо са ми безумни - едни обикалят пътищата за блъснати животни, други берат трева за салата, трети ровят в кофите, а бе ужас, голяма гнусотия. А повечето наистина нямат нужда от това спестяване, че въвличат и горките си деца в този абсурден начин на живот.
Гледам и другото за купоните - там не мисля, че става въпрос за заболяване, повечето са домакини, които са трайно безработни и с това оцеляват. Доста от тях даряват за благотворителност, организират тържества, изобщо много неща. Много им се кефя и съжалявам, че при нас това не е възможно.

# 80
Не знам дали е от икономия. Аз не мога да си представя само да се мия, пък и самото миене не мога да си го представя как се получава качествено - влизане гол в тоалетната ли? Няма как да стане само с миене при голям човек. Надявам се, че ме разбирате Simple Smile

Има как, хайде да не влизаме в подробности. Вече споменах бидето, има и тоалетни душове.  Laughing
Джет душовете до тоалетната чиния са една от най-полезните джаджи Peace Няма нужда човек да влиза да се къпе целия.
Само тоалетна хартия ми се струва нехигиенично на мен, освен ако човек не е някъде навън.

Не съм гледала въпросните серии, но се посмях на коментарите ви.

# 81
Посмях се на коментарите ви, въпреки че не е за смях.
Гледам  го предаването когато мога.
Имам такива познати.
Семейство с едно дете. Нищо не се купува докато не се доизяде, ако ще и една троха да е. Прави се сметка на всичко, с колата се излиза само когато е крайно наложащо, иначе харчела много. Не се събират и не излизат с приятели освен на празници и тогава си делят една салата. Умирам от срам когато поискат два прибора за една салата. Пият от една вода съответно с две чаши, защото да не дават пари. Имат добри доходи, но просто са скръндзи. Ако случайно момичето дойде на кафе с нас, първо пита колко ще останем и след това решава да си вземе нещо, естествено най-евтиното в менюто - чай. Последния път умрях от срам, като поиска кафява захар и сервитьорката каза, че се плаща. Тя ококоли ей такива  #Crazy очи и каза, че и без нея ще мине. 25 стотинки са си 25 стотинки рече. Дрехи на детето се купуват само за Коледа и рождени дни.
Другият случай - несемейна жена прехвърляща 30-те. Цепи стотинката на две. Не си купува нищо, ходи с дрехи от ерата на динозаврите, ако е някъде навън никога не си взима нещо за хапване, ако ще да умре от глад. В мол никога не е ходила, защото е прекалено скъпо, а и трябва да даде пари и за транспорт.  ooooh!

# 82
Ох, това предаване ...  ooooh! Имаше една девойка, която от 15 години не си е купувала ново бельо и използваше някакви шорти с 1000 дупки и накъсан потник за спане. Използваше вестници, завити с одеяло вместо легло и т.н.  ooooh!
И в България има подобни индивиди. Колежка в университета ходеше до автомат за кафе, който е на 5мин. от него за да си вземе такова за 50ст, вместо по-хубаво за 70ст. от закусвалнята отзад ... Няколко пъти се е случвало в почивките колеги да й искат огънче, а тя "Ще ти дам, но ще ми дадеш една цигара в замяна. Все пак газта е пари!"  ooooh! Събирахме по левче за цвете и детско костюмче (друга колежка роди по време на семестъра) и въпросната ни дръпна една дълга лекция как парите не ги е намерила на пътя и не може да си позволи такъв харч. Един път и скандал вдигна в магазин, защото й върнали с 1-2ст. по-малко ... А да кажеш да няма пари - има, щом набързо си взе нов лаптоп, нов таблет, нов телефон ...
Съседи от съседния блок години наред ходеха с един трабант до чешма извън града за да пълнят туби с вода за готвене и поливане на зарзавата, засаден зад блока.
И други примери сигурно имам, но в момента не се сещам Whistling

Относно предаването с купоните - обожавам го и така ме е яд, че няма почва у нас ... Само се чудя на тези хора, защо не препродават нещата на съседи вместо да ги складират. Има и такива, които пазаруваха с купони и даряваха храната за войници на мисии. В друг епизод дариха храни, шампоани и прочие на приют за животни. Страхотно е! Crazy

# 83
  • Mediterraneo

Не мога да си представя как ще се подмия качествено след голяма нужда, освен ако нямам рядко щастие Peace

А как се бършеш качествено с хартия, пък била тя и тоалетна? Даже и мокри кърпички да използваш, не е като водата и сапуна. То и като се изпотим, влизаме в банята да се къпем, не се бършем със салфетки, нали?
Някой ден и на бебето си ли няма да му миеш дупето, или ще караш на тоалетна хартия само?  Laughing

Ох, Сийо! Вече помислих, че аз съм нещо чалната! Като сте се хванали с тази ТХ, ще кажеш, че е най- великото изобретение на света! Водата е повече от предостатъчна, дори и да нямаш рядко щастие!

# 84
А гледали ли сте и това предаване за пазаруването,където режат купони от вестници и списания и после пазаруват за луди пари и подреждат храната,кой където има място? Simple Smile

Ами не ако си без работа или взимаш малка заплата,разбирам да икономисваш,но ако имаш пари не знам!

# 85
  • Другата България
 На мен би ми било интересно и мисля, че и аз бих го правила в някаква по-....мека форма естествено. Crazy Laughing[/

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 14:25 от Merri_An

# 86
Ох, това предаване ...  ooooh! Имаше една девойка, която от 15 години не си е купувала ново бельо и използваше някакви шорти с 1000 дупки и накъсан потник за спане. Използваше вестници, завити с одеяло вместо легло и т.н.  ooooh!

Това да не е онази, където си вземаше от градската тоалетна салфетка, за да си избърше ръцете, после си я простираше да изсъхне и я ползваше пак... ooooh!
Където беше поканила нейн познат и приятелката му и им сложи ядене от кофите.....

По нашата телевизия бяха давали предаване за някакъв младеж, който не плащал изобщо сметки за ток - най-много 6-7 лв май... Не се отоплява, ходи с по 3 якета вкъщи, така и спи. Имал преносимо фенерче с халогенни крушки и не пали лампи, не готви.....и така пести човекът!

А иначе имам една позната, която не е чак в такъв мащаб, но леко и при нея има нещо подобно - купува се най, най-евтиното, кафе не пие извън къщи, дрехи доизносва от сестра си, не дупчи билети в ГТ и т.н. Не, че няма пари. Взема голяма за България заплата, но явно си е такава......

# 87
Ами едното е Големите спестовници,а другото е Голямото пазаруване,2 различни са,в едното има и състезание,кой най-голямо пазаруване ще направи с купоните! Simple Smile

И аз гледах за пазаруването как един от 6 хил.долара най-накрая плати някакви центове! Simple Smile Ако тука имаше такива неща хората нямаше да гладуват толкова,ама нали взимаме ние мнг.високи заплати,може да си го позволим,а бедните Американци горките,те имат нужда! Simple Smile Пък и са дебели те,не е полезно по хубаво е да си елегантен! Simple Smile

# 88
Grinning Всички за това точно предаване говорим.
Аз съм запомнила един мъж, който казваше, че откакто е започнал това с купоните си е изплатил ипотеката на къщата, ходили са на пътешествие в Европа със семейството си, купил си е нова кола и събираше за университет на децата.
Тоест, голяма сметка има от него.
И със сигурност е така. На мен би ми било интересно и мисля, че и аз бих го правила в някаква по-....мека форма естествено. Crazy Laughing

Ама в България няма такива купони. Аз с талони за намаление съм си купувала единствено в Берьозката, в Билата, където касовата бележка даваше отстъпка и в Л'окситан, ама изобщо не съм спестила достатъчно за ипотека от тези си покупки.

# 89
  • Другата България
Знам Laughing, затова казвам, че бих го правила, стига да имаше такава възможност.

Общи условия

Активация на акаунт