Невероятните спестовници: Има ли такива чешити и у нас?

• 43 902
  • 407
  •   1
Отговори
# 60
  • Другата България

Обаче върхът беше, когато показаха как не ползват тоалетна хартия, а текстилни парцалчета, които след употреба се перат. Бяха грижливо изгладени и подредени в симпатично панерче.  Sick Sick Sick

Sick Stop Това не мога да си го  представя.
Всичко друго, ама това..... Confused
Колкото до купоните и аз гледам как ги режат,трупат в класьори.Вземат се индустриални количества,само заради това че са с отстъпка или на аванта,реално дават само 20-30 долара,а всичко друго се плаща с купоните.
Дори е изчислено понякога до цент така, че не дават нищо. А си тръгват с претрупани колички с продукти.

# 61

Обаче върхът беше, когато показаха как не ползват тоалетна хартия, а текстилни парцалчета, които след употреба се перат. Бяха грижливо изгладени и подредени в симпатично панерче.  Sick Sick Sick

Sick Stop Това не мога да си го  представя.
Скоро някой ми обясняваше, че не ползвал тоалетна хартия - вместо да се бърше, се миел  newsm78

# 62
  • София
И вещоманите са ми много интересни.Не мисля, че е болест - да живееш в кочина и да трупаш още.Все се чудя с какви пари го правят.А на пълните,дето се опитват да отслабват, все се чудя как се изхранват, като никой от тях не работи.

# 63
  • Другата България
Вещоманите събират неща, изхвърлени до контейнерите. Там не са като нашите ...смрадливи понякога, хората оставят до тях, или събират разделно, или пък от разпродажби.

Обаче върхът беше, когато показаха как не ползват тоалетна хартия, а текстилни парцалчета, които след употреба се перат. Бяха грижливо изгладени и подредени в симпатично панерче.  Sick Sick Sick

Sick Stop Това не мога да си го  представя.
Скоро някой ми обясняваше, че не ползвал тоалетна хартия - вместо да се бърше, се миел  newsm78
Това от икономия ли?

# 64

Скоро някой ми обясняваше, че не ползвал тоалетна хартия - вместо да се бърше, се миел  newsm78
Това от икономия ли?

Не е задължително. За бидета не сте ли чували?  Laughing
За мюсюлманите знам, че имат такъв обичай - да се мият след ходене по голяма нужда. Не знам дали още се практикува.
Освен това понякога миенето се налага по здравословни причини - алергии, друг вид обриви, хемороиди, знам ли още какво...

# 65
Не знам дали е от икономия. Аз не мога да си представя само да се мия, пък и самото миене не мога да си го представя как се получава качествено - влизане гол в тоалетната ли? Няма как да стане само с миене при голям човек. Надявам се, че ме разбирате Simple Smile

# 66
  • Бургас
Имаше едно друго предаване по TLC за пазаруващите с купони, които изрязваха от разни вестници и списания. При положение, че може по този начин да си осигурят чиста и прясна храна, с какъв акъл ровят из кофите за боклук. То това с купоните е болестно състояние, ама ровенето в боклука е още по-зле. Скоро гледах едно предаване, в което цялото семейство се къпеха с една вода  Sick Първо влиза бащата, пълни ваната, сапунисва се, плакне се. След това влиза майката, която ползва водата от мъжа си. И накрая влиза детето /какви отговорни родители само/ и то се изкъпва /по-скоро се дозамърсява/ с водата, в която са се къпали родителите му. А водата още след къпането на таткото беше една жабурнясала и гнусна.
Eдна друга гнуснярка пък не ползваше тоалетна хартия. Вместо това ползваше хавлиена кърпа, с която се бършеше и после киснеше в някаква кофа с вода и простираше. Само като се сетя за вида на хавлията..... Sick

# 67
  • София
Аз се чудя, защото имам навика всичко, което няма да го използвам, да го хвърлям. Та изпиваме по 1 буркан нескафе на 1-2 седмици и се трупат. Изхвърлих няколко, приятелят ми не му било хубаво така да ги хвърля. Викам му, ще ги изхвърля в контейнери за разделно събиране - бурканите в контейнера за стъкло, капачките - в контейнера за пластмаса. Трябва ли да се белят от етикетите бурканите или се изхвърлят както са си?  newsm78
Няма нужда да се белят етикетите, само махаш капачките.

По темата - чак такива спестовници не познавам. Повечето описани случаи тук са си направо болни хора според мен (трупане н ненужни вещи, прекалена чистофайност или пък мърлявщина).

Скоро гледах едно предаване, в което цялото семейство се къпеха с една вода  Sick Първо влиза бащата, пълни ваната, сапунисва се, плакне се. След това влиза майката, която ползва водата от мъжа си. И накрая влиза детето /какви отговорни родители само/ и то се изкъпва /по-скоро се дозамърсява/ с водата, в която са се къпали родителите му. А водата още след къпането на таткото беше една жабурнясала и гнусна.
Бляк Sick Еми няма как да са нормални тия.

# 68
  • Другата България
 Laughing Биде? Ко? Не!
Не само съм чувала, но съм и виждала.
Въпросът ми беше дали в конкретния случай миенето е от икономия или по принцип.
За миенето на мюсюлманите е вярно, аз съм била години командирови по Кърджали и околията, в повечето селца във всяка тоалетна можеш да намериш ибрик, дори специални чешми изведени в тоалетните имат.

# 69
Не знам дали е от икономия. Аз не мога да си представя само да се мия, пък и самото миене не мога да си го представя как се получава качествено - влизане гол в тоалетната ли? Няма как да стане само с миене при голям човек. Надявам се, че ме разбирате Simple Smile

Има как, хайде да не влизаме в подробности. Вече споменах бидето, има и тоалетни душове.  Laughing
Особено жените познаваме и други методи за подмиване след ползване на тоалетна (по време на цикъл например). Вярно, младите, които не са ходили по бригади, може и да не ги знаят...  Laughing

# 70
  • Пловдив
Цоп в темата, с едни мои познати, които ме изумяват. Тя-българка, той -руски арменец, с добри доходи, частен бизнес, не голям, но предостатъчен , поне 4-5 човека работници-направете си сметката. Та той записва абсолютно всичко което се харчи през деня в една тетрадка- като казвам всичко, значи всичко- даже и 50 ст ако някой-той или жена му е дал някъде за тоалетна през деня. Тя като ходи някъде и засича километража и после смята откъде е минала, колко км. е можела да спести ако мине от еди къде си и колко бензин е това. И следващия път ако пак ходи там-тя вече си знае по-краткия маршрут. На края на деня се тегли чертата и се гледат разходите и евентуално дали от нещо е можело да се спести. Е, не знам такива хора изобщо как живеят в този свят! newsm78

# 71
На края на деня се тегли чертата и се гледат разходите и евентуално дали от нещо е можело да се спести. Е, не знам такива хора изобщо как живеят в този свят! newsm78
И аз си записвам, че последните месеци заплатата ми хвръква за 10 дни и после се чудя какво да правя. Не виждам нищо лошо. Пък и не мога да разбера защо, ако имат бизнес, автоматично трябва да са на принципа купувай най-скъпото и хвърляй.

Има как, хайде да не влизаме в подробности. Вече споменах бидето, има и тоалетни душове.  Laughing
Особено жените познаваме и други методи за подмиване след ползване на тоалетна (по време на цикъл например). Вярно, младите, които не са ходили по бригади, може и да не ги знаят...  Laughing
Не мога да си представя как ще се подмия качествено след голяма нужда, освен ако нямам рядко щастие Peace

# 72
  • Северозапада
Има как, хайде да не влизаме в подробности. Вече споменах бидето, има и тоалетни душове.  Laughing
Особено жените познаваме и други методи за подмиване след ползване на тоалетна (по време на цикъл например). Вярно, младите, които не са ходили по бригади, може и да не ги знаят...  Laughing
Не мога да си представя как ще се подмия качествено след голяма нужда, освен ако нямам рядко щастие Peace

Имам познат, който се мие след ходене по голяма нужда и не ползва ТХ. Така е научен от малък и не от спестовност. Чела съм, че е по-добрия вариант за хигиенизиране  Peace Той е първият и единствен познат човек, който го прави.
Гледала съм въпросното предаване и ме изумяват в някои случаи. Например майката, която сготви с продукти с изтекъл срок на годност, за гостите на децата си. Айде, за собствените си деца си е нейна работа какво ще готви, но това са чужди деца, ами ако им стане нещо, ако се натровят  Confused
.... Та той записва абсолютно всичко което се харчи през деня в една тетрадка- като казвам всичко, значи всичко- даже и 50 ст ако някой-той или жена му е дал някъде за тоалетна през деня. ......
Преди години даваха по ТВ-то един дядо, на 80+, българин, който цял живот си води такива тетрадки и си ги събира. Хорицата не бяха богати, дори бедни след един момент, имало е нужда да спестяват.  Sad
Пробвала съм да си водя дневник, поне с големите харчове - наем, сметки и т.н., но не ми се получава и накрая винаги се чудя къде изхарчих всичко Crazy

# 73
  • София
Понякога това записване на маршрут ,улици,километраж го искат счетоводителите им, за да оправдаят изразходвания (по касовите бележки, които представят) бензин.И дъщерята си вписва маршрута ,улиците и км в специален тефтер, точно заради това.

# 74

А как се бършеш качествено с хартия, пък била тя и тоалетна? Даже и мокри кърпички да използваш, не е като водата и сапуна. То и като се изпотим, влизаме в банята да се къпем, не се бършем със салфетки, нали?
Някой ден и на бебето си ли няма да му миеш дупето, или ще караш на тоалетна хартия само?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт